Bokisd Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 6 минута, Ronald рече Ja ne znam zasto bi rijec bilo kojeg svetitelja o teoriji evolucije imala bilo kakvu tezinu kad znamo da su svetitelji kao i svi ljudi lupetali o svemu i svacemu. Ne znam ni ko je navodio njega i zasto, niti je to potrebno. A, pa nisu lupetali, narocito ne o veri i duhovnom zivotu i crkvi, tu imamo odredjenu koherentnost sa razlikama u finesama i nacinima izrazavanja.... ako ima neka 'lupetanje' onda su to mozda neke stvari koje se ne ticu striktno vere i crkve i stvar su licne perspektive svakog svetitelja ponaosob....i ako se misli na evoluciju onda su oni govorili iz perspektive vere i to je jedino bitno... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 7 минута, Благовесник рече И, зашто нема нити једног таквог међу Светима??? Ја би рекао зато што нема ни биолога међу светима... Ако има неки биолог међу светитељима, нека ми он и Господ опросте. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 13 минута, Благовесник рече Неандерталац и тзв. Денисовац, јесте Човек у правом смислу те речи, исто колико и тзв. модерни човек! Za mene jesu isti kao ljudi ali su bili posebna vrsta homo neanderthalensis. Postoje odredjeni pokusaji parenja izmedju neandertalaca i ljudi ali ostaje da se vidi zasto su bili neuspjeli i sta se precizno desilo. mtDNA analiza kostiju prsta Denisovljana takodje pokazuje geneticke razlike razlike njih i Neandertalaca i modernih ljudi. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 1 hour ago, Ronald рече dr Radmilo Roncevic bori protiv teorije evolucije, a ne razlikuje abiogenezu od teorije evolucije. I u abiogenezi se desavaju ogromni pomaci, prije koji dan je izasao jedan rad, kockice se polako slazu, malo po malo, linkovacu ispod clanak o tome. Или др Јована Стојковић, која као психијатар лупета о вакцинама. Све у свему, поред толико великог корпуса знања и доказа у области еволутивне биологије, које нико од биолога не оспорава (или, поштења ради, скоро нико - рече једном приликом Аквилио или Ивица да заправо има неких чак биолога по Америкама који нападају ТЕ), сматрам да ми као хришћани морамо или 1) прихватити да Бог може да ствара и еволуцијом, или 2) научним методом доказати да ТЕ није тачна, или 3) оспорити валидност научног метода, као таквог. Не знам да ли постоји нека смислена четврта, пета итд. опција. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 Како неуспела парења када и сами еволуционисти тврде да су имали заједничке потомке? Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 3 минута, Ronald рече Za mene jesu isti kao ljudi ali su bili posebna vrsta homo neanderthalensis. Postoje odredjeni pokusaji parenja izmedju neandertalaca i ljudi ali ostaje da se vidi zasto su bili neuspjeli i sta se precizno desilo. mtDNA analiza kostiju prsta Denisovljana takodje pokazuje geneticke razlike razlike njih i Neandertalaca i modernih ljudi. Чекај, зар није било успешних парења између сапиенса и неандерталаца? Зар немамо сви (осим Африканаца) неколико процената неандерталских гена? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 7 минута, Bokisd рече A, pa nisu lupetali, narocito ne o veri i duhovnom zivotu i crkvi, tu imamo odredjenu koherentnost sa razlikama u finesama i nacinima izrazavanja.... ako ima neka 'lupetanje' onda su to mozda neke stvari koje se ne ticu striktno vere i crkve i stvar su licne perspektive svakog svetitelja ponaosob....i ako se misli na evoluciju onda su oni govorili iz perspektive vere i to je jedino bitno... Gle Boki, ja nisam ni rekao da su lupetali o svemu, ali o stvarima izvan hriscanstva itekako jesu. Mada su i teoloski vezano za savjete u realnom zivotu znali omanuti. Zasto bi znali nesto o biologiji ako nisu procitali nista i kako su mogli znati, nema nacina da jesu, narocito o modernoj biologiji i svim njenim oblastima nakon drugog svetskog rata. Ja ne znam koliko ti citas literaturu o svetiteljima i asketskom zivotu, ja sigurno dvadeset godina, a imam uskoro 32. godine, tako da sam svasta procitao ali i vidio u realnosti. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 6 минута, Ronald рече Za mene jesu isti kao ljudi ali su bili posebna vrsta homo neanderthalensis. Postoje odredjeni pokusaji parenja izmedju neandertalaca i ljudi ali ostaje da se vidi zasto su bili neuspjeli i sta se precizno desilo. mtDNA analiza kostiju prsta Denisovljana takodje pokazuje geneticke razlike razlike njih i Neandertalaca i modernih ljudi. Зар није било неких успешних спаривања између неандер. и људи? Зато имамо мало неандер. гена у савременим људима? ПС: Избомбардовасмо те истим питањем сви, сад видим. Благовесник and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече Ја би рекао зато што нема ни биолога међу светима... Ако има неки биолог међу светитељима, нека ми он и Господ опросте. Pa, ako bi terali misao do kraja, .... a kako da budu biolozi kada su verovali u stvaranje Bogom kao tvorackog akta, .... ... nasuprot evolucije od nizih zivotinja... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, ako bi terali misao do kraja, .... a kako da budu biolozi kada su verovali u stvaranje Bogom kao tvorackog akta, .... ... nasuprot evolucije od nizih zivotinja... Можемо и тако... Мада ваљда не питају на биолошким факултетима да приложиш раскрштеницу да би изашао на испит из ТЕ Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече Чекај, зар није било успешних парења између сапиенса и неандерталаца? Зар немамо сви (осим Африканаца) неколико процената неандерталских гена? Nisam se precizno izrazio, bilo je sexa, ali kad kazem neuspjelog mislim zasto ga nije bilo cesto. Благовесник, Срђан Шијакињић and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече рече једном приликом Аквилио или Ивица да заправо има неких чак биолога по Америкама који нападају ТЕ Мислим да и они то раде углавном из верских разлога. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 13 минута, Срђан Шијакињић рече сматрам да ми као хришћани морамо или 1) прихватити да Бог може да ствара и еволуцијом, или 2) научним методом доказати да ТЕ није тачна, или 3) оспорити валидност научног метода, као таквог. Не знам да ли постоји нека смислена четврта, пета итд. опција. Pa, kako ne postoji.... ima mnogo ljudi (i naucnika ali u mnogo manjem broju) koji smatraju kreacionizam i ID tacnijim od TE,... ili,.... covek jednostavno ne razume sve oko TE i veruje prostom verom, ne zanima ga ta prica.... ili neki modeli izmedju TE i vere o kojim pricamo vec neko vreme na forumu, neki kompromis kojim moze da se napravi izmedju TE i vere, a da se ne naruse same osnove vere... (kako izvesti nemam pojma) Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 4 минута, Срђан Шијакињић рече Можемо и тако... Мада ваљда не питају на биолошким факултетима да приложиш раскрштеницу да би изашао на испит из ТЕ Naravno, i treba da veruju takvi naucnici uprkos svemu, iako imaju pritiske (vise verbalne) koliko sam citao neka iskustva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 пре 22 минута, Desiderius Erasmus рече Чекај, зар није било успешних парења између сапиенса и неандерталаца? Зар немамо сви (осим Африканаца) неколико процената неандерталских гена? Jedan od potencijalnih odgovora bi mogao biti ovaj, vezan za poteskoce oko reprodukcije, nasao sam ovaj clanak, a tu je i link ka naucnom radu: https://www.smithsonianmag.com/smart-news/humans-and-neanderthals-may-have-had-trouble-making-male-babies- Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука