Jump to content

Моралност без Бога- видео клип "Атеиста Србије"

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon...

Овде се говори о природној савести коју сваки човек добија. Например тамо неко племе у Јужној Америци никад није чуло за Христа, али то не значи да немају савести која им говори шта је добро а шта зло. Наравно пунота познања је у Христу, али то не значи да они који нису чули за Христа могу да раде шта хоће, него су дужни слушати унутрашњу савест.

Evo za tebe jedan vic na tu temu:

Putovao covek po svetu, i stigne do mesta gde su Eskimi. Gleda ih onako skupljene, kako se tresu, kraj neke slabe vatrice koja se gasi s vremena na vreme, pa ima kaze:

-Znate, verujte u Boga, i bice vam i lakse, i bolje, i toplije oko srca...

-A...sta je to Bog?? - upita jedan Eskim.

-Pa vi ne znate??? MORATE verovati u njega ili cete ici u pakao!!!!

-A sta je to pakao?...

-Uuuu, to je jedno mesto gde gore vechne vatre, tamo je...

-STVARNO??? WOW, a kako da stignemo tamo?

xDDD

Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama!

Подели на овим сајтовима

ohoho, evo i mog sagovornika Maxa s kojim sam lepo "ćaskao" na Fejsbuku  4chsmu1

Vidim Max, opet ista pitanja kao i pre par meseci na "Širi dalje..." Opet 5 Moj. 13:11, 5 Moj. 19:19, 5 Moj. 19:20 nego, koliko me sećanje služi, tada si i sam odgovorio na ovo pitanje jednoj Nadi: "Da Nado, ali moraš to gledati sa istorijskog aspekta" i nisi pogrešio. To je rečeno Jevrejima, pre Hrista. U istoriji Slovena, mimo vere, možeš naći daleko brutalnije kazne: od dozvole za ubistvo glave porodice koja se vrati kući pijana, pa do lapota - ubijanja staraca iz razloga što više nisu od ekonomske koristi.

Nego, možeš li da mi odgovoriš, ali iskreno: da li postoji neki "udžbenik" ateista ili časovi, tj. kurs ateizma? :) Sa kojim god ateistom da razgovaram, postavlja pitanja koja kao im je isti "guru" smišljao, kopirao i delio 4chsmu1 i to su gotovo uvek: znak proroka Jone (Matej 12:40); kako je Hristos tražio da jede nakon vaskrsnuća, pitanje koje si ti postavio apropo Pete Mojsijeve...

Naravno da postoji... Glavni udzbenik je Biblija... Ateisti su pre svega individualci a i sa vecinom "vernika" sa kojima razgovaram citiraju oca Joilu tako da ti i nije neki primer...

Nego nedavno sam u prici sa nekim ljudima iz zezanja dosli do teorije... Zarad price recimo da je Isus postojao... Dakle, postoji riba koju kada pojedes neki njen deo "umres", fizicko telo je u stanju obamrlosti a mentalno si "ziv"... Sve cujes i sve vidis... Primeri postoje da su ljudi zakopavani zivi a i da se cekalo po tri dana da vide da li ce "oziveti" i tek kada nastupi raspadenje pristupe sahranjivanju... Zvuci poznato?

E sad primenimo to na Isusa i voila sve odjednom ima smisla... Ozenio se Magdalenom i nastavio da zivi... Ovo je samo teorija ali dobro zvuci :)

Ма јашта, све су то денбрауновске теорије које звуче фантастично само су нерационалне, сензационалистичке и плитке, тј не могу да се одвоје од земљског странствовања. Холивудски манири, двоје се воле, љубекају и све ће учинити па и је једну мега превару да у томе остану...безвезе.

Него шта је лакше васкрснути или вршити компликовано дело прикривања наводне смрти некаквим претварањем?

Sta ti mislis? Ja bih rekao da je jedino moguca fora #2 :)

Подели на овим сајтовима

Nemam trenutno bibliju pri sebi da bih nasao konkretan pasus gde Isus poziva na ubijanje clana porodice ako je neverujuci... Ali nije nije vazno... Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon...

A ja ne razumem što se ateisti bave Biblijom? Ne kažem ja za sebe da sam neki vernik i nisam nikakav ali poštujem naše pravoslavqe i crkvu pa mislim da mnogi mi vernici manje čitamo Bibliju od vas ateista? Meni pričali ljudi teolozi koje znam da vi to oćete da nađete u šta da verujete pa zato proučavate to više od vernika. Evo vidi u ovom filmu ateisti sve pričaju o Bibliji a ne o Darvinu i na sve strane po forumu reko bih da znate

Bibliju više nego neki od ovih što veruju, a prvo od mene sigurno??

Nazalost tvoja konstatacija je tacna. Ja licno uvek pozivam vernike da citaju bibliju jer sto je vise budu citali to ce manje imati smisla njihova vera. Problem je sto vernici uopste ne znaju sta tu pise i u sta veruju, ali vrlo dobro znaju protiv cega tj. koga su. Ljudi uzimaju zdravo za gotovo ono sta im popovi pricaju ne dajuci ni jedam momenat sebi da razmisle i da vide da li to uopste ima smisla sto oni pricaju. Zato je moj savet da se procita velika kniga bajki i vecina stvari se sama otkrije. A o Darvinu nema sta da se prica, u evoluciju se ne veruje ona se uci u skoli.

Банализујеш са претеривањем на куб. Нису људи толико инфантилни и бедни колико ти мислиш.

Mozda, ali takodje priznajem da popovi to ipak najbolje znaju koliko im je stado bistro... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

A o Darvinu nema sta da se prica, u evoluciju se ne veruje ona se uci u skoli.

Ček malo prikane pa i ja sam učio da mu tamo u toj njegovoj teoriji falila neka "karika" i da nisu dokazali kako je ima? A što je Darvin onda piše mu po biografijama bio hrišćanin a i onaj katolički pop de Šarden je bio za evoluciju pa kao pristalice evolucije nisu prestali da veruju u Isusa? I kad je to Isus pričao o ubijanju nekoga, zar nije on rekao ono "ko na tebe kamenom ti u njega hlebom?"  89898989898989

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

Bravo Maksime brate, o tome ti pričam 4chsmu1 eto, i taj argument koji si sada povukao, o teoriji "lažiranja smrti" sam već desetak puta čuo od svojih vrednih prijatelja ateista. A, sve je krenulo 2006. posle sjajnog (i meni omiljenog) filma The illusionist sa Edvardom Nortonom i Džesikom Bil. Dakle, opet topla voda holivudske produkcije  4chsmu1

A, za Oca Joila si u pravu, on je definitivno omiljeni u "priručniku" za ateiste. Nabrojao sam tri stvari koje najčešće potežete IZ Svetog Pisma.

Подели на овим сајтовима

Ček malo prikane pa i ja sam učio da mu tamo u toj njegovoj teoriji falila neka "karika" i da nisu dokazali kako je ima? A što je Darvin onda piše mu po biografijama bio hrišćanin a i onaj katolički pop de Šarden je bio za evoluciju pa kao pristalice evolucije nisu prestali da veruju u Isusa? I kad je to Isus pričao o ubijanju nekoga, zar nije on rekao ono "ko na tebe kamenom ti u njega hlebom?"  89898989898989

Evolucija je naucna cinjenica mnogo bolje dokumentovana nego bila koja druga naucna teorija.

Imamo teme o evoluciji na pod forumu prirodne nauke->stvaranje

Подели на овим сајтовима

Evolucija je naucna cinjenica mnogo bolje dokumentovana nego bila koja druga naucna teorija.

Pa ajde bratiću i da je tačna cela ta priča o evoluciji pogledaću to što si preporučio, kako su onda pristalice evolucije ostale da veruju u Boga a vi ateisti mislite da vam je to neki argumenat da Bog ne postoji? Nešto tu ne štima...  89898989898989

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

Pa ajde bratiću i da je tačna cela ta priča o evoluciji pogledaću to što si preporučio, kako su onda pristalice evolucije ostale da veruju u Boga a vi ateisti mislite da vam je to neki argumenat da Bog ne postoji? Nešto tu ne štima...  89898989898989

Ja sam pravoslavni hriscanin. Ne znam sta tebi znaci ono postujem pravoslvalje ali nisam neki vernik.

Подели на овим сајтовима

Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon...

Овде се говори о природној савести коју сваки човек добија. Например тамо неко племе у Јужној Америци никад није чуло за Христа, али то не значи да немају савести која им говори шта је добро а шта зло. Наравно пунота познања је у Христу, али то не значи да они који нису чули за Христа могу да раде шта хоће, него су дужни слушати унутрашњу савест.

Evo za tebe jedan vic na tu temu:

Putovao covek po svetu, i stigne do mesta gde su Eskimi. Gleda ih onako skupljene, kako se tresu, kraj neke slabe vatrice koja se gasi s vremena na vreme, pa ima kaze:

-Znate, verujte u Boga, i bice vam i lakse, i bolje, i toplije oko srca...

-A...sta je to Bog?? - upita jedan Eskim.

-Pa vi ne znate??? MORATE verovati u njega ili cete ici u pakao!!!!

-A sta je to pakao?...

-Uuuu, to je jedno mesto gde gore vechne vatre, tamo je...

-STVARNO??? WOW, a kako da stignemo tamo?

xDDD

Ево и теби један виц  4chsmu1

U majčinoj utrobi razgovaraju, još nerođeni, blizanci. Jedan od njih je verujući, a drugi neverujući.

Neverujući mališan: Veruješ li u život posle rođenja?

Verujući mališan: Pa, naravno! Svima je jasno da postoji život posle rođenja. Mi smo ovde samo zato da bismo postali dovoljno snažni i da bismo se valjano pripremili za ono što nas docnije čeka.

Neverujući mališan: Ma, to je glupost! Nikakav život posle rođenja niti postoji niti može postojati! Možeš li uopšte i da zamisliš kako bi taj život mogao izgledati?

Verujući mališan: Ne znam baš sve pojedinosti, ali verujem da će tamo biti više svetlosti i da ćemo, možda, sami hodati i svojim ustima jesti.

Neverujući mališan: E, kakva besmislica! Nema šanse da sami hodamo i da svojim ustima jedemo. To bi bilo zaista smešno!Pa, mi imamo pupčanu vrpcu koja nas hrani. Znaš, hteo bih nešto veoma ozbiljno da ti kažem: život posle rođenja ne može postojati i zbog toga što je naš život – pupčana vrpca – i inače suviše kratak.

Verujući mališan: A ja sam siguran i da može i da postoji. Samo što će sve biti malo drugačije, nego što je sada. Ja to zaista mogu da zamislim.

Neverujući mališan: Ali, niko se nikada nije otuda vratio! Život se jednostavno završava rođenjem. I uopšte, život – to ti je samo ogromno stradanje u tami.

Verujući mališan: Ne i ne! Zaista se ne slažem s tobom. Ne znam tačno kako će izgledati naš život posle rođenja, ali, u svakom slučaju, znam da ćemo videti mamu i da će se ona pobrinuti za nas.

Neverujući mališan: Mamu? Zar zaista veruješ u mamu? Ma, gde se to ona uopšte nalazi?

Verujući mališan: Ona je svuda i u svemu oko nas. Mi u njoj prebivamo i zahvaljujući njoj krećemo se i živimo. Bez nje mi jednostavno ne možemo postojati.

Neverujući mališan: E, to je stvarno totalna besmislica! Ja nisam video nikakvu mamu i zato je očito da ona jednostavno i ne postoji.

Verujući mališan: Ne mogu se nikako s tim složiti. Jer ponekad, kada sve unaokolo utihne, čujem je kako poje i osećam kako posmatra ovaj naš svet. Čvrsto verujem da će naš pravi život početi tek nakon rođenja. A ti?

Подели на овим сајтовима

@Max Butcher

Како је почела расправа на овој теми, од тебе сам очекивала више, морам признати. Наступио си као неко ко зна о чему прича... али рекла бих, по оној народној, ''тресла се гора, родио се миш''.

Није ми јасно, зашто улазиш у било какву расправу са људима који и те како знају да одбране свој став, када ниси успео да ни на један аргумент даш одговарајући контра агрумент. Сем пар површних покушаја да се буде паметан, а понекад и мало духовит (вероватно у недостатку одговора) ништа нам више ниси пружио. Мислим да ти је О. Иван поставио пар изванредних питања, на које, на моју велику жалост, ниси одговорио. Јер, заиста ме занима, да чујем, шта то ви атеисти имате да кажете и да нас, вернике уверите да смо у заблуди... Видиш, то и јесте Бог - даје ти слободу да мислиш шта год желиш....

Знаш, ја сам изабрала пут Господа, и веруј ми, много је тежак и трновит, и падам свакодневно, па ваљда понекад и устанем, али и даље истрајем на њему, јер имам радости у себи зарад догађаја будућих, јер ми даје срећу, даје ми наду и љубав...

А како ли је теби, када помислиш на смрт и црнило и ништавило???

Ако ти верници сметају, ти их игнориши, баш као што ја игноришем вас, атеисте. Прича о ''разрогаченим очима попова и верника'' је више него банална...

Пријатељу, немаш ти ни ширине, ни дубине да се рвеш са оваквим темама. Савет мој теби је да наставиш да правиш клипове за своје друштво, ако баш немаш паметнија посла, уживај у животу и мани се нас, верника.... Немаш ти нама шта да кажеш!!!

Жив био4chsmu1:)

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...