Jump to content

Мудрости оца Јовице

Оцени ову тему

Препоручена порука

Posle vecernje me je o. Jovica pozvao da veceramo zajedno. Nisam mogao da ga odbijem i seo sam sa njegovom " gardom" malisana. Posto je bio mrsan dan, on je pravio krompir sa kobasicim i salatu od kupusa. Uz molitvu pre jela nas je sedmoro jelo iz te serpe. Svako je dobio svoje sledovanje i svakom je to bilo i vise nego divoljno. Ja nisam video do sad tako malu serpu iz koje smo jeli a da je 7 usta zasitilo toliko hrane. Koliko je samo lepote i cistote u toj jednostavnosti. Ziveti skromno i pobozno, a Bog se pobrine da niko ne ostane gladan. Nije bogastvo u kulama i gradovima, bogatstvo je u skromnosti tj racionalnosti.

" Brate, za mene je moja porodica kao jedan mali brod, a ja sam kolmilar tog broda. A upravljivost broda zavisi od svih veslaca koji su na brodu. Nekada ja preuzmem veslo a kormilo prepustim zeni. Nekada kormilo vode i deca. Ali svai deo nase ladje funkcionise na najbolji moguci nacin. Nas brodic trazi mirne i pogodne luke. A slobodan covek je kao camac. On se moze svuda usidriti i sve videti. Slobodan covek bi da obidje svaku luku i svako mesto gde moze cun da pridje. A porodican bira luke. Jer kad dobijes decu postaces blag. Ostri ljudi su najcesce slobodni, a kad dobijes dete sve se menja. Onda ces osetiti pravu blagost i radost zivota. " o. Jovica.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

opiši malo o. Jovicu. godište. gde službuje. uslikaj ga. :) da se upotpuni ova slika. jezik je glasonoša onog što na srcu leži. pravi vojnik Hristov. sveštena lica poprimaju svetlost od Svetlosti. otuda im doza mudrosti. nekom manje. nekom više. ;)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Natasenka рече

opiši malo o. Jovicu. godište. gde službuje. uslikaj ga. :) da se upotpuni ova slika. jezik je glasonoša onog što na srcu leži. pravi vojnik Hristov. sveštena lica poprimaju svetlost od Svetlosti. otuda im doza mudrosti. nekom manje. nekom više. ;)

Nemam blagoslov da ga uslikam. On voli da tihuje, a ja da pisem i cavrljam. To je moje zaduzenje. :) Pisao sam malo o njemu, par poruka ispred, ono sto je blagoslovio.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Natasenka рече

dobra rec je srebro. al ćutanje je zlato. :) 

E pa ja sam srebro, on je zlato. ??

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasenka рече

ne daš da te hvale. sam se hvališ. metoda ti je. uf. ;)

Kako ko, znas vec neko hvali neko kudi, ne ostavljamo na sve isti utisak. ?

Подели на овим сајтовима

"Blazeni oni koji imaju poslusnost deteta. Jer poslusnost je iznad posta i molitve. Poslusnost je pokoriti svoju volju tudjoj ili bolje reci osujetiti svoju gordost i sujetu, tako sto ces biti poslusan kao malo dete. Jer dete moze i da place i negoduje ali na kraju poslusa, a najvise vole roditelji onu decu koja ih slusaju, a ta deca znaju biti i dobri ljudi, jer znaju biti pokorna. " O. Jovica

Подели на овим сајтовима

" Kad biras zenu drzi oci sirom otvorene, a kad je izaberes neka ti budu poluzatvorene" o. Jovica

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Liga Džentlmena рече

" Kad biras zenu drzi oci sirom otvorene, a kad je izaberes neka ti budu poluzatvorene" o. Jovica

Kad biraš muža drži oči širom otvorene, a kad ga izabereš nek ti budu zatvorene. moja malenkost. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Natasenka рече

Kad biraš muža drži oči širom otvorene, a kad ga izabereš nek ti budu zatvorene. moja malenkost. 

Ma polu otvorene, ipak valja i po nesto da se vidi, ne valja na sve da se zmuri. ?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasenka рече

ma. kad razbaca po dnevnoj sobi il kuhinji. bolje da se žmuri. ;)

Mislim da je spavaca najgora. ? Tu ti je gore nego kad nuklearka da padne.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...