marina Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 Још нисам мишта јела...спремам ручак и неку торту комшинки... daj da pomognemo oko torte...evo ja cu da olizem sve serpe xexexexe smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 џем од дрена 0110_hahaha jahojao234 greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 џем од дрена 0110_hahaha jahojao234 greengrin Joш ако си сам брао дрењке...Свака част... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 соју у сосу од парадајза ала сека 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 џем од дрена dada dada dada Joш ако си сам брао дрењке...Свака част... аха, са још једним сам за 5 дана обрао скоро 15 кила по планини 0442_feelал није као да смо ишли у бербу, него више кроз шетњу по сат-два дневно :bla: и сад ме сврбе мало руке од пецкања по гранама, пошто сам ишао са кратким рукавима у бербу dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 соју у сосу од парадајза ала сека :bla: пљескавице са сенфом су такође клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 џем од дрена 0442_feel 0442_feel 0442_feel Joш ако си сам брао дрењке...Свака част... аха, са још једним сам за 5 дана обрао скоро 15 кила по планини 0442_feelал није као да смо ишли у бербу, него више кроз шетњу по сат-два дневно 0102_laugh и сад ме сврбе мало руке од пецкања по гранама, пошто сам ишао са кратким рукавима у бербу 0102_laugh stadaradim Дедер рецепт, замољавам, ако си га и кувао, или помагао. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 паааа, више смо га одокативном методом спремили, него што смо имали неки конкретан рецепт са мерама колико чега и дужину кувања. скупљали смо све од бордо презрелих и меканих до оних који су тек почињали да црвене али равномерно и били тврђи плодови. зеленије и незреле плодове нисмо дирали, мада смо приметили да брзо сазру, у року од дана или два пошто је планина идеална за њега. оно што смо брали, прво смо држали на сунцу да што више сазри у међувремену и нисмо брали оне поред пута, прашњаве, већ само из шуме. чак смо стављали неке лепе и меснате бордо плодове у домаћу шљиву препеченицу и држаће се око 40 дана у флашама док се не направи нека врста ликера 1405_love прво се одере од коштица плод, после прања. или пасира са коштицом али захтева озбиљан физички напор јер је сам плод прилично имун на стискање и теже се одваја од коштице. наравно, не кува се са коштицама 0102_laugh после пасирања се дода мало ванилина и шећера по жељи и остави да све упије дрен на собној температури колико му треба у зависности у ком стању зрења је био. ми смо правили малчице киселкаст да се не изгуби дренов укус и боја џема нам је после кувања била од тамно розе до бордо. реално, кували смо га док нисмо мислили да је довољно, а пробали смо га током кувања да видимо докле ћемо и који укус желимо - слађи или киселкастији. то смо тако радили пошто нисмо имали пуно у почетку и нисмо ни били сигурни у резултат а ни у вештину да ће нам испасти нешто. у једном налету нисмо више од 3 киле очишћеног дрена кували да не бисмо нешто зезнули у процесу. на крају је испало да су по око 10 теглица (оних нижих, мислим да су око 400 грама) једном кувању различите нијансе или укуса од следећег кувања stadaradim клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 после тога је класика са теглама била - прање, сушење, сипање и мало догревање у рерни ради пастеризације и обртање наопачке да се охлади природно ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 после тога је класика са теглама била - прање, сушење, сипање и мало догревање у рерни ради пастеризације и обртање наопачке да се охлади природно ... Пуно ти хвала, можда ће ми затребати. hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 после тога је класика са теглама била - прање, сушење, сипање и мало догревање у рерни ради пастеризације и обртање наопачке да се охлади природно ... Пуно ти хвала, можда ће ми затребати. hvalaпа и нисам ти нешто помогао ал ето shuntavilo2 klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 домаћу погачy и салату од печених паприка и сира... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 џафу tanning клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 hm...ne jedem nista...hoce li neko da mi da nesto???? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука