Jump to content

Bruka tzv CPC u Lovcencu

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Ana B. Posle smrti Mirasa i odlaska Mila na smetliste istorije sve ce doci na svoje mesto. Uzavrele strasti ce se smiriti.

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ana B. рече

Tako mi je zvučalo

...

Jesus-facepalm.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ana B. рече

Zar nije bitno jedan narod jedna crkva, a kod nas ko na pijaci možeš da biraš...

Naravno da moze da se bira, to je obavezni osnov covecnosti. Bog je ostavio izbor za sve da bi se ljudi sami razdvojili, i tako sami pokazali gde je dobro, a gde zlo. "Nisam dosao mir da donesem, nego mac", kaze Hristos. Mac istine, koji ljude razdvaja na one koji zive istinito, i na one koji zivotare lazno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Naravno da moze da se bira, to je obavezni osnov covecnosti. Bog je ostavio izbor za sve da bi se ljudi sami razdvojili, i tako sami pokazali gde je dobro, a gde zlo. "Nisam dosao mir da donesem, nego mac", kaze Hristos. Mac istine, koji ljude razdvaja na one koji zive istinito, i na one koji zivotare lazno.

Al nije Bog ponudio te laži, to ljudi izmišljaju... Ne možeš ti ako si rođeni pravoslavac da izmišljaš sad e ja sam Jevrej, ja sam Crnogorac...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ana B. рече

Al nije Bog ponudio te laži, to ljudi izmišljaju... Ne možeš ti ako si rođeni pravoslavac da izmišljaš sad e ja sam Jevrej, ja sam Crnogorac...

Ne postoji rodjeni Pravoslavac.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana B. рече

Pa eto na primer rođen si u Srbiji, otac ti je Srbin ti si pravoslavac i ideš u pravoslavnu crkvu i nema šta da izmišljaš

Nije tacno. Nisam ja Pravoslavac zato sto mi je otac Pravoslavac, niti iko to moze da bude tek tako po automatizmu - jer je neko bio to isto re njega.
Pravoslavac je onaj koji je sam i licno u Crkvi susreo i usvojio Zivot, nista drugo osim toga.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Nije tacno. Nisam ja Pravoslavac zato sto mi je otac Pravoslavac, niti iko to moze da bude tek tako po automatizmu - jer je neko bio to isto re njega.
Pravoslavac je onaj koji je sam i licno u Crkvi susreo i usvojio Zivot, nista drugo osim toga.

Ali zna se gde ti je mesto, pa ti kako hoćeš

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana B. рече

Ali zna se gde ti je mesto, pa ti kako hoćeš

Pa ne zna se, u tome je stvar. Ne zna se dokle god ja sam ne usvojim ono sto je dobro.

Zalud su mi sveti i cestiti preci, ako ja ne valjam, i ako zbog toga omasim Istinu. To se upravo i desava ovima u CG.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ana B. рече

Sad ću ja jednu Fatimu Arapkinju na poslu terati da ide u pravoslavnu crkvu, neću.  Ona ima svoje nasleđe, divna žena, drugačije zrači zato što se mnogo moli i radi prema onome što joj je dato...

Ne treba da je ti teras, ali je cinjenica da su mnogi koji nisu bili pravoslavni - postali pravoslavni.
Zato je vera stvar slobode svakog coveka, i zato se vera vazi i ima vrednost pred Bogom samo kad je covek sam usvoji i svojevoljno drzi.

Neka je veru neko nasledio od svojih roditelja i predaka, samo po sebi to nije nimalo lose - dobro je, razume se - ali to nece da ima vrednost dok sam taj covek ne uzme i ne zazivi tu veru, umesto da je samo formalno nosi kao ime. Vera nikako ne sme da se svede na deklarativnu pripadnost, kako ti otprilike ovde kazes, jer je onda mrtva i besplodna. Ona ili jeste Zivot ili je nema uopste.

пре 25 минута, Milica Bajic рече

Да је тако Ана, живели би у једном неупоредиво лепшем свету. 

Ne bi se tu bas slozio. Meni se cini da bi takav unapred determinisan svet bio mnogo veci pakao nego sto je to ovaj sad.

Iako se sad cini da je svet u haosu upravo zbog neizvesnosti svega, to je u stvari ono sto zivot cini zivim, a coveka covekom. Nas je zivot uvek u nasim rukama, i iskljucivo zavisi od nas samih da li ce ovaj zivot za nas da bude predukus Raja ili pocetak pakla, pa ma kakvi opsti uslovi vladali u svetu oko nas. Novac, imanje i nemanje, zdravlje i bolest, i sve ostalo - to su samo jadni izgovori za bezanje od Zivota i od zivota.

Najlepsa stvar koju je Bog dao ljudima je upravo ta klica slobode, odnosno mogucnost da covek zivi neuslovljen bilo cime. Posteci i ziveci po etosu Jevandjelja mi upravo pokazujemo da smo primili zalog te slobode, i da smo krenuli da je produbimo i ucinimo potpunom i savrsenom.

Zitelji Raja mogu da budu samo zaista slobodni ljudi, koji ne robuju nicemu, a pogotovu ne grehu.

:)

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...