Flojd Написано Март 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2019 "Шта то подразумева нападно мување, или нападни приступ девојци?" "То ти је оно брате, када девојци стално пишеш, кад јој стално дајеш до знања да ти се свиђа, шаљеш јој песме, трчиш за њом итд... Можда је то некада било занимљиво али, као што видиш, то данас није тако. Одајеш утисак да си посесиван и да она неће имати своју слободу. А то данас није нешто пожељно. Наравно има ту мало и несрпљења али као што рекох, мора човек прво да испуни своје време и да он сам буде испуњен а не да тражи испуњење у другој особи. У свеком случају, немој форсирати оно што не иде, па макар и по цену да будеш сам. Увек има други пут ако ти потрага за заједницом не иде и не треба се плашити тог пута. Није сваком дато да буде у браку. Тако да је најбитније имати тај лежеран став према односима са другом страном. Наравно, ако девојка жели чешће да се виђа то је сјајно, али ако није у нешто сигурна, чести твоји позиви и жеља да се виђате ће је отерати од тебе. Мада, када заволиш девојку као другарицу, лако ћеш је заволети као жену. Али се некада просто коцкице не уклопе, и шта да редимо, идемо даље." "То оче у мојим годинама није толико лако извидљиво. Док си млад, све то лакше иде, када уђеш у неке године, све то иде другачије, поврх свега тога смањује се и број слободних девојака." "Па онда ти остаје само да се молиш, можда још ниси спреман, можда немаш довољно љубави у себи. С. Порфирије је неко ко је спознао љубав. Ако желиш да спознаш љубав моли се њему. Некада нас наша себичност блокира да не можемо бити са неким, а некада је то само пут ка монаштву. Треба се молити, да ти Бог отвори пут. Ми сами бирамо пут, али када се препустимо Богу, онда идемо исправним путем. Молитва је много битна, као и читање светог псма, не заорави. Молиш се колико можеш, читаш колико можеш, све остало иде после спонтано. И не заборави неке ствари требаш да сачуваш за себе не требаш свима све говорити чувај бисер. "О.Јовица. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2019 пре 14 минута, Ana B. рече Ono što najviše pali je karakter... Kad je neko jak... То је индивидуално. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan* Написано Март 14, 2019 Пријави Подели Написано Март 14, 2019 пре 6 часа, Ana B. рече Ono što najviše pali je karakter... Kod većine pali mangupski i švalerski karakter. Ne znam na kakav si karakter mislila. Ipak, ko je zgodan, ne pita se mnogo. Tek posle. Možda. Fini momci po pravilu nisu interesantni... oni koji žele brak, porodicu, ljubav u dobru i zlu. Tu nema uzbuđenja. Lepo mudruje o. Jovica. Imam utisak da podržava vanbračne odnose. Ja mislim da taj njegov stav ipak nema nikakve veze sa stavom crkve i da je stav crkve sasvim drugačiji. Većini ljudi ne odgovara stav crkve, postavili su telesno iznad duhovnog, sve su dalji od vere u Boga, iako ona pruža model ponašanja u kome je glavna ljubav. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Март 14, 2019 Пријави Подели Написано Март 14, 2019 пре 14 минута, Bojan* рече Kod većine pali mangupski i švalerski karakter. Ne znam na kakav si karakter mislila. Ipak, ko je zgodan, ne pita se mnogo. Tek posle. Možda. Fini momci po pravilu nisu interesantni... oni koji žele brak, porodicu, ljubav u dobru i zlu. Tu nema uzbuđenja. Lepo mudruje o. Jovica. Imam utisak da podržava vanbračne odnose. Ja mislim da taj njegov stav ipak nema nikakve veze sa stavom crkve i da je stav crkve sasvim drugačiji. Većini ljudi ne odgovara stav crkve, postavili su telesno iznad duhovnog, sve su dalji od vere u Boga, iako ona pruža model ponašanja u kome je glavna ljubav. Crkva može da priča koliko hoće, drugačija su vremena... Bojan* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan* Написано Март 14, 2019 Пријави Подели Написано Март 14, 2019 пре 4 часа, Ana B. рече Crkva može da priča koliko hoće, drugačija su vremena... Da, ovo su vremena neoženjenih i neudatih, vremena ženskih sloboda, zavisnosti od mobilnih telefona i interneta, masovnih razvoda brakova, preljuba, lažnih osećanja, površnih partnerstava kratkog veka i nestajanja porodice. Ljudi su se promenili, nisu vremena. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Март 14, 2019 Пријави Подели Написано Март 14, 2019 пре 2 часа, Bojan* рече Da, ovo su vremena neoženjenih i neudatih, vremena ženskih sloboda, zavisnosti od mobilnih telefona i interneta, masovnih razvoda brakova, preljuba, lažnih osećanja, površnih partnerstava kratkog veka i nestajanja porodice. Ljudi su se promenili, nisu vremena. Sve kratko traje i ako traje traje pod sumnjivim okolnostima, cast izuzecima... Bojan* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Март 15, 2019 Пријави Подели Написано Март 15, 2019 пре 7 часа, Ana B. рече Sve kratko traje i ako traje traje pod sumnjivim okolnostima, cast izuzecima... Eto Nešo konačno si našao nekog ko zvuči kao ti. Kad čovek donosi neke sudove na to utiču i neke okolnosti kao i trenutno stanje Flojd and Bojan* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Март 15, 2019 Пријави Подели Написано Март 15, 2019 пре 2 часа, Ana B. рече Eto Nešo konačno si našao nekog ko zvuči kao ti. Kad čovek donosi neke sudove na to utiču i neke okolnosti kao i trenutno stanje Oooo ne, ne može da se izbriše, ćutanje je zlato Bojan* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan* Написано Март 15, 2019 Пријави Подели Написано Март 15, 2019 пре 5 часа, Ana B. рече Eto Nešo konačno si našao nekog ko zvuči kao ti. Kad čovek donosi neke sudove na to utiču i neke okolnosti kao i trenutno stanje Otkud znaš kako on zvuči? Jeste li se upoznali? Ako niste, možda bi trebalo. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 15, 2019 Пријави Подели Написано Март 15, 2019 пре 21 часа, Bojan* рече Kod većine pali mangupski i švalerski karakter. Ne znam na kakav si karakter mislila. Ipak, ko je zgodan, ne pita se mnogo. Tek posle. Možda. Fini momci po pravilu nisu interesantni... oni koji žele brak, porodicu, ljubav u dobru i zlu. Брате Нешо, отвори своју тему за троловање. Грехота је да ову тему затрпаваш спамом. Gogić and Flojd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan* Написано Март 15, 2019 Пријави Подели Написано Март 15, 2019 пре 7 часа, -Владимир- рече Брате Нешо, отвори своју тему за троловање. Грехота је да ову тему затрпаваш спамом. ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2019 "У животу не постоје порази и грешке, све урадимо онако како, у том тренутку, најбоље знамо, а то онда нису ни порази ни грешке, већ искуство. Па зато не треба анализирати и тражити грешке, јер кад прихватите да сте урадили најбоље што сте знали, ви живите у садашњости." О.Јовица ronin, -Владимир- and Богољуб 1 је реаговао/ла на ово 1 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2019 "Када смо причали о томе, како неко да нам опрости, споменули смо и опраштење себи, како победити падове и поразе?Како је то оче најбоље урадити?" " Види брате, падови и порази не постоје, то је само наше гледиште тих ствари, како ми гледамо на то. Да би могли други да нам опросте прво требамо себи да опростимо. А то ћемо урадити тако што прво признамо себи наше мане и грешке које правимо. Дешифрујемо их напишемо на папир. Онда се прекрстимо испред иконе и захвалимо се Богу за сваку своју ману коју поседујемо: " Господе, хвала ти што си ми дао ту и ту ману, јер ја је прихватам." Е онда кажеш" Господе спреман сам да то променим." Видиш, поента захвалности је прихватање, ти када се захвалиш ти уствари прихватамо то што нам се даје, прихватамо себе и своје мане ( уствари оно што ти мислимо да су нам мане па после анализиамо - мудрујемо па патимо због тога). А кад кажеш да си спреман да их прихватиш и постанеш бољи, ти онда сијаш одлучношћу коју Бог види. Нема ту много мозгања, речи су много јаке, пази шта изговараш. " О Јовица. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2019 "Када причају о томе да требамо направити списак особина које требају да поседују наше идеалне особе или праве, сви заборављају себе. Како можеш желети, такву и такву особу када ти сам ниси такав? Значи прво требаш да порадиш на себи да код себе направиш или стекнеш такве и такве особине па ћеш онда наћи особу са сличним особинама. То је она ситуација када ти се деси да упознаш некога па кажеш " Имам одећај као да се знамо 1000 година". Значи прво изгради те особине код себе. Кад се укаже најбоље време за нешто што треба да буде, онда све легне на своје место. То ти је воља Божија. Упамти, човек треба да има вере у Божију промисао. И још нешто: " Човек кој је нестрпљив он ако нешто не добије одмах и онако како је замислио то осећа као пораз, из осећања пораза произилази осећај мање вредности и губитак самопоуздања, из губитка самопоуздања произилази осећај кривице, јер себе кривимо за неуспех, сматрамо себе кривим, јер смо због нестрпљења нешто лоше урадили, из осећаја кривице произилази осећај туге, па онда постајемо тужни. И то иде даље. И живимо у прошлости, желимо нешто да променимо а све дубље тонемо " Али кад схватимо да: у животу не постоје порази и грешке, и да све урадимо онако како, у том тренутку, најбоље знамо, то онда нису ни порази ни грешке, већ искуство. Јер кад прихватите да сте урадили најбоље што сте знали, ви живите у садашњости." О.Јовица Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2019 "Јер кад прихватите да сте урадили најбоље што сте знали, ви живите у садашњости. То је захвалност." О.Јовица Жика and Богољуб 1 је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука