Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Sestra Valentna je ove bas aktivna u pljuvanju vladike Artemija, dolazila je koliko se secam i na grupu ''istina je samo jedna''..

Pratim obe skupine i te jastrebove i sa jedne i druge strane odmah uocim.

Ne bi se reklo da je uporedljivo odlazenje u svet RP monaha i monaha iz Kovilja,i Backe jer je tamo od 30 monaha ozenilo se 20,a ovde od 300 - 20.

Ali vrhunac je sada, sto je rekao vladika Artemije posle atomske bombe, koje su pastiri mislili zaobici, ili im je to i bio cilj.

Jedno je sigurno, uvek sam na strani protonjenih, i jako sam sumnjican u svaku pricu vecine, i onih koji imaju i vlast i moc, i uticaj i medije, i novac.

Jednostavno sam takav da su mi drazi progonjeni.

Simeona Vilovskog i njegovog brat avideh jednom u zivotu, i znam da mu brat zivi u garsonjeri sa hrpom dece, kao i majka koja sije odezde za monahe i svestenike, i od toga zivi.

Milioni i lak zivot, nekoga koji je izabrao Crnu Reku i zameranje sa establismentom i drzavnim i Crkvenim, ne idu sa takvom licnoscu.

Znam da je mnogo pisao, da je uredjivao casopis sveti Knez Lazar, ali ako se to vama ne svidja, to je vas problem.

Ali govoriti o brilijantnim umovima, koji misle umom da shvate veru, pa im najvise prijaju gregorijanumska i nemacka ucenja kod naseg poznatog ''profesora'' Andreja Cilerdzica, je neuporedivo sa Simeonom ma bio taj Simeon i rukumijski.

Хвала Богу,никада нисам била активна на групи,истина је...итд,написала сам неколико коментара и то искључиво на профилима фејсбук-пријатеља,коментарисала линкове и писања.

Пљувала никад нисам,то је Ваша реч и стил :)Оно мало културе и васпитања ако имам не налаже ми да пљујем старца од 70 лета,али ћу увек рећи,да се одметнуо од Мајке Цркве и да је у непослушању.

Ако знате да је Виловски много писао,молим Вас,дајте нам на увид шта је то толико писао?Молим Вас,дајте ми неке наслове или линкове,интересује ме...наравно,сем часописа Кнез Лазар(а дајте да и томе причамо).

Брилијантни умови о којима причам нису ни изблиза домаћи ликови Ваших романа,жао ми је,не налазим решење за одговор ne_shvata

али једно схватам и разумем,да су Вам дражи"прогоњени" и то је Ваш избор  1000000001010

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Тешко да ико може престићи монахе са Косова у женидби али зато није крив Артемије него су сами тако одабрали као што није крив ни Владика Порфирије за његове случајеве.

Хвала Богу те је Пимен отишао на Свету Гору,а ако је истина да је у Дохијару,е то ми је још милије.Тамо нема по цео дан празнословља и четири пута дневно послужења у манастирској трпезарији него се ради од јутра до мрака :)Драго ми је због њега што се определио за Свету Гору.

Што се тиче Виловског и његових Магистратура и Доктората...показао се као"велики научник,богослов" нема шта,сваки евро уложен у његово школовање-"је оправдао".Благо нама колико је књига само написао,што мисионарских што богословског штива...ма иди бре 1000000001010

Оправдано нам се муче сви брилијантни наши умови,оправдано чекају стипендије,нека чекају,предност имају овакви генијалци као Виловски,понос и дика наше богословске мисли. ne_shvata

Како то сад Пимен? Ваљда отац Пимен. Из вашег текста може се извести закључак да је дотични по цео дан празнословио и да се четири пута дневно послуживао. Јел заиста тако мислите?
Да,наравно,отац Пимен,били смо му и на монашењу својевремено :)

Да ли се послуживао или није,то не знам нити ме занима,говорила сам о манастирским"устројствима" које је важило у већини манастира доле а за оца Пимена ми је много драго што је отишао на Свету Гору да сагледа непремостиве разлике између монашког живота на Атосу и овде.

Молим вас, рекли сте четири послужења дневно. Дајте ми име једног манастира "доле" у коме се тако радило.
Подели на овим сајтовима

Valentina, ja bh isto tako mogao da od vas trazim bogoslovske misli i tekstove od recimo duhovnh chada vladike Amfilohija, Atanasija, recimo Ilariona Djurice, Jovana Culibrka, vl.Joanikija, Vladike Grigorija i drugih.

Vladika Artemije se po mom skromnom misljenju odmetnuo od vl.Irineja Bulovica i jos nekih, a ne od majke Crkve.

To je moje misljnje.

Подели на овим сајтовима

За почетак нека монах Артемије докаже да су одлуке неканонске.

Или ће бити да он једини има тапију на тумачење канона.

Иначе  ,он је увек деловао смирен када говори на ТВ и слично али за разлику од осталих епископа који су својом појавом и говором у мени увек изазивали срећу и душевни мир то никада нисам осећао слушајући бившег епископа Артемија.

И увек ми је то било чудно.

Међутим када смо сви овде на форуму слушали онај тонски запис који је снимњен у канцеларији где су били владика Теодосије м.Артемије и још неки монаси и када је м.Артемије почео да се дере на неког монаха који је ушао у просторију и да га истерује напоље схватио сам да је м.Артемије само смирен споља .

Подели на овим сајтовима

Тешко да ико може престићи монахе са Косова у женидби али зато није крив Артемије него су сами тако одабрали као што није крив ни Владика Порфирије за његове случајеве.

Хвала Богу те је Пимен отишао на Свету Гору,а ако је истина да је у Дохијару,е то ми је још милије.Тамо нема по цео дан празнословља и четири пута дневно послужења у манастирској трпезарији него се ради од јутра до мрака :bla:Драго ми је због њега што се определио за Свету Гору.

Што се тиче Виловског и његових Магистратура и Доктората...показао се као"велики научник,богослов" нема шта,сваки евро уложен у његово школовање-"је оправдао".Благо нама колико је књига само написао,што мисионарских што богословског штива...ма иди бре 0110_hahaha

Оправдано нам се муче сви брилијантни наши умови,оправдано чекају стипендије,нека чекају,предност имају овакви генијалци као Виловски,понос и дика наше богословске мисли. smej.gif

Како то сад Пимен? Ваљда отац Пимен. Из вашег текста може се извести закључак да је дотични по цео дан празнословио и да се четири пута дневно послуживао. Јел заиста тако мислите?
Да,наравно,отац Пимен,били смо му и на монашењу својевремено :)

Да ли се послуживао или није,то не знам нити ме занима,говорила сам о манастирским"устројствима" које је важило у већини манастира доле а за оца Пимена ми је много драго што је отишао на Свету Гору да сагледа непремостиве разлике између монашког живота на Атосу и овде.

Молим вас, рекли сте четири послужења дневно. Дајте ми име једног манастира "доле" у коме се тако радило.
Но, то сад није више ни важно. Али ајде да стекнемо навику да прво добро испитамо, проверимо, информацију, па да је онда износимо у јавност.
Подели на овим сајтовима

Иначе  ,он је увек деловао смирен када говори на ТВ и слично али за разлику од осталих епископа који су својом појавом и говором у мени увек изазивали срећу и душевни мир то никада нисам осећао слушајући бившег епископа Артемија.

Међутим када смо сви овде на форуму слушали онај тонски запис који је снимњен у канцеларији где су били владика Теодосије м.Артемије и још неки монаси и када је м.Артемије почео да се дере на неког монаха који је ушао у просторију и да га истерује напоље схватио сам да је м.Артемије само смирен споља .

Смирење може да подразумева и праведан гнев. Или се не слажеш?
Подели на овим сајтовима

Za pocetak neka oni dokazu krivicu Simeona VIlovskog i ostalih, koji su ''zaposeli'' vladiku Artemija zbog cega je i smenjen posteni i dobri stari vladika Artemije, koga oni ''ne znaju ovakvog''.

I sam sam se cudio kako mi je uvek bilo draze da slusam vl.Atanasija, i mitr.Amfilohija a da citam vladiku Artemija i njegove tekstove i casopis(vl,Irineja niti sam voleo da slusam niti da citam)..

Vremenom je ta demagogija iscezavala, iz mene.

Veliki govori, jake reci, ispucalo se to...vreme pokaze drugacije.

Osetilo se nesto da ne stima, jedno govoris, drugo radis, a samo Bog zna sta mislis.

Govori iz 90 tih, pa onda ovi posleoktobarskih, nesto je nestalo. Pocelo je sa sicardzijskim razmisljanjima.

Secam se kanonizacje vl.Nikolaja i svecane akademije u domu sindikata, 2002 mislim, govori svih vladika, Atanasije seta po bini, namesta carapu, odvezuje sandalu, non stop neki nemir, koji je nama bio onako nekonvencionalan, i simpatican, to njegovo odvlacenje paznje odk drugi besede, onda njegovo dobacvanje Lavrentiju, ''skrati malo davis brate''.

Vladika Artemije koga sam kao besednika kasno otkrio je bio uvek rasudljiv, bez velikih reci i zapaljivih govora, i 90tih i posleoktobarskih.

U 90tim je bio otvoreni podrzavalac antimislosevicevskih snaga, ali uvek sa merom, i bez zloupotrebe crkve.

To se osetilo, njegovim monarhizmom, srpstvom, ali bez napadnosti.

Tako i na akademiji, dok su Amfilohije i vl.Atanasije odrzali ode i hvalospeve, pokusavajuci da budu originalni, cak govoreci kako su Srbi zaboravili jos jedne proroke u poslednjih 200 god, koje je Bog nagradio darom prorostva-Tarabice, i time masu drzali na ekstazi(i mene priznajem) vladika Artemije je i tada odrzao jedan od najlepsih beseda o svetom vladici Nikolaju, naravno ne samo skromno, bez zapadljivih govora, i pokusaja privlacenja paznje kroz neki naovi humor, i velike reci, nego pre svega RASUDLJIVO, gde je svaka rec uvek odmerena i izmerena.

Ne znam koji tonski zapis, jer te zapise su snimali tajno upravo monasi, i sve sam preslusao, a smirenost kada pominjem ne mislim na smirenost laznu nekog dalekoistocnjackog gurua, nego smirenost u rasudjivanju, i recima koje odabere.

(setimo se samo rekakcija patrijarha Pavla, kada vikne, podvikne, istera, ili cak pred kamerama opomene Mitropolita Jovana koji mu namesta panu, dok on jedva pokusava da sedne da procita Bozicnu poslanicu sa recima ''ostavite se toga''!!!)

Nije Artemije svetitelj pa da zivi na onome svetu i u telu, ali od svih njih rasudjivanje i zrtva za veru, se ne moze porediti.

Подели на овим сајтовима

Да,праведни гнев је ок а експолозивност је изазвана повређеном сујетом.
Подели на овим сајтовима

Ако тврдиш да је то била повређена сујета, по мени то је јако нескромно. Ја, рецимо, никада не бих смео да тврдим да је то био праведан гнев, али бих могао да кажем, и кажем, да мислим да јесте.
Подели на овим сајтовима

м. Артемије се одрекао и ПОЧЕТКА И КРАЈА ОД АЛФЕ И ОМЕГЕ и свега светом на овој Земљи!!!

Nije se odrekao, niti je to moguce ikako.

Pa on se dobrovoljno predao na linc zbog vere.

To je tako retko u danasnjem vremenu.

A sto se tice odluka, ma ajte molim vas, Svestenika Nesu koga je rascinio patrijarh Pavle na Kosovu jer je ubio babu automobilom, a koji je mrzeo vladiku Artemija sto ga ne vraca, ovi su vratili i ponovo mu dali mantiju, a on se najvise istakao u teranju monaha i vredjanju u Dubokom Potoku za Arandjelovdan.

Arhiepiskopa Jovana koga na drugoj temi brane od progonstva, su prihvatili bez da su ga pitali ni ko te je krstio, ni ko rukopolozio, ni ko hirotonisao, vec mu dali titulu Arhiepiskopa.

A Zeebede prica kako je to banda od crkve koja je i zenu Trajkovskog provela kroz oltar.

Samo zaboravlja da je, dok se to dogadjalo, Arhiepiskop Jovan bio upravo vladika kod tih bandita, koga su oni hirotonisali!

Подели на овим сајтовима

Za pocetak neka oni dokazu krivicu Simeona VIlovskog i ostalih, koji su ''zaposeli'' vladiku Artemija zbog cega je i smenjen posteni i dobri stari vladika Artemije, koga oni ''ne znaju ovakvog''.

I sam sam se cudio kako mi je uvek bilo draze da slusam vl.Atanasija, i mitr.Amfilohija a da citam vladiku Artemija i njegove tekstove i casopis(vl,Irineja niti sam voleo da slusam niti da citam)..

Vremenom je ta demagogija iscezavala, iz mene.

Veliki govori, jake reci, ispucalo se to...vreme pokaze drugacije.

Osetilo se nesto da ne stima, jedno govoris, drugo radis, a samo Bog zna sta mislis.

Govori iz 90 tih, pa onda ovi posleoktobarskih, nesto je nestalo. Pocelo je sa sicardzijskim razmisljanjima.

Secam se kanonizacje vl.Nikolaja i svecane akademije u domu sindikata, 2002 mislim, govori svih vladika, Atanasije seta po bini, namesta carapu, odvezuje sandalu, non stop neki nemir, koji je nama bio onako nekonvencionalan, i simpatican, to njegovo odvlacenje paznje odk drugi besede, onda njegovo dobacvanje Lavrentiju, ''skrati malo davis brate''.

Vladika Artemije koga sam kao besednika kasno otkrio je bio uvek rasudljiv, bez velikih reci i zapaljivih govora, i 90tih i posleoktobarskih.

U 90tim je bio otvoreni podrzavalac antimislosevicevskih snaga, ali uvek sa merom, i bez zloupotrebe crkve.

To se osetilo, njegovim monarhizmom, srpstvom, ali bez napadnosti.

Tako i na akademiji, dok su Amfilohije i vl.Atanasije odrzali ode i hvalospeve, pokusavajuci da budu originalni, cak govoreci kako su Srbi zaboravili jos jedne proroke u poslednjih 200 god, koje je Bog nagradio darom prorostva-Tarabice, i time masu drzali na ekstazi(i mene priznajem) vladika Artemije je i tada odrzao jedan od najlepsih beseda o svetom vladici Nikolaju, naravno ne samo skromno, bez zapadljivih govora, i pokusaja privlacenja paznje kroz neki naovi humor, i velike reci, nego pre svega RASUDLJIVO, gde je svaka rec uvek odmerena i izmerena.

Ne znam koji tonski zapis, jer te zapise su snimali tajno upravo monasi, i sve sam preslusao, a smirenost kada pominjem ne mislim na smirenost laznu nekog dalekoistocnjackog gurua, nego smirenost u rasudjivanju, i recima koje odabere.

(setimo se samo rekakcija patrijarha Pavla, kada vikne, podvikne, istera, ili cak pred kamerama opomene Mitropolita Jovana koji mu namesta panu, dok on jedva pokusava da sedne da procita Bozicnu poslanicu sa recima ''ostavite se toga''!!!)

Nije Artemije svetitelj pa da zivi na onome svetu i u telu, ali od svih njih rasudjivanje i zrtva za veru, se ne moze porediti.

Ја не знам Мудров где си ти видео одмереност код бившег епископа Артемија кад је он увек био човек крајности.

Када нико није ишао у свет он је обишао цео свет чак се и са Тачијем састајао.

Онда је нешто премостио у себи па се затворио и учаурио и никог живог није примао.

И за једну и за другу крајност је имао замерке од Цркве.

Подели на овим сајтовима

Ако тврдиш да је то била повређена сујета, по мени то је јако нескромно. Ја, рецимо, никада не бих смео да тврдим да је то био праведан гнев, али бих могао да кажем, и кажем, да мислим да јесте.
Не тврдим ја ништа само сам додао још једну опцију па нека свако расуди по својој савсти.

То што неко полако и тихо прича не значи да није горд и то што неко константно нешто прича и дере се и стално неког исправља не значи да није смирен.

Нека свако расуди по својој савести.

Подели на овим сајтовима

Иначе  ,он је увек деловао смирен када говори на ТВ и слично али за разлику од осталих епископа који су својом појавом и говором у мени увек изазивали срећу и душевни мир то никада нисам осећао слушајући бившег епископа Артемија.

Не тврдим ја ништа само сам додао још једну опцију па нека свако расуди по својој савсти.

То што неко полако и тихо прича не значи да није горд и то што неко константно нешто прича и дере се и стално неког исправља не значи да није смирен.

Нека свако расуди по својој савести.

То је већ ок. Сада се слажемо.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...