Jump to content

Za čije babe zdravlje...

Препоручена порука

пре 2 минута, Istopljeni kamen рече

ne ni slučajno...to niko od nas nije tražio...zar nije žrtva dobrovoljna...traži li ko? a tek ljubav...pa ona ništa ne traži....

наравно да нико није тражио, али је дугачак пут до тога да се жртвујеш добровољно и свесно, сигурно си и сама сведок тога да многи навале себи на леђа претерану жртву, коју им нико није тражио, или се заглаве у вечитом изигравању жртве и сигурно знаш много оних који туђом жељом за жртвовањем манипулишу. Рећи "не", и неосећати се лоше због тога је најтеже научити.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Постоји и тренутна жртва (чисти алтруизам)где се нема времена да се буде прерачунат :D идемо срцем( крајњим човекољубљем) па шта буде. 

Милион  је примера.....Човек скочи у реку да спаси дављеника (секунди су у питању) е баш размишља о тамо некој слави, новинским натписима....нема разума(размишљања)иде срцем. Тако да побијамо Хуанитову тезу о жртви и користи . :D  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

наравно да нико није тражио, али је дугачак пут до тога да се жртвујеш добровољно и свесно, сигурно си и сама сведок тога да многи навале себи на леђа претерану жртву, коју им нико није тражио, или се заглаве у вечитом изигравању жртве и сигурно знаш много оних који туђом жељом за жртвовањем манипулишу. Рећи "не", и неосећати се лоше због тога је најтеже научити.

da ali ako te pokreće ljubav....pa svaki čovek ima granice....i najveći među onima koji se žrtvuje kaže...sad polako.....jer nismo svetitelji...ali čudno je to....to je tajna....čovek je tajna.....mi smo pala priroda i imamo svoje granice  nismo savršeni..ne znam možda se na kraju svake žrtve nadje neka nova sloboda. Neotkrivena, lepa, samo tvoja.

Подели на овим сајтовима

Има једна лепа прича  старца Пајсија, о човеку из Америке   који чак није био ни крштен , а  који је имао тако велику љубав  према својој жени (љубав која је превазилазила ону страсну...острашћену) да ју је волео и хтео да је спаси упркосом свему (жена запала у ужасно стање блуда, напустила и децу и њега и обрела се у Грчкој у једној јавној кући )и тако креће његова  потрага по Грчкој . Тамо се промислом Божијом  обрео и код старца Пајсија. Спасио жену, обоје се крстили и постали верујући . И на карју речи старца Пајсија (парафразирам) Такву веру,  и несебичну љубав не видех ни код једног православног хришћанина. “ Чисто човекољубље. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Рапсоди рече

Тако да побијамо Хуанитову тезу о жртви и користи . :D  

Korist je da se čovek dobro oseća kad učini dobro delo. Ne mora da se proprati slavom, dovoljan je nalet endorfina za dobro delo i spašen život. I to je ok.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Korist je da se čovek dobro oseća kad učini dobro delo. Ne mora da se proprati slavom, dovoljan je nalet endorfina za dobro delo i spašen život. I to je ok.

Нагласила си кад учини добро дело. А пре него што учини или док чини и да ли ће моћи (у конк.примеру) да дочека то кад. 

И то није корист то су плодови човекољубља.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

плодови човекољубља

Je l to monaški eufemizam za korist :smeh1:?

Dobro pa nije korist bauk neki..."Sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na KORIST"...nije to ništa loše.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Нагласила си кад учини добро дело. А пре него што учини или док чини и да ли ће моћи (у конк.примеру) да дочека то кад. 

samo neka se čine dobra dela...i neka se odmah i zaboravljaju....

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

да ју је волео и хтео да је спаси упркосом свему (жена запала у ужасно стање блуда, напустила и децу и њега и обрела се у Грчкој у једној јавној кући )и тако креће његова  потрага по Грчкој .

100% :0212_rolleyes::smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

100% :0212_rolleyes::smeh1:

Читај старца Пајсија, наићи ћеш на ту причу. Зар мислиш да старац Пајсије лаже. Или је нама несхватљива та доза човекољубља.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Natasa. рече

E ja se tu hvatam..moja gordost. Volim kad napravim nešto dobro i onda kad se sama pohvalim ili kad me neko pohvali. Nema veze sa tobom, samo me je podsetilo kako sam smešna. Ili mi je drago što sam pogodila terapiju, ili mi je drago kad vidim da je neko dobro...  opet "zahvaljujući" meni.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

ahahah..od..Amerike..stigla..u..javnu..kucu..u..Grckoj:smeh1:

Јеси ти жено чула уопште за старца Пајсија...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

У мој мозак, у моје срце у моје тело, може да стане  одређена количина, после тога ја сам на распећу. Ееееееј ?! Отац Гојко Перовић :D

Размислите мало о овим речима. О повезаности љубави и распећа. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Јеси ти жено чула уопште за старца Пајсија...:smeh1:

Samo ti znaš za starca Pajsija...niko drugi do tebe...:smeh1:

Daj bre Rapso je l stvarno veruješ u te bajke došla žena da bludniči u javnoj kući, ostavila muža i decu, pa je on spasio iz silne ljubavi :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...