Jump to content

Ako umrem od CORONAVIRUSA

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 часа, Тражитељ рече

Мирољуб је довитљив и стварно често има досетке и брзину због којих му скидам капу, али је интелектуално недовршен, начитан али неинтелектуалном литературом, простачке је гестикулације и манира и једноставно често није у праву. Проблем је у томе што у исто време често јесте у праву, и то у стварима о којима би пре требало да јавно и свакодневно говоре други али то не чине. Као такав је сложена и контроверзна појава, већ сам писао на теми о њему да је он за мене једна друштвена опомена да се као друштво и као Црква што пре дозовемо памети и вратимо на хришћански пут.

Зукорлић је, са друге стране, интелектуално, логички и етички супериоран и од њега се у било каквом додиру са њим (пасивним слушањем, активном комуникацијом, читањем о њему итд.) може само научити. Једино што му недостаје је интелектуална ширина (дубиозност већ има) и мало боље основно знање о хришћанској вери с обзиром на то да живи у хришћанском окружењу, али све те замерке у апсолутно истом смислу важе и за наше верске великодостојнике и теологе, тако да се не ради о некој мани која већ нија карактеристична општа појава код нас.

Добра опажања.

Наши теолози су углавном незанимљиви, а у емисијама говоре као кад полажу испит, верглају набубано, и то је све.

Драгослав Бокан је одличан, и добро је што се у задње време експонира. Иако формално није теолог, бољи је, по мом мишљењу, од свих дипломираних које сам чуо, зато што говори срцем, надахнуто, и зна причом да одржи пажњу на жесток али неагресиван начин.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...