Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Њега ће помињати као епископа РП то је сигурно. Но како се у њиховом случају "епископ" Артемије налази изван му епархије, то је он онда гост у другој епархији, само у којој? Којег епископа као првог ће помињати? Јер ако Артемије сматра да је Сабор на челу са Патријархом у расколу, дакле само је он у Цркви, сви остали епископи и Патријарх у расколу, онда не би требало да на својој "светој" литургији помињу "расколнике"! Пошто ће он служити као епископ, онда се на архијерејској литругији помиње и Патријарх, е кога ли ће "епископ" Артемије да помиње? Можда преосвештеног епископа Љуљачког? Или "најсветијег патријарха Милоја"? Не знам смешно заиста...Не видим ту неки смисао. Обрни окрени све је трагикомично. Ако буду ипак помињали Патријарха Иринеја, и в.Хризостома у чијој епархији се налазе Љуљаци, онда како за њих могу тврдити да су у расколу? Осим тога црква у Љуљацима не припада СПЦ, нити иједној садашњој канонској Црвки. Припадала је некадашњој РЗЦ која је сада у јединству са РПЦ, према томе та је црквица ни на небу ни на земљи што би се рекло са својим статусом. Према томе Артемије ће служити литургију на ничијем месту.... smej.gif. И кад имаш тако једну накарадну литургију, онда после Артемије тврди не нисам ја у расколу....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pre svega se izvinjavam sto ne pisem srbskim pismom, nisam kod kuce.

Mislim da Artemije hoce sluziti liturgiju. Ja pretpostavljavam da ce spominjati Patrijarha Irineja (kao sto ga je spominjo i na Kosovo pre 10-tak dana).

Videcemo sutra...

Nego sutra pocinje post i trebamo se truditi da prastamo jedni drugima, da se ne sablaznjavamo ovim stvarima. Bog ce znati koga ce proslaviti a koga ne, nije nama da sudimo.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Шта му значи да га формално помиње ако га не поштује и не уважава ни у ком смислу?

То онда није Православље него некакав западњачки јуридички формализам без смисла, заједнице и икакве љубави.

Подели на овим сајтовима

Kao što je ćirilica izvorno Hrvatsko pismo isto tako je latinica izvorno Srpsko pismo .

Nažalost bolesni nacionalizam je učinio svoje pa postoji podela.

Подели на овим сајтовима

Њега ће помињати као епископа РП то је сигурно. Но како се у њиховом случају "епископ" Артемије налази изван му епархије, то је он онда гост у другој епархији, само у којој? Којег епископа као првог ће помињати? Јер ако Артемије сматра да је Сабор на челу са Патријархом у расколу, дакле само је он у Цркви, сви остали епископи и Патријарх у расколу, онда не би требало да на својој "светој" литургији помињу "расколнике"! Пошто ће он служити као епископ, онда се на архијерејској литругији помиње и Патријарх, е кога ли ће "епископ" Артемије да помиње? Можда преосвештеног епископа Љуљачког? Или "најсветијег патријарха Милоја"? Не знам смешно заиста...Не видим ту неки смисао. Обрни окрени све је трагикомично. Ако буду ипак помињали Патријарха Иринеја, и в.Хризостома у чијој епархији се налазе Љуљаци, онда како за њих могу тврдити да су у расколу? Осим тога црква у Љуљацима не припада СПЦ, нити иједној садашњој канонској Црвки. Припадала је некадашњој РЗЦ која је сада у јединству са РПЦ, према томе та је црквица ни на небу ни на земљи што би се рекло са својим статусом. Према томе Артемије ће служити литургију на ничијем месту.... confused1. И кад имаш тако једну накарадну литургију, онда после Артемије тврди не нисам ја у расколу....

Kakva kolosalna zbrka! confused

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kao što je ćirilica izvorno Hrvatsko pismo isto tako je latinica izvorno Srpsko pismo .

Ја следим став владике Николаја поводом тог питања. Ћирилица има важну улогу у очувању нашег националног идентитета. Предлажем админстрацији да уведе обавезу на ЖРУ да се пише ћирилицом (то правило неби важило за неправославне). 0409_feel

П.С Такво правило важи и на нашем форуму :229229229:

Подели на овим сајтовима

Ја следим став владике Николаја поводом тог питања. Ћирилица има важну улогу у очувању нашег националног идентитета. Предлажем админстрацији да уведе обавезу на ЖРУ да се пише ћирилицом (то правило неби важило за неправославне). 0409_feel

П.С Такво правило важи и на нашем форуму :229229229:

Samo vas forum i moze tako debilnu glupost da postavi za pravilo.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате Аквилио не би било згорег да се са мало више љубави и увиђавности односиш према млађем брату.

Ако се не слажеш са неким његовим ставовима, молим те да то аругументовано објасниш,

заиста није у реду да се обраћамо један другоме нетрпељивим тоном, јер то није одлика хришћана.

Подели на овим сајтовима

Svestan sam da se previse prepustamo strastima a narocito u ovim dogadjajima. Takodje sma svestan

da bi mnogo bolje trebao da se kontrolisem kad Semberac napise ovako nesto. Ali eto jos uvek nisam

dorastao takvom izazovu izgleda?

Zar treba da objasnjavam zasto je teza da svi pravoslavni  treba da pisu cirilicom najblaze receno besmislena?

Nikad nisam bio ni blizu za one koji pisanje cirlicom svrstavaju u "nazadno nacionalisticko" to nikako a ovo sto

je Semberac sada napisao je druga strana tog ekstrema.

Подели на овим сајтовима

Нема поделе, болесни национализам је побеђен.... :229229229:

Гдегод се окренеш....latinica

Подели на овим сајтовима

• Гости

То је наша стара навика да се одричемо свега, мада има и истине да смо генерално мало ћирилично писмо бацили у запећак. Истина је у ствари увијек негдје у средини, никад у екстрему.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја следим став владике Николаја поводом тог питања. Ћирилица има важну улогу у очувању нашег националног идентитета. Предлажем админстрацији да уведе обавезу на ЖРУ да се пише ћирилицом (то правило неби важило за неправославне). мајкл

П.С Такво правило важи и на нашем форуму :group111:

Ја следим став владике Николаја поводом тог питања. Ћирилица има важну улогу у очувању нашег националног идентитета. Предлажем админстрацији да уведе обавезу на ЖРУ да се пише ћирилицом (то правило неби важило за неправославне). мајкл

П.С Такво правило важи и на нашем форуму 0304_smile4

Ја бих да уведемо као правило да обавезно буде кориштено клинасто писмо, чак и када пишемо јеглеске речи  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

A што тек сад се решава или решио његов случај? Ја знам , рецимо , шта је било пре 15 година у вези с м. Артемијем. Ко је био 2004. године на машинцу зна шта је еп. Атанасије рекао за њега. Исто тако, само да нађем, имама запис м. Артемија и Џејмса Џатраса са мог факултета ПСТГУ. Да се само подсетим шта су њих двојица причали руским студентима.

Ајде потруди се да нам представиш шта су то причали руским студентима. Када је то било и где?

[

Сам да нађем видео снимак.Сам сам снимао.
Подели на овим сајтовима

То је наша стара навика да се одричемо свега, мада има и истине да смо генерално мало ћирилично писмо бацили у запећак. Истина је у ствари увијек негдје у средини, никад у екстрему.

Ma није битно сада, вратимо се на тему.

БУДИ СРБИН-ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ (Једна од наших кампања) :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...