Aquilius Cratus Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? stadaradim A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? stadaradim A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 0409_feel A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? stadaradim A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 0409_feel A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Превише си радознао. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? 0409_feel A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 70A.gif A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Превише си радознао. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif E tako funkcioniše sve to iz moje perspektive: -Šta? Kako? Zašto? Kada? Gde? Zašto? Zašto? Kako znaš? Zašto? Na osnovu čega tvrdiš? -Paaaa, previše si radoznao. Ne razumeeeeeš. Pa čoveče, otvori svoj um! (Aquilio 0409_feel) Nisi valjda pozitivista? stadaradim Pa znaš li ti da je pozitivizam umro smrću Bečkog kruga? Mnogo mistike, mnogo autoriteta, mnogo potčinjavanja, mnogo nerazmišljanja, jako konfuzno. Iz moje perspektive. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? stadaradim A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 0409_feel A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Kada Hristos ponovo dođe.A kako đe izgledati ne znamo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? stadaradim A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 0409_feel A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Kada Hristos ponovo dođe.A kako đe izgledati ne znamo. Sigurno će doći? Šta je rekao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? 0409_feel A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 0409_feel A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Kada Hristos ponovo dođe.A kako đe izgledati ne znamo. Sigurno će doći? Šta je rekao? Sigurno,samo ćemo morati malo da sačekamo. stadaradim Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Raj, kao i pakao su ovde i sada. To je alegorija ljudi. Hm. A kako bi kod muslimana bilo to tako ako je obećano 72 device? 0409_feel A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Бог није Бог мртвих, него живих. Ви се, дакле, веома варате. -Мк. 12, 27Andrej, sjajan si. To je baš bila poenta. Nas fokus jeste na ovde i sada ali sve to ne bi imalo smisla bez nade u opste vaskrsenje. Dakle ne zagrobni zivot, zombiji i ne znam sta sve ne iz pop kulture. Nego sveopste vaskrsenje svih ljudi i celog kosmosa u jedan novi nacin postojanja. 70A.gif A kad će biti to sveopšte vaskrsenje? Kako će to izgledati? Kada Hristos ponovo dođe.A kako đe izgledati ne znamo. Sigurno će doći? Šta je rekao? Sigurno,samo ćemo morati malo da sačekamo. stadaradim 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 Polako Darko,gde ti se žuri. stadaradim Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2010 Пријави Подели Написано Август 27, 2010 A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Није прави живот после смрти, јер је после смрти, логично, човек мртав. facenew22222222 Прави живот је после васкрсења из мртвих. Поставио бих следеће питање муслиманима у вези тога: ако и они исповедају да ће бити васкрсења мртвих, како је онда прави живот после смрти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 A ako svi mislite da je život posle smrti pravi život, vi ste u velikoj iluziji. Na svaki mogući način. Није прави живот после смрти, јер је после смрти, логично, човек мртав. stadaradim Прави живот је после васкрсења из мртвих. Поставио бих следеће питање муслиманима у вези тога: ако и они исповедају да ће бити васкрсења мртвих, како је онда прави живот после смрти? Mislim da je Selkoba mislio na život poslije proživljenja.Jedan od islamskih velikana je kada bi mu se spomeni sudnji dan, nebi zaplakao a kada bi mu se spomeni grob plači bi i upitali su ga o tome .Rekao je: Grob(kabur) je moja prva stanica ka onom svijetu ako mi u njemu bude lijepo ono što dolazi bit će još ljepše a ako mi u njemu bude loše ono što dolazi poslije njega bit će još gore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Kod nas shvatanje Dženneta (Raja)ili Pakla(Džehennema)nije nikakva metafora.Mi vjerujemo u stvarno postojanje ta dva mjesta u kojima će biti ili stvarno uživanje ili stvarna patnja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала prstgore Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима stadaradim Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала leteti Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима 4chsmu1 Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Nisu takve razlike da bi mogli da kažemo da su to dve religije - inače ne bi ni bilo nikakvog ekumenskog ili ikumenskog dijaloga među nama. To bi valjda oni koji žele da učestvuju u dijalogu trebali da znaju. Sa druge strane...Isus se toliko potrudio da objasni kako će izgledati i šta je raj, a onda neko ponovo pita dada... Jel vam znači nešto naziv Kraljevstvo nebesko? Ako ćemo baš o razlikama,. one su samo po pitanju čistilišta (slično mitarstvima). U ostalim tačkama nema velikih razmimoilaženja. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука