Jump to content

Моралност без Бога- видео клип "Атеиста Србије"

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Luka 19:27 "A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom."

То је Христос рекао у причи о злим виноградарима наводећи како би се понашао земаљски владар а не да би објавио своју намеру да некога посече.

Грешка. У причи о десет кеса блага.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

ohoho, evo i mog sagovornika Maxa s kojim sam lepo "ćaskao" na Fejsbuku  bighugbighug

Vidim Max, opet ista pitanja kao i pre par meseci na "Širi dalje..." Opet 5 Moj. 13:11, 5 Moj. 19:19, 5 Moj. 19:20 nego, koliko me sećanje služi, tada si i sam odgovorio na ovo pitanje jednoj Nadi: "Da Nado, ali moraš to gledati sa istorijskog aspekta" i nisi pogrešio. To je rečeno Jevrejima, pre Hrista. U istoriji Slovena, mimo vere, možeš naći daleko brutalnije kazne: od dozvole za ubistvo glave porodice koja se vrati kući pijana, pa do lapota - ubijanja staraca iz razloga što više nisu od ekonomske koristi.

Nego, možeš li da mi odgovoriš, ali iskreno: da li postoji neki "udžbenik" ateista ili časovi, tj. kurs ateizma? 4chsmu1 Sa kojim god ateistom da razgovaram, postavlja pitanja koja kao im je isti "guru" smišljao, kopirao i delio 29dz8zk i to su gotovo uvek: znak proroka Jone (Matej 12:40); kako je Hristos tražio da jede nakon vaskrsnuća, pitanje koje si ti postavio apropo Pete Mojsijeve...

Подели на овим сајтовима

Имам један предлог у вези дијалога са атеистима. Можда чак и нова тема да се отвори. Радило би се о следећем. Атеисти би редом постављали њима сумљиве цитате из Новог Завета и давали своје коментаре, а верници би редом одговарали. Сувише ствари има које би једни другима замерили и овако с'брда с' дола тешко је одједном на све одговорити. Али зато да се , ако сте ради, отвори посебна тема која ће имати поступност у одговарању на питање по питање, и тако би се полако водио конструктиван дијалог. И напомена би била да се користе само цитати из Новога Завета, као што већ рекосмо на овој теми, Нови Завет је пунота и нема потребе бавити се Старим на овакав начинх, поготову што без познавања Новог уопште је немогуће дати потпуне хришћанске одговоре на Стари.

Шта мислите о томе? 

Подели на овим сајтовима

Имам један предлог у вези дијалога са атеистима. Можда чак и нова тема да се отвори. Радило би се о следећем. Атеисти би редом постављали њима сумљиве цитате из Новог Завета и давали своје коментаре, а верници би редом одговарали. Сувише ствари има које би једни другима замерили и овако с'брда с' дола тешко је одједном на све одговорити. Али зато да се , ако сте ради, отвори посебна тема која ће имати поступност у одговарању на питање по питање, и тако би се полако водио конструктиван дијалог. И напомена би била да се користе само цитати из Новога Завета, као што већ рекосмо на овој теми, Нови Завет је пунота и нема потребе бавити се Старим на овакав начинх, поготову што без познавања Новог уопште је немогуће дати потпуне хришћанске одговоре на Стари.

Шта мислите о томе?   

Слажем се.Не може се све лепо објаснити на једној теми.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Што се тиче прве замерке на клипу покушаћу да одговорим.

Кад се само прочита цела глава уместо што се вади једна реченица из контекста, ова критика онда више "не пије воду". Јер Христос који тренутак касније исцељује кћер хананејке. Зашто то мало одуговлачење од стране Спаситеља. Па управо да би се пројавила велика вера ове жене, и то није први пут да Спаситељ тако поступа. Често  пута је мало одугловачио испитивао људе, тражио да покажу веру па их тек онда исцелио.  Такође свети Теофилакт у случају Хананејке види слику и пророштво усиновљења незнабожаца који из прве не беху позвани у народ Божији али касније преко апостола примише веру.

Подели на овим сајтовима

sta mislite zasto je hriscanstvo uvek na udaru???? i od satanista, i od ateista, i od raznih drugih....... ove druge religije nemaju problema koliko sam primetio.....  :)

Зато што је наша вјера једина права, чиста и искрена, не да им ђаво мира, па нападају са свих страна  smej.gif

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

sta mislite zasto je hriscanstvo uvek na udaru???? i od satanista, i od ateista, i od raznih drugih....... ove druge religije nemaju problema koliko sam primetio.....  :)

Зато што је наша вјера једина права, чиста и искрена, не да им ђаво мира, па нападају са свих страна  smej.gif

mozda mozda  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Христос је спасење и Јеврејима и незнабожцима."Сад отпушташ у миру слугу Својега Господе по речи Својој,јер видеше очи моје спасење Твоје,које си припремио пред лицем свих народа,светлост да просвећује незнабожце и славу народа Твога Израиља".

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Бити сиромашан духом не значи бити глуп! Ове речи се односе на духовну врлину познату као "смирење".

Бити смирен у хришћанском смислу не значи не бити гневан или нервозан итд мада смирен човек није гневан нити нервозан али то није све. Смирење је супротно гордости. Ако горд човек себе сматра најбољим најпаметнијим и остало нај, смирен човек верује да сам никакво добро не поседује, већ све добија као дар од Бога. Смирење је блажено стање и то није комплекс ниже вредности, већ једно дубоко духовно стање мира и радости и поверења у милост Божију и благодарности Богу за сва добра. О смирењу се може данима говорити, да скратим, констатација да сиромашнан духом значи бити глуп је у старту омашка.

Подели на овим сајтовима

Речи Христове да је дошао да испуни закон, не значе да је Он дошао да извршава јеврејски закон, већ испунити значи дати му смисао. Који је то смисао, па сам Христос. Давши нам Себе, ослободио нас је формалности закона, после Христовог доласка једини закон је закон љубави. Ко љуби Бога и ближње испунио је сав старозаветни закон . Суштина није пуко придржавање закона, већ љубав треба да иде испред сваке врсте моралности. Нпр. ако некога волим нећу га убити нит ћу му украсти нешто, ако волим Бога молићу му се итд.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...