DYNABLASTER Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Лепота је доброта а свака доброта је од Бога (у Богу). Лепим се обично назива нешто што је складно, било да се ради о физичким својствима, пропорцијама, бојама, тоновима или значењима одређених појмова и сл. Сваки склад на извесни начин одражава пуноћу коју истински можемо остварити само кроз лични однос (са Богом и ближњим). Значење појма "лепо" је лако померити на све оно што иде у прилог нашим себичним жељама, страстима. На тај начин долази чак до замена теза па лепим називамо и оно што то у бити није. Лепо је све што од Бога добијамо, утолико лепше ако примамо са благодарношћу. Лепо је и оно што Му од срца приносимо. Једине ствари које никад не могу бити лепе јесу грех и смрт. Sa svime se slazem, jedino ne sa smrcu, posto smrt ne postoji tj. neutralna je, osim kad je u pitanju duhovna smrt... Лидија Миленковић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 duhovna smrt... На њу сам и мислио, на истинску смрт - отуђење, пакао. Данче* and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Bas je u tome stvar sto pitanje nije jasno, bar meni nije. Koja moda? Koja golotinja? Koji seksualni odnosi? Koja devicanska cistoca? Nista od toga nije nesto homogeno da bi odmah svi mislili na isto i da bi bilo instant jasnih odgovora. Da li ti zapravo smatras da je pogresno traziti lepotu bilo gde drugde osim u Bogu? Oh, oprosti, prosto obozavam potpitanja, pa zato Moda, golotinja, seksualni odnosi, devicanska cistoca su samo primeri ,,lepote" koji mogu da se navedu. Kad kazes homogeno, na sta konkretno mislis? Ne, ne smatram da je pogresno traziti lepotu van Boga, ali sam siguran da istinsko osecanje lepote iz Njega proizilazi. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Да ли нам лепота ( физичка), заиста ништа не значи?Значи нам и то пуно. Било је доста истраживања о томе.Што се уводног пост-а тиче - ништа нисам разумела. Лидија Миленковић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 ...будући сластољубив целога века сам се наслађивао; сликама, музиком, књигама, храном, женом...строго селектујући "лепо" од "ружног", сходно могућностима...онда сам одлучио да мењам назоре, згађен претераном конзумацијом "лепог", почео сам да се окрећем истраживању "ружног"...данас не видим озбиљну разлику између то двоје, јер су нестални...да, гладан сам бескрајне лепоте и бескрајног уживања у њој... Dugo te nije bilo... a znas da volim tvoje postove da procitam Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Ne, ne smatram da je pogresno traziti lepotu van Boga, ali sam siguran da istinsko osecanje lepote iz Njega proizilazi. Па да, слажем се да није погрешно тражити али је итекако погубно "налазити лепоту" ван Бога. Данче* and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Meни значи. Мада једно је лепота друго је физичка привлачност. Има девојки које су ми лепе а нису ми физички привлачне. Сад нисам сигуран јел питаш за лепоту гнерално или за лепоту других људи. у нашим очима. Иван Ивковић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Сад нисам сигуран јел питаш за лепоту гнерално или за лепоту других људи. у нашим очима. Kako ti zelis, tako i pisi. Mozda bih vise stavio akcenat na lepotu drugih ljudi. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Kako ti zelis, tako i pisi. Mozda bih vise stavio akcenat na lepotu drugih ljudi. Шта знам.. као што рекох једно је лепота друго је физички привлачан. Има много физички привлачних људи који нису пример лепоте. Има са друге стране непривлачних који су јако симетрични, такорећи лепи... ВИЛМА, Иван Ивковић and Данче* је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Лепим се обично назива нешто што је складно, било да се ради о физичким својствима, пропорцијама, бојама, тоновима или значењима одређених појмова и сл. Сваки склад на извесни начин одражава пуноћу коју истински можемо остварити само кроз лични однос (са Богом и ближњим). Види сад ово, proporcija (lat. proporito) razmer, srazmera, odnos... мало пара уши латинска реч али хармонизовањем елемената било чега, било ког својства, у одређеној (sraz)meri, или odnosu, долазимо до хармоније или склада. Пуноће ако хоћеш, битно је само да "приступимо с мером", смерно, и задовољиће широке ( и естетске) критеријуме. Једноставно, биће лепо. Никола Поповић, DYNABLASTER and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Шта знам.. као што рекох једно је лепота друго је физички привлачан. Има много физички привлачних људи који нису пример лепоте. http://www.idwpublishing.com/news/article/2406/ битно је само да приступимо с мером и задовољиће широке ( и естетске) критеријуме. Једноставно, биће лепо. Слажем се, осим што бих испуњавање (релативних) естетских критеријума пре окарактерисао као необавезни предуслов за лепоту... Данче*, Млађони and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 који су јако симетрични, такорећи лепи... Симетрија је "такорећи лепо", и то је тачно. Користи се само кад је из неког разлога нужна. Асиметрија већ оптерећује, и избегава се. Док се асиметричност у тзв. златном пресеку, "Божанској пропорцији", или јасно дефинисаном односу мејорног и минорног, доминантног и подређеног, битног и споредног итсл. сматра идеалом лепог већ миленијумима. Suncokret54, Млађони, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Слажем се, осим што бих испуњавање (релативних) естетских критеријума пре окарактерисао као необавезни предуслов за лепоту... У међувремену сам то што си цитирао и преправио да буде мало прецизније речено. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Kad kazes homogeno, na sta konkretno mislis? Razliciti ljudi pod tim pojmovima podrazumevaju razlicite stvari zato sto su iskusili razlicite aspekte tih pojmova. Dakle postoje razne vrste seksualnosti, mode, golotinje i nisu sve iste ni po kontekstu ni po sadrzaju. Zato to nije nesto homogeno. Isto kao automobil. Kad izgovoris rec automobil neko misli na BMW neko na Peglicu dok neko treci na Skodu. Tim pojam automobila nije homogen za razliku od recimo pojma tirkizno plavog. Sve to sto si pobrojao ima mngo razlicitih aspekata od koji se mnogi medjusobno iskljucuju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Можда је чулна лепота субјективна лепота, релативна од човека до човека, а нематеријална лепота је појава да се реч лепо везује за ствари за које сматрамо да су добре или на други начин вредне... Што се тиче лепоте тела, људске лепоте, размишљао сам понекад у њој у контексту слободе избора. Ако кажемо да је лепа девојка / момак она/ ј која (да наставим даље у женском роду, мрзи ме да куцкам) има одређене физичке карактеристике које нас на невољном, биолошком нивоу привлаче (обично се говори да су већини људи лепе особе симетричних лица и тела и одређених карактеристика - јаке вилице нпр. код мушкарца или складан однос струк-кукови код жена; тако бар кажу научници у неким истраживањима која се преносе у медијима), онда је физичка лепота, тј. примећивање лепоте нешто што нам је унапред дато, што не бирамо, нешто што је условљено билошком сврхом продужења врсте. Са друге стране, лепоту одређене врсте музике или одређеног правца у сликарству, одређеног типа аутомобила, можда такође не бирамо свесно да нас привуче више од других, али бар за разлику од физичке лепоте не може се рећи зашто мислимо да су слике Каспара Давида Фридриха лепше од Далијевих например, док се може (ако верујемо научним хипотезама неким) објаснити зашто је Адријана Лима лепа за велику већину, да не кажем све, људе на свету... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука