Дејан Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 O Bože... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Policija javlja da je osumnjičeni uhapšen. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Policija javlja da je osumnjičeni uhapšen.postoji li adekvatna kazna za ovakvo delo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Једина адекватна - али не казна, него могућност - а то је осуда на смрт, у нашем "просветљеном" друштву више, на жалост, не постоји. Тиме би и овоме, духовно и психички оболелом човеку, била учињена услуга. Ако икада дође себи, ако пронађе своју људскост у некој институцији где га затворе, пробудиће се у егзистенцијалном паклу неповратности овог гнусног чина. Оваквима може да суди само жртва, у сусрету пред капијама живота будућег века. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Ако је овим сликама имплицирано да овај несрећник треба да изврши самоубиство, с тим се ипак не слажем. За мене је имплицитни сатанизам секуларне државе управо у том лицемерју да се неко овакав не осуди на брзу и безболну смрт, него се оставља препуштен амбису сопственог очајања где би, у тренутку некакве прибраности, суочен са оним што је учинио, извршио самоубиство. Највећа услуга и њему и друштву, била би да га неко убије, кад већ смртне пресуде нема. Уз мало среће, не сумњам да за тако нешто у затвору има доста "добровољаца." Друштво без смртне казне у правном систему је болесно друштво, попут организма који мазохистички одржава гнојну рану и култивише гангрену, уместо да примени антисептик или неопходну ампутацију. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 http://www.mondo.rs/cs9/Info/Hronika_i_Drustvo.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Ако је овим сликама имплицирано да овај несрећник треба да изврши самоубиство, с тим се ипак не слажем. За мене је имплицитни сатанизам секуларне државе управо у том лицемерју да се неко овакав не осуди на брзу и безболну смрт, него се оставља препуштен амбису сопственог очајања где би, у тренутку некакве прибраности, суочен са оним што је учинио, извршио самоубиство. Највећа услуга и њему и друштву, била би да га неко убије, кад већ смртне пресуде нема. Уз мало среће, не сумњам да за тако нешто у затвору има доста "добровољаца." Друштво без смртне казне у правном систему је болесно друштво, попут организма који мазохистички одржава гнојну рану и култивише гангрену, уместо да примени антисептик или неопходну ампутацију.da da u ameriki isto imaju tako kazne ,treba ih u zatvoru ostaviti vise nepustati na slobodu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Затвореник не може да изврши самоубиство макар лековима. Већ добија контролисану дозу. Треба га пустити да живи у затвору. Шта ће са њиме духовно да се дешава то је Божија ствар. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veca Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Затвореник не може да изврши самоубиство макар лековима. Већ добија контролисану дозу. Треба га пустити да живи у затвору. Шта ће са њиме духовно да се дешава то је Божија ствар. slavabogu ...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јун 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Најтежа казна за овакве злочинце ја макар трен свесности ужаса који су починили. Сваки случај је индивидуалан. Најгори случај је кад је злочинац свестан, али опет, услед обољења, патолошког, не може да осети никакве емоције. Имала сам прилике да на телевизији слушам приче тих несрећника, затворених до краја живота. Они чак нису ни несрећни што су ту, неки чак кажу "боље је за друге да сам овде". Мени то чак више личи на поседнутост, него на болест. Најбитнија је превенција у самом друштву, што здравијој духовној средини, што није случај, не само код нас...а што се тиче ових несрећника, који су злочин починили, мислим да је свако од њих имао прилику да бира да ли ће бити на страни таме или светлости и да су свесно своју душу дали тамној страни. Судиће им Праведни. Нека Господ помилује ово несрећно дете! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Затвореник не може да изврши самоубиство макар лековима. Већ добија контролисану дозу. Треба га пустити да живи у затвору. Шта ће са њиме духовно да се дешава то је Божија ствар. Без обзира на гнусну окрутност његовог поступка, ја сам против тортуре. А оставити га у животу јесте тортура - не само према Огулинцу, него и према члановима породице његове жртве. Док је он жив, нико не добија - а сви губе. И наравно, НИКАДА НИШТА породици неђе вратити осмех њихове кћерке, ни један поступак не може да пружи НИКАКВУ компензацију за ово - али, све док овај несрећник буде живео, с њим ће живети и ова прича, попут отворене ране у болесном ткиву нашег оболелог друштва. Поврх свега, човек је, по свој прилици, алкохоличар и силоватељ-повратник - а, ево, сада и брутални убица. Каква је сврха да и даље живи од новца људи који сигурно немају на уму одржавање у животу оваквих, кад плаћају своје порезе. Уосталом, пошто има 52 године, разумно је претпоставити да би, најкасније са седамдесет и нешто могао да изађе из било какве институције у коју га ставе. Да ли ће изаћи, излечен, покајан..? Можда, али, ово је статистички, у поређењу са сличним случајевима у свету, врло неодржива претпоставка. И треба ли петогодишњи брат ове девојчице да чека пуштање на слободу овог човека - и како да реагује, након што га систем пусти? Да игнорише његов повратак у свет и врло реалну шансу да дело понови и са седамдесет и нешто година и унесрећи још неку породицу - или, да прежали сопствени живот, који после овакве трауме вероватно и неће баш бити сјајан и да га лично убије и оде у затвор? Све ово су идиотске и непотребне дилеме глупог, секуларног друштва које је себе прогласило за "просветљено." Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 ...pa i Amerikanci sebe nazivaju "Šampionima Demokratije", dok su Antički Grci istu gradili na robovima. Toliko o "prosvetljenom" društvu. Verujem da će Ogulinac dobiti "belu košulju" a, nadam se i da ga hemijska kastracija neće mimoići. A, da ga osude na robiju ne ide - znate šta sa pedofilima rade u zatvoru? slavabogu Mada, sviđa mi se kineski metod: Osuđene na smrt izvedu na stadion. Familija je na tribinama, a streljački vod na zadatku. Nakon par dana familiji stigne račun za - metak kojim je egzekucija izvršena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veca Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 Тако ми је тешко читајући све ово,студирам Право и све више увиђам да нам је друштво запало у кризу,правни сиситем нам је никакав и кад размислим ја стварно не знам шта бих радила у оваквим случајевима slavabogu confused ...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јун 27, 2010 Пријави Подели Написано Јун 27, 2010 nije samo kod vas svagdje tako vec odavno se poljuljalo sve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука