Баба Написано Мај 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Što se čudiš, imao sam jednog sveštenika on petkom samo pogleda pečeno prase i kaže "gudi, gudi riba budi" i ono se pretvori u ribu. Добро, боље је и то него " груди, груди дечко буди". t4431 greengrin eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Link: Interview sa Rajkom Bundalom Osobno sam ga upoznao i mogu reći da je sjajan. Odlično je uklopio Pravoslavno naslijeđe i Katoličku vjeru. Inače je Srbin, rodom iz okolice Banja Luke. Obratio se na Katoličku vjeru ali ono što je donio sa sa sobom iz Pravoslavlja je dragocjeno za sve nas koji smo slušali njegove seminare. Posebno mi je zanimljiva njegova teorija sklonosti grijehu koji se prenosi naraštajima kroz obitelj (ono kao: baba imala tumor, mater ima, imat će i kćer i slične sheme) Evo malo audia: http://www.esnips.com/_t_/rajko+bundalo?m=99&q=rajko+bundalo Izdaje i knjige, imam ih nekoliko. Ovo je otprilike što je napisao do sada: http://www.verbum.hr/knjige/autor-bundalo-rajko/page-1/ Preporučam njegovu knjigu "Sinovi svjetla" koja ima par osobnih osvrta i pogleda na Hrvatsko-Srpske odnose. On kao bivši Pravoslavac, a sada Katolik dosta objektivno daje mišljenje na cjelokupnu situaciju. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Мислим да је питање неадекватно. Право би било: ЗАШТО постати римокатолик? https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Super. Otvori temu tog naziva i pridružiti ćemo se. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Evo, i Dragi se jasno slaže za Rodoljubovu ideju, pa predlažem što prije započnete temu "Zašto postati rimokatolik" jer vidim da ste nestrpljivi. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Питање је било реторичко. Подразумева се да не треба постати римокатолик. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ne treba, slažem se. Svatko ima pravo na izbor vjere i zato postoji ova tema. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Па сад, не бих да терам мак на конац, али ако нешто не треба чинити, зашто онда разговарати о томе како чинити оно што не треба чинити... Али добро, нисам ту да бих било шта бранио или спречавао. Ово је моје мишљење, а сигурно има и другачијих. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A kako je u obrnutom slucaju? Ako katolik zeli postati pravoslavan? Da li je i kod nas postupak tako jednostavan? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 У различитим периодима било је различито, често у зависности и од актуелних односа између појединих помесних Православних Цркава и Римокатоличке цркве. Генерално, Православна Црква прима неправославне на три начина: 1. Крштењем (незнабошци, тј. припадници других религија и они јеретици који погрешно уче о Светој Тројици, који немају крштење или га не врше на исправан начин). 2. Миропомазањем (јеретици који не поричу Свету Тројицу, али погрешно уче о појединим питањима вере, као и они који не признају св. Тајну Миропомазања). 3. Покајањем, писменим или усменим одрицањем свог пређашњег веровања и свечаним исповедањем символа православне вере. Тада им се чита прописана молитва и могу да се причесте. Ово је данас уобичајени начин примања римокатолика у православље. Међутим, према Атинској Синтагми, која је најауторитативнији канонски зборник у православљу, римокатолици се примају крштењем. Исто и према Пидалиону, званичном канонском зборнику Грчке Цркве. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Evo, i Dragi se jasno slaže za Rodoljubovu ideju, pa predlažem što prije započnete temu "Zašto postati rimokatolik" jer vidim da ste nestrpljivi. facenew22222222 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Koliko Katolika ima u Srbiji, zna li tko? Edit: pronašao sam... 6.24% prema popisu iz 2002. Pretpostavljam da dobar dio Katolika Srbije čine Mađari, Hrvati i Slovaci iz Vojvodine jer vidim da oni zajedno čine 5.64% populacije Srbije. Pretpostavljam da jedan dio tih Slovaka i Mađara pripada Protestantskoj i SPC, a ima i ateista među njima, stoga je broj Mađara i Slovaka kao i Hrvata pripadnika Katoličke crkve još i manji pa me zanima tko popunjava tu razliku do punih 6.24%? Je li to znači da je jedan (manji) dio Srba prešao u Katolike? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 око 500.000 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 око 500.000 Hvala na info, pronašao sam u međuvremenu pa sam editirao prethodni post. Točnije je 470 000. Koja nacija dopunjava broj Katolika, a da nisu Mađari, Hrvati, Slovaci ili Bunjevci? Pretpostavio sam da su Mađari samo polovica Katolici kao u Mađarskoj gdje je Katolička vjera na 54%, a Slovaci na 60% (kao i u Slovačkoj gdje su na oko 60%), Hrvati recimo 88% Katolici kao i u Domovini, što je zajedno 270 000 Katolika Mađara, Hrvata, Slovaka i Bunjevca, stoga koja to nacija dopunjava razliku od 200 000 da bi se došlo do 470 000 Katolika u Srbiji? Da li je moguće da su to Srbi? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Zašto su prešli na Katoličku vjeru, ima li možda konvertita tu i među vama da mi posvjedočite zašto ste odabrali Katoličku crkvu i dali vjerost Papi? Kako okolina gleda na vas? Drago mi je da je naša Crkva veća za još 200 000 Srba Katolika jer znam da puno možete pridonijeti svojim iskustvom i znanjem, te snagom Duha našoj Katoličkoj Crkvi. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука