Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Пази ово, са фејсбука је:

Оче, помаже Бог. Више људи ми је поставило питање да ли владика сме да служи ван граница своје епархије, на свом антимису, без благослова надлежног Архијереја. Они су имали вољу да сутра дођу  у Љуљаке, али су  застрашени причама да је то секташење, да владика чини непромишљен корак, због којег ће себе одвојити од цркве. Да ако се стварно залаже за поштовање канона онда не би требао без благослова да служи у туђој епархији. Па сам вас хтео да питам, шта кажу канони у случају изгнанства, јер владика Артемије је физички протеран из своје епархије.

Помаже Бог драги Угљеша и драги пријатељи, Није Владика Артемије секташ и јеретик, него они који изопачише Св. Литургију и они који погазише светоотачке каноне. Како другачије очистити испрљани брод ( цркву Божију ), у кога су ушле змије и скорпије, него сићи у њега и почети их избацивати напоље. Владика Артемије то уствари ради. Овакав тренутак не доживљава свака генерација и зато вам поручујем да не оклевате, него правац на литургију у Љуљаке. Помозимо Владики Артемију, а помагајући њему ми уствари помажемо себи и потомцима својим. Грех је ићи на новотарске литургије, јер присуствујући на њима, присутни ништа друго не раде него подржавају секташе и јеретике, а самим тим уништавају себе и потомство своје. Када би знали шта чине и који грех навлаче на себе и потмство своје, боље би им било да узму камен и са њим скоче у највећу дубину морску, него да то чине. Благодат Духа Светога је на Владици Артемију и његовом монаштву, и зато поручујем свима онима који имају болеснике у својим домовима, да их воде код Владике Артемија и његових монаха, да им они читају молитве, верујем у њихово исцељење. Ово је такво време у коме се очекује чудо и верујем да ће до тога доћи, само ако народ препозна и са чистом вером крене ка источнику воде живе. Не наседајте на ђавоље замке драги моји, јер ово је прилика да само једну мрвицу својим присуством додамо у насушни хлеб ( мислим на духовну храну ), који се меси кроз Владику Артемија. Видимо се у Љуљацима драги моји!

У одговору свештеника ни реч о недоумици која је постављена у питању, да ли епископ може изван своје епархије слижити на свом антиминису и без благослова надлежног епископа? Наравно да не може да одговори, него ће просипати причу о издјаницама и слугама ђавољим, тј једино што уме и да каже.

А ово је врх бисера:

Ђакон Александар Нема никаквог секташења и грешке у томе да Преосвећени владика Артемије служи на свом Антимису у Београду,Шишатовцу,Љуљцима или на месецу.Литургија са служи тамо где има потребе и добре воље верног народа.А ако неко хоће да дође на Литургију којом началствује Владика Артемије а неће код Јована,Лаврентија Иринеја и осталих онда је грех презрети жељу тог народа због неке административне границе,епархије су пре свега Божије и народне.

Слатко се насмејах. Веле грех је ићи на новотарске литургије...Узмимо све и да је истина на страни Артемија, и да је све осим њега отишло врагу, новотарство изгледа није да он служи Литургију изван своје епархије без благослова надлежног епископа на чијој територији се служи служба и то на његовом антиминису. Дакле ово не би била новотарија? Да епископ служи на свом антиминису изван своје епархије?

Пуна су им уста кршења канона и црквене праксе, а када дође време онда их они крше обилато. По њиховим плодовима ће те их познати, мудро је од Господа речено још.

da li neko zna link sa fejsa, za ovu besjedu?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

da li neko zna link sa fejsa, za ovu besjedu?

http://www.facebook.com/note.php?note_id=472140217140&id=1161318220

Не може без фејсбук налога да се прочита.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Тако се надам да и ми (истински православни, зилоти) који смо се већ одвојили од јеретичке СПЦ и ви артемијевци на челу са Артемијем који ћете се, ако Бог да, одвојити од тих јеретика, да ћемо бити заједно у једној Србској истински православној Цркви. За владиком Артемијем поћи ће и банатски Никанор, и бањалучки Јефрем, и отац Симеон Рукумијски и сви остали који су ревновали за православље али у СПЦ то нису могли да спроведу у дело и учине неки помак на боље. Поздрав и свако добро! Надам се да ћу са вама ревнитељима из СПЦ ускоро бити у истој Цркви, истинској СПЦ.

jos jedan citat odande........ :229229229:

sabor ludaka :291291291:

Подели на овим сајтовима

Тако се надам да и ми (истински православни, зилоти) који смо се већ одвојили од јеретичке СПЦ и ви артемијевци на челу са Артемијем који ћете се, ако Бог да, одвојити од тих јеретика, да ћемо бити заједно у једној Србској истински православној Цркви. За владиком Артемијем поћи ће и банатски Никанор, и бањалучки Јефрем, и отац Симеон Рукумијски и сви остали који су ревновали за православље али у СПЦ то нису могли да спроведу у дело и учине неки помак на боље. Поздрав и свако добро! Надам се да ћу са вама ревнитељима из СПЦ ускоро бити у истој Цркви, истинској СПЦ.

jos jedan citat odande........ :229229229:

sabor ludaka :291291291:

Јесте, јесте. Један ће мало сутра, а други мало прекосутра поћи. Само што нису.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

link=topic=7052.msg303104#msg303104 date=1290972984]

ma cirkus bez pare... što kaže moja baba... ali Gospod nek ih umudri.....  beggingpleasesmiley-1 

Izvini, mislim da ovo nije ipak "cirkus bez pare"...raščinjeni episkop služi... 0212_rolleyes Eh, to ne može na dobro daa izađe...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Постављена слика

Sa raskolničke grupe na FB

Агапе , гозбе љубави .(Село Љуљаци , јутрос , служба владика Артемије).

Komentar:

Нема веће секте од оних који прогоне владику Артемија, јер ове слике од јутрос све говоре и ко је секта , и ко је на правом светосавском путу!

На многаја љета владико часни!

Коментар:

koji si ti poltron, teodosije ti zaposli familiju, pišeš rešenja o otkazu veroučiteljima, glumiš velikog brata, alo, znamo se , šta ti to treba. Uskoro ćeš i ti da letiš iz manastira, upamet se petre.Zakukaće ti sve blisko, a neće proći ni godina

Подели на овим сајтовима

Zaista tuzno.

sve ovo pokazuje totalno nepoznavanje sabornosti Crkve i potpuno nepostovanje zajednickih odluka Svetog Sinoda i Sabora.

Tuzno, braco, ali daj da se pomolimo Bogu, mozda ce se desiti neko cudo i mozda ce nasa zalutala braca shvatiti da su bili obmanuti.

Nadam se da ce nase drage vladike, prije svega vladika Amfilohije, vladika Atanasije i vladika Irinej, svojim iskustvom i svojom smirenoscu, pomoci nasoj Crkvi da prevlada ova strasna iskusenja.

Dalja kuliminacija ovog sukoba nikuda ne vodi.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Е пази сад ово. Питам се чему оволика заставурина? Оволике заставе сам виђао само на утакмицама, и митинзима, или специјални приликама где се обиљежава неки дражвни празник на тргу...Јел треба да се што више из даљине види, или треба да импресионира људе? Треба ли некога да убеди да су они овде србенде, други нису?

Мени овакви потези јасно имплицирају какво расположење влада, и какви се све трикови користе како би се народно расположење све више конфисковало у своју корист. Код нас је ово палило задњих 20 година, а код неких још пали. Само замашеш заставом, проговориш о национализму, српству, отаџбини и одмах побереш једно 20 000 гласова....

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Е пази сад ово. Питам се чему оволика заставурина? Оволике заставе сам виђао само на утакмицама, и митинзима, или специјални приликама где се обиљежава неки дражвни празник на тргу...Јел треба да се што више из даљине види, или треба да импресионира људе? Треба ли некога да убеди да су они овде србенде, други нису?

Мени овакви потези јасно имплицирају какво расположење влада, и какви се све трикови користе како би се народно расположење све више конфисковало у своју корист. Код нас је ово палило задњих 20 година, а код неких још пали. Само замашеш заставом, проговориш о национализму, српству, отаџбини и одмах побереш једно 20 000 гласова....

Ljudi brane srpstvo od pape... :291291291: eheeeej

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...