Jump to content

Za čije babe zdravlje...

Препоручена порука

пре 7 минута, Natasa. рече

Rapso...imaš 100 godina, ajde prestani sa jednorozima :smeh1:...ili bar nemoj drugima da soliš pamet.

P.S. Ovo za 100 godina, mislim na 25+, bez namere da uvredim bilo koga.

Нато, Нато и ти још мало па улазиш у пету ;) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ne...salimo...se...sa...svetinjom...mozda...se...nesto...prikazuje...kao...svetinja...a...nije.

samo...u...tom...smislu...se...ne...treba...saliti...sa...svetinjom.

meni...moj...mozak...niko...ne...moze...da...baguje...tek...tako.

super Anči...samo jako...ne daj se...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Нато, Нато и ти још мало па улазиш у пету ;) 

Pa? I ja imam 100 godina i nikakav to problem nije ;).

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

I tako Grkinja ostavila muža i sitnu đecu da pređe pola sveta da se prostituiše...i on tako za njom krene radi vanprostorno-vanvremenske ljubavi. Vidi...ajde da pođemo od toga da je Bogu sve moguće, ali mislim da treba malo da selekcionišemo stvari, a ne rek'o starac, rek'o svetac 100% sve prihvatajmo. Pa nisu ni sveci uvek u pravu.

То је старац Пајсије имао у искуству...значи упознао тог човека, па потом и његову жену, па их потом крстио. А нама оставио за сведочанство  да неверним томицама  покаже да постоји  жртвена љубав која превазилази границе  нашег скученог поимања човекуљубља. Све што нисмо у стаљу да схватимо јер немамо срца да неке ствари схватимо (прихватимо) стављамо у фиоку немогућег, само зато јер је нама немогуће да то сваримо а не зато што је то стварно немогуће. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

То је старац Пајсије имао у искуству...значи упознао тог човека, па потом и његову жену, па их потом крстио. А нама оставио за сведочанство  да неверним томицама  покаже да постоји  жртвена љубав која превазилази границе  нашег скученог поимања човекуљубља. Све што нисмо у стаљу да схватимо јер немамо срца да неке ствари схватимо (прихватимо) стављамо у фиоку немогућег, само зато јер је нама немогуће да то сваримо а не зато што је то стварно немогуће. 

Rapso to se mora doživeti....a ne samo pročitati....Gospod da bude svima na pomoći. 

Подели на овим сајтовима

једно је сигурно, у почетку је тешко чинити добро а да се при том не прерачунаваш, не гордиш... али, када ти то пређе у рутину, милошћу Божјом, и када заборавиш (што каже камен), онда ти чињење доброг постане као твоја друга кожа, комотно се осећаш у њој, природно, не осећаш ништа као жртву и као терет.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

једно је сигурно, у почетку је тешко чинити добро а да се при том не прерачунаваш, не гордиш... али, када ти то пређе у рутину, милошћу Божјом, и када заборавиш (што каже камен), онда ти чињење доброг постане као твоја друга кожа, комотно се осећаш у њој, природно, не осећаш ништа као жртву и као терет.

daaaaaaa :sunce: tako je...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

vazno..je..da..ti...mozes.

Стварно ми није јасно, зар је толико тешко поверовати у ово казивање с.Пајсија. :scratch_head:

Ја могу да схватим и верујем да се дотични догађај заиста  збио. А исто сигурно знам да ја лично  не бих имала толико жртвене љубави...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Стварно ми није јасно, зар је толико тешко поверовати у ово казивање с.Пајсија. :scratch_head:

Rapso, nismo svi dobili isto ljubavi...ni na krštenju ni pri rodjenju..a i kasnije...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Rapso, nismo svi dobili isto ljubavi...ni na krštenju ni pri rodjenju..a i kasnije...

У питању је веровати или не .

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

У питању је веровати или не .

pa da ljubav i vera idu zajedno...kad voliš onda i veruješ...treba voleti...voleti...voleti...do ludila voleti...radovati se ljubavi....prema cvetu prema ptici...prema nebu iiii  i zaista kad tako živiš i voliš i misliš ma niko me ne razume ali to me ne sprečava da i dalje volim...i onda će ti Gospod poslati iznenađenje...nekoga ko se isto oseća kao i ti....i taj voli i veruje...i već ti je lakše...jer znaš da postojiš

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

nije..problem...poverovati...ako..si..vernik..jasno..je..da..ces..verovati..u..to.

nego..se..jasno...vidi..da..je...narativ..i..da..je..prica...utilitarne..prirode.

ono..sto..smeta../..da..je..po...tom...narativu...zena..u..stanju..da..tako...ostavi..decu..i..muza..i..ode..da..bludnici..pa...dospe...u...javnu...kucu...na...drugom...kontinentu...a..muz..je..spasi..tom..i...takvom..ljubavlju.

Ти то тако видиш и доживљаваш, а није стварно тако. Има с.Пајсије и обрнутих прича  где је жена та која показује жртвену љубав. 

Не везано за с.Пајсија, имамо пример свете Ксеније која је на себе узела подвиг јуродивости и  то због греха мужа, због своје превелике љубави према човеку.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...