Jump to content

Bruka tzv CPC u Lovcencu

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17. 1. 2019. at 12:52, obi-wan рече

Sta u ovom momentu treba da uradimo sa tom sustinom? Kao sto rekosmo - ovo vec svi znamo, tema je pokrenuta, a ne kapiram sta ce nam.

Sasvim nepotrebno trosenje dragocene snage i jos dragocenijeg zdravlja na prosto konstatovanje onoga sto je ocigledno, em je za dusu krajnje toksicno.

Expand  

Pa to pitaj Irineja, jer ih je pominjao na liturgiji, a meni licno je krivo, jer moji poticu odatle

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 13:13, Ana B. рече

I ne, mnogima nije ocigledno, da jeste ne bi do toga doslo

Expand  

Koliko pristalica "CPC" ima u Lovcencu? 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 13:13, Ana B. рече

I ne, mnogima nije ocigledno, da jeste ne bi do toga doslo

Expand  

Da su mnogi u pitanju, oni bi to pokazivali na sve strane. Kao sto @ronin rece - njih je bedna saka jada, ima ih bas vrlo malo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 13:12, Ana B. рече

Pa to pitaj Irineja, jer ih je pominjao na liturgiji, a meni licno je krivo, jer moji poticu odatle

Expand  

Ne znam sta znaci ova recenica - ko je Irinej, koga je pominjao, `de, kad?...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 16:32, Ana B. рече

ne znam tačno, al po tome nas znaju

Expand  

I po FK Njegos:D to znam je imam prijatelja tamo.

• Свиђа ми се 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 16:19, Ana B. рече
Expand  

Evo da te nesto naucim, ako nemas nista protiv.

On 17. 1. 2019. at 13:12, Ana B. рече

Expand  

Kad kazes da je neki vladika nekog (bilo kog) pominjao na Liturgiji, to prevashodno znaci da ga je pominjao u smislu sasluzivanja, kao sto pominje sve ostale pravoslavne svestenosluzitelje. Dakle, rad se o liturgickom pominjanju, u kontekstu samog bogosluzenja. Obzirom da se ovde radi o otpadnicima od Crkve, a ti kazes ovo sto si rekla iznad, ja sam te i pitao da vidim kako ga je i gde pominjao, jer takve kao sto su ovi raskolnici ne moze da pominje na Liturgiji.

Znaci, da ispravimo to - nije ga pominjao na Liturgiji, jer to znaci ovo sto sam napisao povise, ne ovo sto ti kazes.

A ti u stvari zelis da kazes da ga je pomenuo (zavrseni oblik glagola, jer takav prilici ovom sto ti zelis da kazes) u redovnoj bozicnoj patrijarsiskoj poslanici, (znaci, ovo naglasis kao bitno) koja se cita na Liturgiji. To svakako jeste, ali to i nije nista cudno, u poslanici se uvek obuhvate svi postojeci problemi koji su vezani za Crkvu i narod. Dakle, htela si da kazes da ih je patrijarh (reci samo Irinej je ipak nekulturno u izvesnoj meri) u stvari prozvao kao uzrocnike problema u svom pastirskom pismu.

Sve u svemu - napravila si zabunu pogresnim izrazom.

Ali, kao sto rekoh, to sve vec znamo, jer je bilo mnogo tema o ovom pitanju na forumu. Ako te zanima da pogledas sta je pisano, naci ces ih lako. :)

Подели на овим сајтовима

У Ловћенцу живе људи специфичне психологије која се обично назива поквареност.Причао ми је човек који је пре 5.октобра 2000 радио као шофер у СПС да су стално ишли у Ловћенац јер су ови правили проблеме пошто су и малу децу учлањивали у СПС.Сви су иначе били чланови те партије.Шестог октобра док је СПС био у пометњи ови су долазили да се испишу.Не само дакле да престану да буду него и да се испишу.Масовно су се учланили тада у Демократску странку.

Тако исто и село Бели Поток испод Авале сви били СПС сви ушли у ДС.За један дан.Поред тога су уништили полицијски пункт-сравнили са земљом а по селу истакли заставе Демократске странке.

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 19:36, obi-wan рече

Evo da te nesto naucim, ako nemas nista protiv.

Kad kazes da je neki vladika nekog (bilo kog) pominjao na Liturgiji, to prevashodno znaci da ga je pominjao u smislu sasluzivanja, kao sto pominje sve ostale pravoslavne svestenosluzitelje. Dakle, rad se o liturgickom pominjanju, u kontekstu samog bogosluzenja. Obzirom da se ovde radi o otpadnicima od Crkve, a ti kazes ovo sto si rekla iznad, ja sam te i pitao da vidim kako ga je i gde pominjao, jer takve kao sto su ovi raskolnici ne moze da pominje na Liturgiji.

Znaci, da ispravimo to - nije ga pominjao na Liturgiji, jer to znaci ovo sto sam napisao povise, ne ovo sto ti kazes.

A ti u stvari zelis da kazes da ga je pomenuo (zavrseni oblik glagola, jer takav prilici ovom sto ti zelis da kazes) u redovnoj bozicnoj patrijarsiskoj poslanici, (znaci, ovo naglasis kao bitno) koja se cita na Liturgiji. To svakako jeste, ali to i nije nista cudno, u poslanici se uvek obuhvate svi postojeci problemi koji su vezani za Crkvu i narod. Dakle, htela si da kazes da ih je patrijarh (reci samo Irinej je ipak nekulturno u izvesnoj meri) u stvari prozvao kao uzrocnike problema u svom pastirskom pismu.

Sve u svemu - napravila si zabunu pogresnim izrazom.

Ali, kao sto rekoh, to sve vec znamo, jer je bilo mnogo tema o ovom pitanju na forumu. Ako te zanima da pogledas sta je pisano, naci ces ih lako. :)

Expand  

Kako nije bitno, to je jedan narod... 

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 20:13, Ana B. рече

Kako nije bitno, to je jedan narod... 

Expand  

Gde sam rek`o da nije bitno? Citas li otvorenih ociju ili dzast juzing d fors?... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2019. at 20:16, Ana B. рече

Ti pišeš kao da se to tiče samo tog sela, a ne da je to politika cele Crne Gore.

Expand  

Time sto ces sad da skakuces oko toga nista neces da doprineses resenje. Jos manje nerviranjem.

Ucini ono sto mozes - prinesi molitvu za dobar ishod svega toga. Ne vidim da nesto drugo mozes da uradis.

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...