Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Pre svega se izvinjavam sto ne pisem srbskim pismom, nisam kod kuce.

Mislim da Artemije hoce sluziti liturgiju. Ja pretpostavljavam da ce spominjati Patrijarha Irineja (kao sto ga je spominjo i na Kosovo pre 10-tak dana).

Videcemo sutra...

Nego sutra pocinje post i trebamo se truditi da prastamo jedni drugima, da se ne sablaznjavamo ovim stvarima. Bog ce znati koga ce proslaviti a koga ne, nije nama da sudimo.

Брате не мораш се извињавати увек када нешто напишеш латиницом.

Осим тога знај да на форуму не учествују само Срби, него има рецимо и православних Мађара. Латиница је њихово изворно писмо.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A што тек сад се решава или решио његов случај? Ја знам , рецимо , шта је било пре 15 година у вези с м. Артемијем. Ко је био 2004. године на машинцу зна шта је еп. Атанасије рекао за њега. Исто тако, само да нађем, имама запис м. Артемија и Џејмса Џатраса са мог факултета ПСТГУ. Да се само подсетим шта су њих двојица причали руским студентима.

Ајде потруди се да нам представиш шта су то причали руским студентима. Када је то било и где?

[

Сам да нађем видео снимак.Сам сам снимао.

Одлично баш ме интересује шта је причао са тим Џатрасом, изгледа да је то неки његов познаник. А вамо испаде да му је давао силну лову да овај лобира. Парадокс и наша типична српска бољка. Плаћаш да ти неко обави посао не по професионалном ангажману него по линији познанства. Буразерска политика.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пази ово, са фејсбука је:

Оче, помаже Бог. Више људи ми је поставило питање да ли владика сме да служи ван граница своје епархије, на свом антимису, без благослова надлежног Архијереја. Они су имали вољу да сутра дођу  у Љуљаке, али су  застрашени причама да је то секташење, да владика чини непромишљен корак, због којег ће себе одвојити од цркве. Да ако се стварно залаже за поштовање канона онда не би требао без благослова да служи у туђој епархији. Па сам вас хтео да питам, шта кажу канони у случају изгнанства, јер владика Артемије је физички протеран из своје епархије.

Помаже Бог драги Угљеша и драги пријатељи, Није Владика Артемије секташ и јеретик, него они који изопачише Св. Литургију и они који погазише светоотачке каноне. Како другачије очистити испрљани брод ( цркву Божију ), у кога су ушле змије и скорпије, него сићи у њега и почети их избацивати напоље. Владика Артемије то уствари ради. Овакав тренутак не доживљава свака генерација и зато вам поручујем да не оклевате, него правац на литургију у Љуљаке. Помозимо Владики Артемију, а помагајући њему ми уствари помажемо себи и потомцима својим. Грех је ићи на новотарске литургије, јер присуствујући на њима, присутни ништа друго не раде него подржавају секташе и јеретике, а самим тим уништавају себе и потомство своје. Када би знали шта чине и који грех навлаче на себе и потмство своје, боље би им било да узму камен и са њим скоче у највећу дубину морску, него да то чине. Благодат Духа Светога је на Владици Артемију и његовом монаштву, и зато поручујем свима онима који имају болеснике у својим домовима, да их воде код Владике Артемија и његових монаха, да им они читају молитве, верујем у њихово исцељење. Ово је такво време у коме се очекује чудо и верујем да ће до тога доћи, само ако народ препозна и са чистом вером крене ка источнику воде живе. Не наседајте на ђавоље замке драги моји, јер ово је прилика да само једну мрвицу својим присуством додамо у насушни хлеб ( мислим на духовну храну ), који се меси кроз Владику Артемија. Видимо се у Љуљацима драги моји!

У одговору свештеника ни реч о недоумици која је постављена у питању, да ли епископ може изван своје епархије слижити на свом антиминису и без благослова надлежног епископа? Наравно да не може да одговори, него ће просипати причу о издјаницама и слугама ђавољим, тј једино што уме и да каже.

А ово је врх бисера:

Ђакон Александар Нема никаквог секташења и грешке у томе да Преосвећени владика Артемије служи на свом Антимису у Београду,Шишатовцу,Љуљцима или на месецу.Литургија са служи тамо где има потребе и добре воље верног народа.А ако неко хоће да дође на Литургију којом началствује Владика Артемије а неће код Јована,Лаврентија Иринеја и осталих онда је грех презрети жељу тог народа због неке административне границе,епархије су пре свега Божије и народне.

Слатко се насмејах. Веле грех је ићи на новотарске литургије...Узмимо све и да је истина на страни Артемија, и да је све осим њега отишло врагу, новотарство изгледа није да он служи Литургију изван своје епархије без благослова надлежног епископа на чијој територији се служи служба и то на његовом антиминису. Дакле ово не би била новотарија? Да епископ служи на свом антиминису изван своје епархије?

Пуна су им уста кршења канона и црквене праксе, а када дође време онда их они крше обилато. По њиховим плодовима ће те их познати, мудро је од Господа речено још.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Је л то онај "ђакон Александар" што шурује са расколницима акакијевцима? Поставио сам негде оно питање њему од стране "свештеника" тзв. "истински православне цркве"

Подели на овим сајтовима

Је л то онај "ђакон Александар" што шурује са расколницима акакијевцима? Поставио сам негде оно питање њему од стране "свештеника" тзв. "истински православне цркве"

Без обзира ко је тај ђакон Александар, он углавном не шаље здраве поруке народу.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пази ово, са фејсбука је:

Оче, помаже Бог. Више људи ми је поставило питање да ли владика сме да служи ван граница своје епархије, на свом антимису, без благослова надлежног Архијереја. Они су имали вољу да сутра дођу  у Љуљаке, али су  застрашени причама да је то секташење, да владика чини непромишљен корак, због којег ће себе одвојити од цркве. Да ако се стварно залаже за поштовање канона онда не би требао без благослова да служи у туђој епархији. Па сам вас хтео да питам, шта кажу канони у случају изгнанства, јер владика Артемије је физички протеран из своје епархије.

Помаже Бог драги Угљеша и драги пријатељи, Није Владика Артемије секташ и јеретик, него они који изопачише Св. Литургију и они који погазише светоотачке каноне. Како другачије очистити испрљани брод ( цркву Божију ), у кога су ушле змије и скорпије, него сићи у њега и почети их избацивати напоље. Владика Артемије то уствари ради. Овакав тренутак не доживљава свака генерација и зато вам поручујем да не оклевате, него правац на литургију у Љуљаке. Помозимо Владики Артемију, а помагајући њему ми уствари помажемо себи и потомцима својим. Грех је ићи на новотарске литургије, јер присуствујући на њима, присутни ништа друго не раде него подржавају секташе и јеретике, а самим тим уништавају себе и потомство своје. Када би знали шта чине и који грех навлаче на себе и потмство своје, боље би им било да узму камен и са њим скоче у највећу дубину морску, него да то чине. Благодат Духа Светога је на Владици Артемију и његовом монаштву, и зато поручујем свима онима који имају болеснике у својим домовима, да их воде код Владике Артемија и његових монаха, да им они читају молитве, верујем у њихово исцељење. Ово је такво време у коме се очекује чудо и верујем да ће до тога доћи, само ако народ препозна и са чистом вером крене ка источнику воде живе. Не наседајте на ђавоље замке драги моји, јер ово је прилика да само једну мрвицу својим присуством додамо у насушни хлеб ( мислим на духовну храну ), који се меси кроз Владику Артемија. Видимо се у Љуљацима драги моји!

У одговору свештеника ни реч о недоумици која је постављена у питању, да ли епископ може изван своје епархије слижити на свом антиминису и без благослова надлежног епископа? Наравно да не може да одговори, него ће просипати причу о издјаницама и слугама ђавољим, тј једино што уме и да каже.

А ово је врх бисера:

Ђакон Александар Нема никаквог секташења и грешке у томе да Преосвећени владика Артемије служи на свом Антимису у Београду,Шишатовцу,Љуљцима или на месецу.Литургија са служи тамо где има потребе и добре воље верног народа.А ако неко хоће да дође на Литургију којом началствује Владика Артемије а неће код Јована,Лаврентија Иринеја и осталих онда је грех презрети жељу тог народа због неке административне границе,епархије су пре свега Божије и народне.[/b]

Слатко се насмејах. Веле грех је ићи на новотарске литургије...Узмимо све и да је истина на страни Артемија, и да је све осим њега отишло врагу, новотарство изгледа није да он служи Литургију изван своје епархије без благослова надлежног епископа на чијој територији се служи служба и то на његовом антиминису. Дакле ово не би била новотарија? Да епископ служи на свом антиминису изван своје епархије?

Пуна су им уста кршења канона и црквене праксе, а када дође време онда их они крше обилато. По њиховим плодовима ће те их познати, мудро је од Господа речено још.

е стварно човек да се крсти са обе руке , па дал теј о.Ђакон има неко елементарно основно знање и познавање литургике?!

Бог нека ми опрости што сумљам , заиста да се смејеш од муке за овакво лупетање.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Без обзира ко је тај ђакон Александар, он углавном не шаље здраве поруке народу.

stadaradim  како си лепо написао  0442_feel
Подели на овим сајтовима

stadaradim  како си лепо написао  0442_feel

Добро, шаље нездраве поруке klapklap

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Сачувај Боже и Мајко Божија!!

Иду људи сутра да учествују у погибли једног човека...ето..и баш симболично као и све до сада,баш на почетак Божићног поста.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

nesiguran  како си лепо написао  0409_feel

Добро, шаље нездраве поруке 1405_love

:drugarstvo: crvenilo
Подели на овим сајтовима

BAlkanski SPijun u ORginalu:

------------------------------------

ILIJA: Prvo da ovo raspravimo. Ovo me strasno zanima: vi mislite da sam ja lud? PODSTANAR: Vi ste, svakako, bolesni. ILIJA: A kakva je to bolest? Opisite mi je? Ja sebe ne vidim sa strane, mozda sam stvarno bolestan. Evo, ne znam, zbunili ste me. Nije lepo da budem lud, a da to ne znam . .. Na prvi pogled bi se reklo da sam sasvim obican, normalan covek, kao vecina ljudi... To je sve u redu, jel tako? Znaci, sto se tice mene samog i mog odnosa prema svim ostalim ljudima, tu sam normalan, stvarno sam lud u odnosu na tebe. Sezdeset godina zivim normalno, sve je bilo kako treba, a onda sam odjednom poludeo kad sam video tebe. Pa, nisi ti da covek poludi zbog tebe. Malo uobrazavas, dajes sebi do znacaja, Ja sam, Jakovljevicu, savrseno zdrav i normalan covek! CUjes li me: ja sam zdrav i normalan! Nisam bolestan, umobolan, lud! Ja sam zdrav! PODSTANAR: Onda je to strasno, ILIJA: Sta je strasno? PODSTANAR: Da niste LUdi, a da se tako ponaSate. To je gore nego da ste Iudi. To je, to Je ... ILIJA: Sta je to? Reci, reci sta je to? .........

------------------------------------

ovo je IStina te mislim da je svaka DAlja rasprava o ovome i o akTErima besmislena.

P.S.

ko je PODSTANAR a KO  ILijia znate i sami....

1000000001010

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...