Jump to content

Шта једете у овом тренутку...?

Препоручена порука

Како знаш да једем?!

Посну тестенину са отопљеним посним качкаваљем. И мало заливам са црним вином. Много је добро! 0102_laugh

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

мирођијо, извини што питам, ал ја сам истриповао да је капри мрсан  0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0703_read' />

не знам због чега па ми реци молим те јел није д'идем одма да га купим  4chsmu1

наполитанке штаркове  29dz8zk

Подели на овим сајтовима

Hljeba i meda!  4chsmu1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Biscuits  :mad:

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

мирођијо, извини што питам, ал ја сам истриповао да је капри мрсан  bighugbighug-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

не знам због чега па ми реци молим те јел није д'идем одма да га купим  :mad:

наполитанке штаркове  bighugbighug

Посан, наравно.

Karakteristike  

Pupoljci cvijeta veličine zrna graška rastu na dršcima iz listovitih grančica. Nježni bijelo-ljubičasti cvjetovi otvaraju se samo jednom, kratko između jutra i podneva.

Rasprostranjenost

Grmovi kapara, zavisno od vrste, uspjevaju na suhom tlu ili u plitkoj, morskoj vodi. Uspjeva u južnoj Evropi, gotovo u cijelom Sredozemlju.

Upotreba

Još zatvoreni pupoljci beru se ručno u rano proljeće i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slanu otopinu, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu. Pritom nastaju kiselina kaprin i senfolglykosid, koji kaparima daju njihov pikantan okus. Kapari trebaju biti zatvoreni, maslinasti do plavo-zeleni i što manji. Tada su najboljeg okusa, ali su zbog teže berbe i skuplji. Naročito cijenjeni su kapari iz Francuske. Koriste se kao prilog, potopljeni u sirće ili ulje. Na Santorinu su kiseli i slani listovi kapara specijalitet. U italijanskoj i španskoj kuhinji su neizostavan dodatak. Toplim jelima dodaju se tek na kraju. Kod nas su poznati kao dodatak slanim sardelama i tatar odresku.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Kapar#Tako.C4.91er_pogledajte

Подели на овим сајтовима

• Гости

Е данас сан јео једну лепу комбинацију - мало маргарина на хлебу ( колико да се осети ) и одозго колутови краставца са веома мало соли њам , њам ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...