Зорица екс Милева Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Мене је ово питање дуго мучило, а отац Агапије ме је инспирисао да отворим ову тему. Дакле, кад сигурно знам да служим као оруђе за испуњавање туђих циљева, да ли требам због љубави према ближњем да се правим луда, игноришем ту чињеницу и радим оно што се од мене очекује? Каква ви имате искуства, и шта радите када схватите да сте из добрих намјера изиграни, и да сте били јако наивни. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Мене је ово питање дуго мучило, а отац Агапије ме је инспирисао да отворим ову тему. Дакле, кад сигурно знам да служим као оруђе за испуњавање туђих циљева, да ли требам због љубави према ближњем да се правим луда, игноришем ту чињеницу и радим оно што се од мене очекује? Каква ви имате искуства, и шта радите када схватите да сте из добрих намјера изиграни, и да сте били јако наивни. Malo se jogunim neko vreme, bunim, frkcem... a onda klimnem glavom i kazem: "Da, JA sam pogresila, zbog svoje greske se ovako osecam... i nije kriv niko drugi nego JA". I nikome ne zelim da se svetim zbog toga. Ja bas i ne razumem najbolje te osecaje da sam nekome posluzila kao orudje... Izvini ali zvuci mi malo surovo, cak sebicno. A o cemu se konkretno kod tebe radi, ako nije tajna? Zvucis prilicno povredjena... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Za mene su prvi ljudi bili naivni..recimo Eva kada je uzela jabuku...a Adam,kada se dozvolio nagovoriti od Eve... Riječ mudrosti Ljudi su katkad neuračunljivi, nelogični i sebični;Ipak im oprosti! Kad si brižan,ljudi te mogu optužiti da imaš sebične motive;Ipak, budi brižan! Ako si uspješan steći ćeš i lažne prijatelje i istinske neprijatelje; Ipak, i dalje budi uspješan! Ako si iskren i prostodušan,ljudi će te pokušati prevariti; Ipak, budi iskren i prostodušan! Ono što ti izgrađuješ godinama netko može porušiti u trenutku Ipak, gradi! Ako si spokojan, miran i sretan,ljudi mogu biti ljubomorni Ipak, budi sretan! Dobro koje učiniš danas,ljudi će zaboraviti sutra;Ipak, čini dobro! Daj svijetu najbolje što imaš,vjerovatno neće nikada biti dovoljno;Ipak, daj svijetu najbolje što znaš i imaš! Ako pogledaš bolje, na kraju Ipak je sve to između tebe i Boga Nikad nije ni bilo između tebe i njih!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Nije tajna, ali nije ni za javnost. Kad nađem vremena reći ću ti na PP. Ovo je moje iskušenje, i ja nemam problem s tim. Ja se ne ljutim na Boga što je dozvolio, vjerovatno je trebalo da dozvoli, da me testira, ili da otrpim zbog svojih grijehova. Ja sam s tim načisto. Ali nisam načisto sa onima koji su učesnici, oprostila sam, nije to problem, ne svetim se, daleko bilo, nego ne znam kako sebe da zaštitim od budućih takvih stvari, jer ovo može da se nastavi - jednom pogriješiti svakom se dogodi, ali stalno griješiti i praviti istu grešku nije u redu. Javiću ti Aljonka na PP, drugom prilikom. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Ja se ne ljutim na Boga što je dozvolio, vjerovatno je trebalo da dozvoli, da me testira, ili da otrpim zbog svojih grijehova. Ja sam s tim načisto Ne "verovatno" nego JESTE trebao da dozvoli. A ti razmisljaj zasto. Verovatno nesto trebas da ispravis. I mislim da nisi bas sasvim "nacisto" bas zbog ovog sto si rekla "vjerovatno je trebalo da dozvoli"... Ali nisam načisto sa onima koji su učesnici, oprostila sam, nije to problem, ne svetim se, daleko bilo Jesi li oprostila? Onda bi i sa njima trebala da budes "nacisto"... zar ne? Ja duboko verujem da sa svima treba biti na distanci. Ali ne onoj sujetnoj distanci u kojoj smo okrenuti samo sami sebi, ne na visini. Ali treba uvek da imamo na umu da se u ljude ne mozemo uzdati. I sve dok to ne naucimo desavace nam se da od ljudi budemo i povredjeni. Pa zar onda ne treba da zahvaljujemo Bogu sto nam daje priliku da uvidimo gde gresimo i da to ispravljamo? Zar ne kazu divno oni stihovi "Gospod govori coveku" : "Nekome moramo pokloniti srce,ali ako to poklonimo nekome na zemlji svi nas mogu povrediti" Nauci gde si se sad saplela, i sledeci put imaj to u vidu... i sledeci put... sve dok to ne usvojis. Ne zaleci se previse sa ljudima, ali nemoj im okretati ni ledja. I ne zadrzavaj se dugo na bolnim iskustvima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi pokazuje da treba da poznajemo prefriganost neprijatelja ali bez uvesca u promasaju, dakle, da ne budemo naivni, dok bezazlenost pokazuje nasu nezlobivost. Slicno ovome je ono apostolsko, gneveci se ne gresite... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Мене је ово питање дуго мучило, а отац Агапије ме је инспирисао да отворим ову тему. Дакле, кад сигурно знам да служим као оруђе за испуњавање туђих циљева, да ли требам због љубави према ближњем да се правим луда, игноришем ту чињеницу и радим оно што се од мене очекује? Каква ви имате искуства, и шта радите када схватите да сте из добрих намјера изиграни, и да сте били јако наивни. Моје лично искуство није ни мало пријатно. Наиме дуго година сам био прво наиван у веровању да је икона Божија присутна у сваком човеку на исти начин у великој чистоћи , међутим после разочарења у такву идеализовану слику сам ушао у другу фазу . Та фаза се састојала у томе да сам сматрао да су заправо сви добри али су тренутно мало збуњени па треба времена и стрпљења са свима да би они спознали своју збуњеност и заблуделост. Из ове фазе сам изашао поражен, схватајући да је заправо врло мало оних који су само збуњени а много више оних који су намерно зли и покварени. Да, у међувремену , јел док сам пролазио те две дечије фазе Хришћанства није ме зајебао само ко није хтео... Сада сам у фази ... не знам како да дефинишем... као из Ничеове књиге "Тако је говорио Заратустра" , онај моменат када Заратустра креће у свет да проповеда своје учење, када му стари испосник са те исте чуке са које је овај силазио каже , парафразирам:" Немој ићи међу људе, и ако већ идеш, немој ићи да им нешто даш и да их нечему научиш, него ако је могуће иди да им још и нешто отмеш" Међутим опет , дешава ми се да се занесем и да паднем на људску несрећу , на кукање и запомагање иако знам из искуства да је већина ових позива у помоћ заправо лажна, да је то заправо паукова мрежа за слабе мушице(душице) ипак , некако се понесем , макар и на моменат , па макар саслушам шта "невољник" има да каже, а обично каже нешто стереотипно, што чух досада већ милијарду пута, тада осетим неку горчину што се заинтересовах за "невољу" , "невољникову" јер знам да је то још једно дангубљење. Тешко духовницима у ова лажљива времена. Знам многе који су настрадали живцима, због немилосрдних бездушних "невољника" ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 Ljudi su katkad neuračunljivi, nelogični i sebični;Ipak im oprosti! Како, ако због њихове себичности и због своје наивности и ти "изгубиш образ"? confused Кад те људи преваре да ли си љут, уврећен, понижен због њихове себичности или због своје наивности? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 "кад сигурно знам да служим као оруђе за испуњавање туђих циљева, да ли требам због љубави према ближњем да се правим луда, игноришем ту чињеницу и радим оно што се од мене очекује?" Ja skoro stalno tako...jednostavno,ne mogu da se oduprem nekim osobama,posebno onima koje su me necim u zivotu zaduzile,pa to posle koriste kao adut kad primete da se kolebam. Моје лично искуство није ни мало пријатно. Наиме дуго година сам био прво наиван у веровању да је икона Божија присутна у сваком човеку на исти начин у великој чистоћи , међутим после разочарења у такву идеализовану слику сам ушао у другу фазу . Та фаза се састојала у томе да сам сматрао да су заправо сви добри али су тренутно мало збуњени па треба времена и стрпљења са свима да би они спознали своју збуњеност и заблуделост. Из ове фазе сам изашао поражен, схватајући да је заправо врло мало оних који су само збуњени а много више оних који су намерно зли и покварени. Да, у међувремену , јел док сам пролазио те две дечије фазе Хришћанства није ме зајебао само ко није хтео... I posle svega se osecam kao upotrebljena i odbacena krpa.Pitam se zasto da sebi dozvolim da me izmanipulisu , cvrsto sebi obecam da nece,vala,nikad vise ,pa opet ,ali ,stvarno ,svesna sam sta mi rade ,a ne mogu da kazem NE. Cesto mi je tako lakse-pred Bogom sam mirna,jer sam ,odradila sta se od mene trazilo-ocekivalo. Osim ako neko tu moju poustljivost ne zloupotrebi.E,onda sam ljuta i na tog nekog i na sebe sto sam to dozvolila... Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 Кад те људи преваре да ли си љут, уврећен, понижен због њихове себичности или због своје наивности? Zbog svoje sujete... Kad te povrede raduj se i zahvaljuj se Bogu jer ti je dao priliku da iskreno oprostis, i da naucis da se ne uzdas previse u ljude. Svako lose iskustvo u zivotu je dobra lekcija, i ljudi kojima smo okruzeni su tacno onakvi kakvi i trebaju da budu da bi smo mi naucili da budemo bolji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 U takvoj "igri" je bolje biti pobedjen,nego pobednik. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 U takvoj "igri" je bolje biti pobedjen,nego pobednik. Ne postoje pobedjeni i pobednici... Ono sto je `pobeda` je zapravo odnos, u ovom slucaju izmedju onih koji se osecaju povredjenim, i onih koji su povredili. To je poenta i zajednice, ovog foruma, i pravoslavlja, i sve ove price o Bogu i spasenju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 Kad te povrede raduj se i zahvaljuj se Bogu jer ti je dao priliku da iskreno oprostis, i da naucis da se ne uzdas previse u ljude. Svako lose iskustvo u zivotu je dobra lekcija, i ljudi kojima smo okruzeni su tacno onakvi kakvi i trebaju da budu da bi smo mi naucili da budemo bolji. Баш тако! trening :bla: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јун 30, 2010 Пријави Подели Написано Јун 30, 2010 :bla: Sad se trudim da procenim i da pravilno poustupim, a kada mi se to desavalo (da budem izigran) bezao sam od te osobe i posle par dana zaboravio trening http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 1, 2010 Пријави Подели Написано Јул 1, 2010 Riječ mudrosti Ljudi su katkad neuračunljivi, nelogični i sebični;Ipak im oprosti! Kad si brižan,ljudi te mogu optužiti da imaš sebične motive;Ipak, budi brižan! Ako si uspješan steći ćeš i lažne prijatelje i istinske neprijatelje; Ipak, i dalje budi uspješan! Ako si iskren i prostodušan,ljudi će te pokušati prevariti; Ipak, budi iskren i prostodušan! Ono što ti izgrađuješ godinama netko može porušiti u trenutku Ipak, gradi! Ako si spokojan, miran i sretan,ljudi mogu biti ljubomorni Ipak, budi sretan! Dobro koje učiniš danas,ljudi će zaboraviti sutra;Ipak, čini dobro! Daj svijetu najbolje što imaš,vjerovatno neće nikada biti dovoljno;Ipak, daj svijetu najbolje što znaš i imaš! Ako pogledaš bolje, na kraju Ipak je sve to između tebe i Boga Nikad nije ni bilo između tebe i njih!" Феноменално!То је поента и циљ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука