Jump to content

Полемика у медијима еп.Артемија и Амфилохија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Netreba da robujete stereotipima.To sto vi mislite da ljudi nemenjaju svoje misljenje ili da je to nesto lose vas je problem.Ja licno vladiku Artemija uz Patrijarha Irineja cenim najvise od svih vladika.Vladiku Artemija sam upoznao kad nije ni bio vladika.Pre nego ga je upoznao Vilovski i vecina njegove duhovne dece.Svoje pozitivno misljenje o njemu temeljim izmedju ostalog i na licnom kontaktu.Njegovi stavovi su evulirali.I to vise puta sve tragajuci za istinom.Tako je bilo i sa vecinom sadasnjih vladika.Irinije Bulovic je bio jedan od najenergicnijih vladika u pozitivnom smislu.Nije se bojao nikog i jedan od retkih koji je kritikovao javno svakog ko bi bio blag prema tadasnjoj komunistickoj vlasti.Od najveceg antikomuniste evolirao je u kako su ga novinari nazvali "miljenika svake vlasti".Potrazite negde izjave vladike Atanasija u vreme kad je hirotonisan i neposredno posle toga.Necete ga prepoznati osim mozda po glasu.Tako je bilo i sa vladikom Artemijem.I on je menjao misljenje sto je prirodno.Ako pazljivo citate dela Sv. vladike Nikolaja videcete da i njegovo misljenje evulira.To samo po sebi nije lose jer kako covek stice saznanja prirodno je da koriguje svoje misljenje i to vladiku Artemija ne cini manje kvalitetnim covekom.Mnogo je bitnije u kom pravcu evulira misljenje...

Vidim da ovde svi pominju nekakve dokaze ko da smo na sudu a ne na forumu.To je zato sto ovde nazalost vlada losa atmosfere.Na to su uticali ljudi koji ovde pisu po naredjenju i jedina njihova svrha je da na bilo koji nacin odbrane stranu koja im je naredila da se registruju ovde i vrse propagandu.To nije smisao postojanja bilo kog foruma.Prava svrha je da razliciti ljudi razmene SVOJA misljenja o nekoj temi.Ja mozda i nisam u pravu i mozda vas sve vreme lazem.Ali probajte na trenutak da zamislite da je to istina.Internet postoji od nedavno.Kako bi vam ja dokazao da se nesto odigralo pre 20-30 god? Da dovedem svedoka ovde i registrujem ga i on vam to potvrdi? Smesno! Ja jednostavno to nemogu to da uradim kao i sto nemozete ni vi meni da dokazete bilo sta.Mi i netrebamo da jedni drugima bilo sta dokazujemo sudskim dokazima vec da razmenjujemo misljenja.A svako ce na osnovu procitanog da formira svoje misljenje.Niti vi imate obavezu da meni verujete niti ja imam obavezu da vama dokazujem bilo sta niti da se krci pravdam gde sam bio zadnjih mesec dana i zasto sam odgovorio sa zakasnjenjem.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 184
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Netreba da robujete stereotipima.To sto vi mislite da ljudi nemenjaju svoje misljenje ili da je to nesto lose vas je problem.Ja licno vladiku Artemija uz Patrijarha Irineja cenim najvise od svih vladika.Vladiku Artemija sam upoznao kad nije ni bio vladika.Pre nego ga je upoznao Vilovski i vecina njegove duhovne dece.Svoje pozitivno misljenje o njemu temeljim izmedju ostalog i na licnom kontaktu.Njegovi stavovi su evulirali.I to vise puta sve tragajuci za istinom.Tako je bilo i sa vecinom sadasnjih vladika.Irinije Bulovic je bio jedan od najenergicnijih vladika u pozitivnom smislu.Nije se bojao nikog i jedan od retkih koji je kritikovao javno svakog ko bi bio blag prema tadasnjoj komunistickoj vlasti.Od najveceg antikomuniste evolirao je u kako su ga novinari nazvali "miljenika svake vlasti".Potrazite negde izjave vladike Atanasija u vreme kad je hirotonisan i neposredno posle toga.Necete ga prepoznati osim mozda po glasu.Tako je bilo i sa vladikom Artemijem.I on je menjao misljenje sto je prirodno.Ako pazljivo citate dela Sv. vladike Nikolaja videcete da i njegovo misljenje evulira.To samo po sebi nije lose jer kako covek stice saznanja prirodno je da koriguje svoje misljenje i to vladiku Artemija ne cini manje kvalitetnim covekom.Mnogo je bitnije u kom pravcu evulira misljenje...

Vidim da ovde svi pominju nekakve dokaze ko da smo na sudu a ne na forumu.To je zato sto ovde nazalost vlada losa atmosfere.Na to su uticali ljudi koji ovde pisu po naredjenju i jedina njihova svrha je da na bilo koji nacin odbrane stranu koja im je naredila da se registruju ovde i vrse propagandu.To nije smisao postojanja bilo kog foruma.Prava svrha je da razliciti ljudi razmene SVOJA misljenja o nekoj temi.Ja mozda i nisam u pravu i mozda vas sve vreme lazem.Ali probajte na trenutak da zamislite da je to istina.Internet postoji od nedavno.Kako bi vam ja dokazao da se nesto odigralo pre 20-30 god? Da dovedem svedoka ovde i registrujem ga i on vam to potvrdi? Smesno! Ja jednostavno to nemogu to da uradim kao i sto nemozete ni vi meni da dokazete bilo sta.Mi i netrebamo da jedni drugima bilo sta dokazujemo sudskim dokazima vec da razmenjujemo misljenja.A svako ce na osnovu procitanog da formira svoje misljenje.Niti vi imate obavezu da meni verujete niti ja imam obavezu da vama dokazujem bilo sta niti da se krci pravdam gde sam bio zadnjih mesec dana i zasto sam odgovorio sa zakasnjenjem.

Добро Петре, чему све ово? Толико предрасуда имате о људима који овде пишу. Зар заиста мислите да то радимо по било каквом наређењу? Ја први Вам за себе могу одговорно рећи да нисте у праву. Такође, немам ни најмању индицију да ово што сте рекли овдее важи за било кога у администрацији. Али, нема везе, за сваку реч коју изговоримо ћемо и одговарати.

Поштујем то што сте по свој прилици човек у озбиљнијим годинама (мада претпостављам да ипак нисте баш особа с Вашег аватара?), када сте преосвештеног Артемија могли да познајете још док је био јеромонах. Признајем, ја сам га упознао у време када је већ био епископ. Морам да признам да ми се допадао његов непоколебив став према екуменизму, али да никако нисам могао да разумем његове политичке ставове (који се, барем до 2005 по мом сазнању нису мењали). Ако владику познајете, претпостављам да ће Вам бити јасно о чему говорим?

Хајде да ово максимално поједноставимо. Говорите о промени владике Иринеја бачког? ово је тема на  zru о владици Иринеју:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,551.msg3855.html#msg3855

а ово је његов чувени текст из 1993 г. ТЕОЛОГИЈА ДИЈАЛОГА ПО СВЕТОМ МАРКУ ЕФЕСКОМ:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,551.msg10335.html#msg10335

Ја овде нисам приметио да је владика Иринеј у било чему одступио и за "јоту" у односу на написано.

Што се, пак, тиче владике Артемија, ни он није много мењао своје ставове.

"Расуђивање и пресуђивање о томе да ли смо и у којој мери кршили каноне Цркве препуштамо садашњој и потоњој у Христу браћи која ће, када све прође, моћи тачно да утврде због чега смо разрешени дужности и обавезе управљања Епархијом рашко-призренском, баш као што се данас, после толиких година, поуздано зна да Епископ амерички, блажене успомене Дионисије, није уклоњен са положаја Епископа због финансијских преступа, како се у том тренутку тврдило, него зато што је у Њујорку организовао демонстрације против Јосипа Броза Тита."

http://borbazaveru.info/content/view/2457/1/

(Линк ка сајту који нема благослов СПЦ да коментарише црквена питања)

Од када је то и по којој логици, расколник Дионисије епископ "блажене успомене"? Такође, чему даље контрадикције када је сам владика Артемије прихватио и потписао одлуку СА Сабора. Зар није лицемерно јавно прихватати, а из потаје подривати? Где је то светоотачки пример за овакво понашање и претње расколом? И, најзад, зар је могуће да се СП Црква данас свела на владику Артемија и да је он једини у праву (мада је и сам прихватио одлуку о умировљењу), а да СВИ други архијереји нису?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

"Brilijantni Vladimir Dimitrijevic."

crvenilo 4chsmu1 mocart mocart smej.gif hfvguio crvenilo 4chsmu1 mocart

Možda mi bude predavao u IV razredu ponovo. Parodija.

E onda spasavaj se ko moze.

Хајде да се нешто разумемо. Мој добри пријатељ Влада је врло интелигентан и вредан човек, превео је, приредио и издао добрано преко 100 књига и зборника радова. Ко много ради добије право и да много греши. Никако не могу да се сложим с њим по многим питањима, али и даље поштујем енергију коју је у све ово уложио. Волео бих да има мало више интроспекције, а мало мање сујете - али, тешко је бити толико интелигентан, а барем мало се не погордити. Такође, у менталитету има чачанску импулсивност и руску комплексност, увек је максималиста, али сви који га познају знају да он највише ратује против себе. Много је комплекснији и од Петрове визуре али и од твоје брате aquilio.

Ја не одустајем од наде да ће Влада тек дати добре плодове за Цркву, лично се трансформисао зилион пута до сада. Волео бих да види како му ученици одлазе у милитантни атеизам попут нашег драгог DarkаV или неких других за које знам да су отишли у секте. Такође, на жалост, било је и неких који су упали у озбиљне психичке поремећаје читајући брзоплето написану књигу МЛАДОСТ И СТРАСТИ (мислим да је Влада ово, као и многе друге ствари написао рвући се са сопственим демонима и из искрене намере да подели размишљање с другима и можда евентуално још некоме помогне). Али, проблем је што постоје људи који ово онда постављају као духовни стандард sine qua non. Влада је, колико га ја познајем, у основи добра и несебична особа, али, на жалост често исувише ригидна и искључива за своје добро. Усудио бих се да направим паралелу - да је Лењин којим случајем био православан, мислим да би, отприлике, био такав - а да је Влада којим случајем комуниста, био би попут Лењина.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Pa šta on ima sa tim ' u šta ću ja da odem '? Što ateizam nije dobar osim što ti nisi ateista?

On je meni samo profesor književnosti, iako na času jako često priča tako neke stvari, iako se sa većinom ne slažem, neću ih nazvati glupostima.

Recimo - teorija o Edipalnoj situaciji koja je aksiom psihoanalize i psihologije nije tačna, po njemu.

Tako on tvrdi. I to zašto? Osim što je njemu to neprihvatljivo.

Hold your chairs for this one.

Zato što Edip nije znao da ženi svoju majku i ubija svoga oca.

Kakve to ima veze? Ovamo nazivao darvinizam fašizmom, TE naravno nije tačna, verovatno i veruje da je bog stvorio zemlju pre 6000 godina.

Uzmi samo Zašto plače Sveti Sava pa pročitaj i reci mi šta misliš o tome.

Treba li knjigu reciklirati,zabraniti,baciti ili spaliti?

Moja tetka je bacila. Jedina koju jeste.

Kako misliš ' upali u ozbiljne psihičke poremećaje' ?

Konciznije pls. Jako rigidna osoba, da. Čuo sam da uopšte i nema televizor kući, ne želi da mu decu vaspitava ta 'tekovina i sokoćalo zapada'. Pre neku godinu mu je jedna maturantska generacija kupila televizor.

A da je inteligentna osoba, to je tačno. Ali sav je u spasilačkom tripu, kao da je iko ikada od njega zahtevao da ide i spasava ljude. To je jako agresivno i napadno, i jako mi smeta.

Ne želim da me ti prosvetljuješ, da mi ufuravaš svoje istine, da mi govoriš kako da razmišljam...

Ne želim. Niti ću ja to tebi govoriti i raditi. A on upravo to radi.

A inače je jako mlad, mislim da ima 38 ili 39 godina iako izleda kao da ima 200 godina sa onom bradom.

Znaš li možda nešto o tome zašto je smenjen sa funkcije koju je imao u crkvi?

Подели на овим сајтовима

Vlada je trebao da uradi samo jednu stvar.

Samo da se bavi stvarima koje zna i da se ne blamira zabadajuci nos u sve i svasta i na kraju sebe potpuno diskreditujuci.

Inace,odlicno se znamo a nekada smo isli i na ista mesta....

Ovo sto radi poslednjih godina,sebe bespotrebno izlazuci sudu javnosti,pisuci: liturgiji,rimokatolicima,saborima,javno se dopisujuci sa episkopima,evoluciji.....JE TOTALNI DILETANTIZAM.

Moze da mi bude brat 10x,ali to treba reci.

Bojim se da mu koraci u zadnjih 5 godina idu samo nizbrdo i to ubrzanim tempom.

Da ga Gospod umudri.

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Sve je to u redu sto si reako ali meni sve to ne deluje tako kad ga slusam citam. Meni se cini da on

veoma dobro zna i jasno mu je da nije tacno sto on pise ali da to radi za neke "visnje" ciljeve. Evo

ti ga poznajes licno kazi nam da li je moguce tako nesto. Ili je moja opreznost presla granice i vuce me

u paranoju? facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Човече одакле ти храбрости да тако причаш за Оца Јоила,па то је један од највећих духовника на балкану,10 година је био чувар кивота Светог Василија Острошког,слава му и милост.Он је на неким својим беседама рекао да иза сваке речи стоји и да за све што каже сме да се закуне код Светог ВАсилија Острошког.Највећи духовници и светитељи и нису имали неке школе,видимо из примера Старца Пајсија Светогорца или највећег румунског духовника Старца Илије Клеопа, а то што спомињеш умировљеног владику Атанасија и његове школе и знање , мислим да је апостол Павле за то његово рекао да је то "знање које надима".

Једна је ствар кад се неко школује себе ради а друга је кад се школује Цркве ради и из послушности!

И још једна ствар ,добро је запамти,теологија је наука срца тако да знање владике Атанасија и није од начитаности већ од богопознања!

Зато он и јесте један од највећих живих теолога!

Подели на овим сајтовима

@DarkoV

Pa šta on ima sa tim ' u šta ću ja da odem '? Što ateizam nije dobar osim što ti nisi ateista?

On je meni samo profesor književnosti, iako na času jako često priča tako neke stvari, iako se sa većinom ne slažem, neću ih nazvati glupostima.

Он вероватно сматра да има. Без обзира што предаје књижевност, као хришћанин има одговорност (које је и сам свестан) да личним примером посведочи своју веру. Мислим Дарко, да имаш много предрасуда о православљу, а неке од њих, рекао бих, потичу управо од Владе. Драго ми је што си с нама на форуму пошто ћеш се и сам уверити да је православље много шире од импозантног, али ипак морализмом и пијетизмом скученог хоризонта мог драгог брата и пријатеља Владе. Али, дао Бог, живот је пред њим и он ће још духовно сазревати, сигуран сам.

Recimo - teorija o Edipalnoj situaciji koja je aksiom psihoanalize i psihologije nije tačna, po njemu.

Tako on tvrdi. I to zašto? Osim što je njemu to neprihvatljivo.

Hold your chairs for this one.

Zato što Edip nije znao da ženi svoju majku i ubija svoga oca.

Kakve to ima veze? Ovamo nazivao darvinizam fašizmom, TE naravno nije tačna, verovatno i veruje da je bog stvorio zemlju pre 6000 godina.

Па, ако си читао Софоклове трагедије о Едипу, али поента приче и јесте у "хибрису" (као и у већини других грчких трагедија - гордом одбијању човека да прихвати "вољу и милост богова") који Едипа "заслепљује" пред чињеницама живота. Фројд је ово превео на домен жеље као очигледну алегорију а не буквалну тврдњу.

Корелације дарвинизма и фашизма? Па њих ћеш барем лако да пронађеш. Погледај мало по нету о "социјалном дарвинизму," теоријама Галтона, Малтуса, Вотсона, Скинера и Павлова. Ако те не мрзи, упореди њихове теорије са праксом Трећег Рајха - резултати те могу изненадити.

Што се, пак, тиче теорија попут ТЕ и тзв. "младе земље," није немогуће, пошто је Влада својевремено био близак М. Петровићу (можда је чак и сада). Као што видиш, не мисле сви верници тако. Наравно, не могу а да се не запитам на који ли је то начин Влада вама представљао...

Uzmi samo Zašto plače Sveti Sava pa pročitaj i reci mi šta misliš o tome.

Treba li knjigu reciklirati,zabraniti,baciti ili spaliti?

Moja tetka je bacila. Jedina koju jeste.

Kako misliš ' upali u ozbiljne psihičke poremećaje' ?

Konciznije pls.

Много ради, много пише - чешће греши. Књиге, чак и ако се с њима не слажемо (чак поготово тада, не треба бацати). Књига о којој говориш је, чини ми се, израз Владиних емоција. Учинио би понекад услугу и себи и Цркви ако не би објавио баш све што напише. Писао је и дијаметрално супротне ствари од овога што си навео.

Да, МЛАДОСТ И СТРАСТИ...На жалост, знам за случај барем два клинца који су "оверили" оделење за неурозе у Палмотићевој због покушаја да у пубертетском узрасту примене ставове из те књиге на свој живот. Неки су отишли у манастире па пукли као искушеници... На бих детаљније, из разумивих разлога. Да, на жалост, последица је било. Иначе, јесам питао да ли је та књига неком помогла? Још нисам чуо за такав пример.

Jako rigidna osoba, da. Čuo sam da uopšte i nema televizor kući, ne želi da mu decu vaspitava ta 'tekovina i sokoćalo zapada'. Pre neku godinu mu je jedna maturantska generacija kupila televizor.

A da je inteligentna osoba, to je tačno. Ali sav je u spasilačkom tripu, kao da je iko ikada od njega zahtevao da ide i spasava ljude. To je jako agresivno i napadno, i jako mi smeta.

На жалост, Влада има и личну ноту, која га прати од самог уласка у веру. Није то свесно и сигуран сам да нису у питању "лоше намере." Има утисак да "окајава грехе." Многи од нас који га знамо схватамо његову добронамерност, али се не слажемо увек с начином испољавања. Немој да си у заблуди - он од самога себе "захтева" да спасава људе.  

Ne želim da me ti prosvetljuješ, da mi ufuravaš svoje istine, da mi govoriš kako da razmišljam...

Ne želim. Niti ću ja to tebi govoriti i raditi. A on upravo to radi.

A inače je jako mlad, mislim da ima 38 ili 39 godina iako izleda kao da ima 200 godina sa onom bradom.

Znaš li možda nešto o tome zašto je smenjen sa funkcije koju je imao u crkvi?

Ово у другом лицу је упућено Влади, зар не? Видим да си баш огорчен. Иначе, Влада је 1969 годиште, па је то "јако млад" мало релативно, пошто је више него дуплоу односу на твоје године (17 ако се добро сећам). Мислим да си врло интелигентан и образован за своје године, али немој да упадаш у заблуду да све знаш и да ти је све јасно. Свет у твом узрасту изгледа врло једноставно.

Није Влада имао никакву "функцију" у Цркви, али је имао блиску и дугогодишњу сарадњу с владиком Хрисостомом жичким. Нисам га срео од кад су се (вањда негде 2007?) сукобили, тако да не знам Владину верзију приче и не бих да нагађам. Али, мало је места сумњи да цела прича о "борби за веру" креће одатле. И сам си видео да на пола форума водимо неке расправе о ситуацији с владиком Артемијем, које теби, као посматрачу са стране, вероватно делују идиотски? Мислим да људи који су то покренули нису свесни последица које ће цела та прича имати по Цркву.

@Aragorn

Vlada je trebao da uradi samo jednu stvar.

Samo da se bavi stvarima koje zna i da se ne blamira zabadajuci nos u sve i svasta i na kraju sebe potpuno diskreditujuci.

Inace,odlicno se znamo a nekada smo isli i na ista mesta....

Ovo sto radi poslednjih godina,sebe bespotrebno izlazuci sudu javnosti,pisuci: liturgiji,rimokatolicima,saborima,javno se dopisujuci sa episkopima,evoluciji.....JE TOTALNI DILETANTIZAM.

Moze da mi bude brat 10x,ali to treba reci.

Bojim se da mu koraci u zadnjih 5 godina idu samo nizbrdo i to ubrzanim tempom.

Da ga Gospod umudri.

Брате, твој пост бих, већ по обичају, био у стању да потпишем. Очигледно и ти знаш Владу лично па ти је све јасно.  prst ka dole

@aquilio

@Andrej

Sve je to u redu sto si reako ali meni sve to ne deluje tako kad ga slusam citam. Meni se cini da on

veoma dobro zna i jasno mu je da nije tacno sto on pise ali da to radi za neke "visnje" ciljeve. Evo

ti ga poznajes licno kazi nam da li je moguce tako nesto. Ili je moja opreznost presla granice i vuce me

u paranoju? prst ka dole

Види, управо из мог личног односа с Владом, могу да посведочим да је, ако ништа друго, барем увек био бескомпромисно искрен и да му је сваки вид опортунизма био одвратан. Има оних који у тој причи знају за шта и за кога "бургијају" а код Владе је можда кренуло из личног сукоба с владиком Хрисостомом, али, верујем да је он данас дубоко уверен да се бори управо за истину. Остатак сам већ, рекао бих, одговорио горе.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Vidim da ovde svi pominju nekakve dokaze ko da smo na sudu a ne na forumu.To je zato sto ovde nazalost vlada losa atmosfere.Na to su uticali ljudi koji ovde pisu po naredjenju i jedina njihova svrha je da na bilo koji nacin odbrane stranu koja im je naredila da se registruju ovde i vrse propagandu.

па јел сад треба да зажмуримо на истину и да измишљамо нову?

а ово што си написао о људима који су ту по наређењу се равна са паранојом ...

Подели на овим сајтовима

Саопштење Црквеног Суда

Епархије Рашко-призренске и Косовско-метхијске

20. Јул 2010 - 19:26

Саопштење Црквеног Суда Епархије Рашкопризренске

Поводом позива одбеглом монаштву из Епархије Рашко-призренске Његовог Преосвештенства Епископа умировљеног Рашко-призренског Г. Артемија

20. јули 2010. год.

Призрен-Грачаница

Обавештавамо црквену јавност да је, сагласно одлуци Св. Арх. Синода, број 864 од 9. јула 2010. године, којом је умољен Епископ Артемије, умировљени Рашко-призренски, да „званично и јавно позове одбегле свештеномонахе, монахе и монахиње из манастира Епархије Рашко-призренске да се сместа врате у манастире свог покајања и монашког пострига“, Његово Преосвештенство Г. Артемије, заједно са Његовим Преосвештенством Епископом Сремским Г. Василијем, дописом од 16. јула 2010. године, упознао именовано одбегло монаштво о томе и позвао га „да љубави ради, мира и јединства СПЦ ради, прихвате синодску одлуку и по њој поступе, полажући сву наду на Подвигоначалника Господа Исуса Христа, живећи у Цркви Светој Православној, следујући духу и примерима Светих Отаца и Светих подвижника“.

Овим поводом Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије, Мјестобљуститељ Рашко-призренски, Председник Епархијског Црквеног Суда, изражава своју благодарност Његовом Преосвештенству Г. Артемију у нади да ће одбегли свештеномонаси, јерођакони, монаси и монахиње смирено и са страхом Божјим прихватити овај његов очински позив и у најскорије могуће време вратити се својим обитељима и својим свештеномонашким и монашким послушањима и обавезама на распетом Косову.

Истовремено Њ. Високопреосвештенство Г. Амфилохије обавештава именоване, пошто се нису вратили у року од месец дана од напуштања своје дужности и својих обитељи, да су свештеномонаси и јерођакони предати Црквеном Суду Епархије Рашко-призренске на Црквено-судски поступак, почевши са 14. јулом 2010. г., с тим да им се тиме продужује забрана свештенодејства до окончања поступка. Уколико се одазову позиву на повратак Њ. Пр. Еп. Артемија, Црквено-судски поступак ће бити обустављен. Што се тиче одбеглих монаха и монахиња, њима се продужује забрана Светог Причешћа такође до повратка у обитељи свога пострига и послушања.

Из Црквеног Суда Епархије Рашко-призренске и Косовско-Метохијске

http://www.eparhija-prizren.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...