Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Вуче, понављам ти: Незнамо ми цјелу истину и зато требамо да гледамо своја посла. Има ко ће бринути за ову срамоту у СПЦ, нисмо ми позвани да глумимо судије. Свако добро greengrin "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Od danas je Marko nista drugo nego greengrin i otpadnik od PC. Sram ga bilo i onih sedih vlasi na tupavoj glavi. Hajde sad iskreno. ako Ksenofont kaze bilo hiljadu, znaci bilo je oko 150 ljudi. Јеси му ти дао монашки чин и име па да му одузмеш? Marko ga je sam sebi uzeo. Ako mislis da ovakve stvari mogu provci nekaznjeno onda nemas pojma ni o cemu. Akop mislis da je Marko u pravu onda ga to sledi a ne popuj meni ovde. Па није на теби да га кажњаваш већ ће то урадити црквени суд а не ти. Док се то не деси, он је још монах Артемије. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Вуче, понављам ти: Незнамо ми цјелу истину и зато требамо да гледамо своја посла. Има ко ће бринути за ову срамоту у СПЦ, нисмо ми позвани да глумимо судије. Свако добро winter опрости ми на мојим ријечима. истина се зна, САБОР истину зна, не може један монах бити управу на спрам свих осталин архијереја, САбор је свомиј одлука све потврдио не би он данас био прво умировљен а сада већ бивши... жалосно је то што један ученик Светог АВВЕ ради... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Је ли поменуо монах Артемије шта Православни Канони кажу о монасима-лаицима који служе арихјерејску литургију, да ли је објаснио шта су јела сирочад Косова док је Симеон од новца за њихову храну себи плаћао радни стаж и изнајмљивао станове по Грчкој? Шта каже, помињу ли Православни Канони какве су казне када бандитски скидаш туђи антимнис и постављаш свој у сред друге државе? Прича ли ишта о својој епитимији за улазак на Св.Гору? Помиње ли рачуне књижаре Тројеручица? Или само прича о томе да га прогоне јер он не воли умјетничко клизање? Уосталом, шта га брига, човек направио сам себи своју "цркву", у јединству сам са собом и са својим ватреним фановима, ваљда боље зна он него Свети Архијерејски Сабор. 0409_feel winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Вуче, понављам ти: Незнамо ми цјелу истину и зато требамо да гледамо своја посла. Има ко ће бринути за ову срамоту у СПЦ, нисмо ми позвани да глумимо судије. Свако добро winter опрости ми на мојим ријечима. истина се зна, САБОР истину зна, не може један монах бити управу на спрам свих осталин архијереја, САбор је свомиј одлука све потврдио не би он данас био прво умировљен а сада већ бивши... жалосно је то што један ученик Светог АВВЕ ради... Али нико још није доказао да је Артемије и динара украо. Њему се пресудило због Виловског. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Вуче, понављам ти: Незнамо ми цјелу истину и зато требамо да гледамо своја посла. Има ко ће бринути за ову срамоту у СПЦ, нисмо ми позвани да глумимо судије. Свако добро winter опрости ми на мојим ријечима. истина се зна, САБОР истину зна, не може један монах бити управу на спрам свих осталин архијереја, САбор је свомиј одлука све потврдио не би он данас био прво умировљен а сада већ бивши... жалосно је то што један ученик Светог АВВЕ ради... Али нико још није доказао да је Артемије и динара украо. Њему се пресудило због Виловског. па није Виловски био протосинђел са МАРАСА већ Артемија који га је поставио, унаприједио чак и за свога замјеника, а ко је породао Црквену земљу оном шопрату!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Не суди да ти се не суди...нешто ми је позната ова реченица winter "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Hajde sad iskreno. ako Ksenofont kaze bilo hiljadu, znaci bilo je oko 150 ljudi. у сваком случају нимало занемарљив број.. сада чекамо коначни "суд" наше СВЕТЕ САБОРНЕ ЦРКВЕ !!! Па овде нема хиљаду људи. Има их највише 200 илиу 300, унутар и изван храма. Приближан број колико буде на свим другим разним ревнитељствујућим скуповима...То је максимум који Артемије може да извуче. Небитан је број, има увек она "не бој се мало стадо...", али ови нису мало стадо јер увек преувеличавају ствар. Имају снажну жељу да не буду мало стадо, него управо велико, јер преувеличавају све скупове и акције које праве. Тако је било извештавано са њихове стране да се читаво Косово дигло у знак подршке Артемију када је кренуо да осваја манастире, но беше ћорак...Тако беше и да је испред Патријаршије био прави митинг, но беше исто тако 100-тињак људи онај први фебруарски дан заседања Синода. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Svaka akcija ima reakciju ,reakcija elitnog dela Srpskog društva na Tadića,Nikolića i Miloševića je bila masovna emigracija .Znate imate tri vrste ljudi ,oni koji ćute ,oni koji kritikuju i oni koji nešto preduzimaju . Smatram da je stanje u SPC izuzetno loše i o tome sam pisao . Loše je u smislu da je mali broj sveštenika zaista požrtvovan i odan službi u Crkvi (primera je mnogo onih koji voze automobile od 5 pa naviše hiljada evra na parohijama na kojima ima najviše radnika sa prosečnom platom od 250 eura ) Veroučitelji bez fakulteta ,osnovnog poznavanja pedagogije (jedan smer nema ni metodiku,dok drugi smer nema Grčki jezik,i filosofiju ,pitam se ko je sastavio te programe ?) Mali je broj veroučitelja koji znaju šta rade i kako rade (govorim sa autoritetom nekog ko se i te kako razume u pedagogiju) Vladike se ponašaju kao državnici (što nisu ) Mala grupa sveštenika i poštenih veroučitelja ćuti i predaje dokumenta za odlazak odavde ,najčešće u bivšu Zagraničnu Crkvu u USA (znam bar 15 svršenih teologa koji su otišli tokom ove i prošle godine) Srbi u Pravoslavnoj Crkvi će doživeti istu sudbinu kao neke nestale civilizacije Crkva će opstati a u njoj Srba biti neće . Mene interesuje gospodo kritizanti šta ste to vi kao sveštenici i veroučitelji uradili javnim istupanjem protiv :Ljube Rankovića,i grupe Šabačkih sveštenika kabadahija sa firmama i nekretninama ,šta ste uradili sa sveštenstvom koje vozi automobile "s" klase ? Jeste li slepi ili ste se zavukli u mišije rupe i čuvate posao ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Овде на сликама је најупечатљивији конак,прилично велик,грађен сигурно дуже време,где ладно могу да стану,АлиБаба и четрдесет разбојника... Сценарио се драги моји ,знао одавно,и сад се кренуло у реализацију... :291291291: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Овде на сликама је најупечатљивији конак,прилично велик,грађен сигурно дуже време,где ладно могу да стану,АлиБаба и четрдесет разбојника... Сценарио се драги моји ,знао одавно,и сад се кренуло у реализацију... :229229229: :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Види ЧА табле на зеленом Пунту. Возим и ја Пунто, ЧА табле, нисам ја верујте ми :291291291: Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Sto su mi dobre ove price o prelasku u drugu jurizdikciju... To vec dovoljno govori o tim ljudima na kom nivo je njihova eklisioloska svest. Tipa, RPC je sad meni OK jer su SPC zaposeli ekumenisti i ko zna sta! To je NEVEROVATNO!!! Pa ima li iko grama mozga da shvati da je to i dalje JEDNA, SVETA, SABORNA I APOSTOLSKA CRKVA??? Ili jok, cim sam u drugoj ulici i kod drugog popa, ono sto radi drugi me ne zanima. Pa nece biti da je bas tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Пази конак!! Све наивно - у овој црквици и конаку је планирано да служи неки сеоски попа, а ако је ова грађевина иза храма парохијски дом, онда је засигурно највећи на свијету!!! Значи не могу да вјерујем...неко је све ово планирао и силу пара стурио да направи будући манастир за побуњенике!! ...или ће ми неко рећи да је за сеоски парохијски дом потребна здрада величине хиландарског конака? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Заиста, за једну сеоску парохију је превелика зграда. Као да је намањено већем броју људи. Добро запажање људи. eheeeej Дефинитивно ће се знати да ли је ова зграда унапред испланирана за ове догађаје ако се артемијевци уселе у њега. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука