Jump to content

Ako imate hijatus herniju...

Препоручена порука

@obi-wan  sjajno i potpuno tacno...:skidamkapu:

• Свиђа ми се 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ja sam npr. uzasno nedisciplinovan i inertan. I to se trudim da promenim, uz Boziju pomoc. Siguran sam da mi bez toga nema ni zdravlja, ni mira.

Normalno, i samu boljku tretiram (ili se bar trudim) kako mogu - juce bas sam se nesto prejeo, kao da sam se nagutao kamenja. I onda kazem "e neces vala, sad nema sedenja...", iskljucim sve i odem u setnju. Isao sam sve skupa nesto manje od sat vremena, da nisam bilo bi grdnih problema kod kuce. A od kad sam se usedeo u mestu, primetio sam da mi i promene vremena mnogo vise smetaju, bas preko zeluca i kile, i to tako da od njegove nervoze dolazi do povecanja pritiska npr., ili nekih drugih tegoba.

To je sto se tice kondicije, ja to razumem kao dve lopte - jedna lepo napumpana, jedna napola izduvana. Isti pritisak spolja onu prvu nece skoro ni malo da ulubi, a ovu drugu ce da gnjeci kako stigne. Tako je mislim i sa organizmom - ako si (koliko mozes) fit i u formi, nece da ti smetaju ni promene vremena ni ostali faktori. Ako nisi, onda si napola izduvana lopta.

A pre jedno 7-8 godina sam redovno isao u teretanu. To je bilo apsolutno fenomenalno: kicma, zeludac,... sve na svom mestu.

Onda sam se usedeo i previse opustio, i sad zanjem plodove i kukam.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

promene vremena mnogo vise smetaju, bas preko zeluca i kile, i to tako da od njegove nervoze dolazi do povecanja pritiska npr., ili nekih drugih tegoba.

da, bas to...

пре 2 часа, obi-wan рече

odem u setnju

to radim redovno...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@JESSY 

A kakve simptome imas ti najcesce? Imas li npr. ovu mutljagu u glavi kao ja? I imas li npr. ponekad neku opstu slabost i kao nedostatak snage?
Ako mozes, nabroj mi okvirno, zanima me da uporedim, mozda iz toga izvucem neki koristan zakljucak.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

A kakve simptome imas ti najcesce?

znaci, ja kilu imam odavno...pre par godina mi je ustanovljena...ali je moj problem veci jer imam fiksnu kilu, a ne klizajucu kao velika vecina ljudi...

najveci problemi su mi u poslednje vreme jako, jako nadimanje, kao da imam balon non stop u stomaku i kao da ce da pukne svaki cas,

i problemi sa disanjem, tj. nedostatak vazduha u toj meri da me uhvati panika...a od toga potice jos dosta drugih simptoma....

kod mene je jos sve to iskomplikovano jer imam i hronicni gastritis i GERB....

inace, promenila sam  dosta losih navika u ishrani i ostalo, ali trenutno nemam resenje za neko poboljsanje....

radila sam i gastroskopiju ali ni nakon nje se nista nije promenilo iako uzimam FLOBIAN kapsule i neke enzime za varenje...

jedan od lekara mi je rekao da treba da operisem kilu, tj. da se kod fiksne file ne moze nista drugo uraditi, pa sam zato i otvorila ovu temu...

dosta ljudi je namestalo zeludac, pa sam pomislilila da mi to moze pomoci...

a i sigurna sam da je problem psihosomatske prirode....

eto, kao sto vidis vrlo je komplikovano iako sam samo u sturim crtama objasnila stanje...:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

@JESSY 

A imas li ovo mucenje po glavi i promene krvnog pritiska na bazi zeluca, ovako kod promene vremena? Mene to narocito muci.

Od nabrojanog ponekad imam tu nadutost, ale ne tako bas kao ti.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

A imas li ovo mucenje po glavi i promene krvnog pritiska na bazi zeluca, ovako kod promene vremena

da, promene vremena i te kako osecam...inercija, gubitak energije, spavannje i pojacani ovi simptomi koje sam navela....

u glavi su mi povremeni problemi, a sto se tice pritiska, iskreno nemam aparat za merenje pritiska...inace kad god sam ga merila (kod lekara i sl...), bio je otprilike ok...ne zelim da imam aparat i da se opteretim stalnim merenjem..u principu ne zelim da se bavim bolestima...:)

reagujem kada je to neophodno...:stadaradim:

• Свиђа ми се 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...