Jump to content

Како постати римокатолик ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када неки неверник, атеиста(бивши) , или шизматик , или припадник неке друге вере оће да постане римокатолик , шта треба све да уради да би се почео сматрати пуноправним чланом римске цркве ?

Подели на овим сајтовима

Ееееее мало си га претерао, шта је шизматик? које друге вере?, атеиста је припадност, неверник, шта ће нам кад не верује?

Православац ако хоће да дође у јединство са нама, има их пуно који хоће и долазе, не треба ништа, крштен је валидно једноставно изјави жељу и уз неки мали обредић буде примљен, за ове друге је већ исто као и да би постао православац.

Подели на овим сајтовима

Ееееее мало си га претерао, шта је шизматик? које друге вере?, атеиста је припадност, неверник, шта ће нам кад не верује?

Православац ако хоће да дође у јединство са нама, има их пуно који хоће и долазе, не треба ништа, крштен је валидно једноставно изјави жељу и уз неки мали обредић буде примљен, за ове друге је већ исто као и да би постао православац.

Испаде по теби Завиша да ту не мора ништа да се ради , да је то већ све готово, ето једино неко тамо малецно ћирибу-ћириба и готово...

Подели на овим сајтовима

На који начин рецимо православац постаје римокатолик ?

Primanje odraslih u Katoličku Crkvu, onih osoba koje su krštene izvan Katoličke Crkve.( recimo Pravoslavaca) Kod Sv. Mise se izmoli Nicejsko-carigradsko vjerovanje i doda se formula da dotična osoba vjeruje sve što vjeruje i vjerovati uči  Crkva katolička. To je vjeroispovijest punog zajedništva s Katoličkom Crkvom.  - Negdje je praksa i ova, a ona je iz praktičnih razloga vrlo dobra, da svećenik poslije obreda primanja u puno zajedništvo Katoličke Crkve napravi zapisnik i da stranka potpiše da je potpuno slobodno, bez ičije prisile, ušla u Katoličku Crkvu.

( krštenje u Pravoslavnoj crkvi valjano te se ne može ponoviti,takodjer i pricesce..).

Подели на овим сајтовима

Kada covjek  koji nije pripadnik nicije vjere i nema primite skaramente...postupa se kao s djetetom...

Krstenje..Sv.Pricest..Krizma...itd..

Obavezno se provjerava,da li se covjek odlucuje po nagovoru necijem,ili slobodno odlucuje sam...

Zasto i iz kojih razloga zeli biti clan,vjernik katolicke vjere...to mora potvrditi osobno... isus-sinai

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Kada covjek  koji nije pripadnik nicije vjere i nema primite skaramente...postupa se kao s djetetom...

Krstenje..Sv.Pricest..Krizma...itd..

Obavezno se provjerava,da li se covjek odlucuje po nagovoru necijem,ili slobodno odlucuje sam...

Zasto i iz kojih razloga zeli biti clan,vjernik katolicke vjere...to mora potvrditi osobno... 8084.gif

"skaramente"    isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Drugi odsjek: Sedam sakramenata Crkve

1210 Sakramente Novoga zakona ustanovio je Krist; ima ih sedam a to su: Krst, Potvrda, Euharistija, Pokora, Bolesničko pomazanje, Sveti red i Ženidba. Sedam sakramenata tiču se svih razdoblja i važnih trenutaka života kršćanina: po njima vjerski život kršćana se rađa i raste, ozdravlja i prima poslanje. U tom pogledu postoji izvjesna sličnost između razvoja naravnoga i razvoja duhovnoga života.[1]

1211 Slijedeći tu analogiju najprije ćemo izložiti tri sakramenta kršćanske inicijacije (prvo poglavlje), potom sakramente ozdravljenja (drugo poglavlje) i konačno sakramente koji su u službi zajedništva i poslanja vjernika (treće poglavlje). Sigurno, ovaj raspored nije jedini mogući, ali nam on omogućuje vidjeti kako sakramenti tvore organizam u kojem svaki pojedini sakrament ima svoje životno mjesto. U tom organizmu euharistiji pripada jedinstveno mjesto kao "sakramentu nad sakramentima". "Svi su drugi sakramenti usmjereni k njemu kao svojem cilju".[2]

Подели на овим сајтовима

PITALI STE: Priznaju li si uzajamno katolici i pravoslavci sakramente?

http://www.svjosip-zenica.com/pitali-ste-sakramenti/priznaju-li-si-uzajamno-katolici-i-pravoslavci-sakramente

molim da mi odgovorite na dva pitanja.

Prvo: Da li Katolička Crkva priznaje sakramente pravoslavne Crkve?

Drugo: Da li pravoslavne Crkve priznaju sakramente Katoličke Crkve? Imaju li isti službeni stav prema katoličkim sakramentima Ruska, Bugarska, Rumunjska, Srpska i Grčka Pravoslavna Crkva? Ima li izuzetaka?

Miko

Katolička Crkva uči da su svi sakramenti koji se zakonito slave u pravoslavnim Crkvama valjani te ih stoga i priznaje. U službenom katoličko-pravoslavnom teološkom dijalogu dosad nije nikad izašlo na vidjelo da bi ikoja autokefalna pravoslavna Crkva osporavala Katoličkoj Crkvi valjanost ikojega sakramenta.

Dakle, nema objektivnoga teološkoga razloga da si Katolička Crkva i pravoslavne Crkve ne bi uzajamno priznavale valjanost sakramenata. Postoje, što je i razumljivo, određene razlike u disciplini i načinu slavljenja sakramenata, no te razlike nisu tolike da bi mogle dovesti u pitanje uzajamno načelno priznavanje valjanosti sakramenata.

U praksi su ipak zabilježena određena osporavanja, no ni to ne može dovesti u pitanje načelni stav o priznavanju. 

Подели на овим сајтовима

Krštenje je prvi, osnovni, temeljni sakramenat Crkve. Krist ga je ponudio svima da imaju život vječni, a potom, zajedno s evanđeljem, povjerio svojoj Crkvi, kad je apostolima naredio: "Idite i učinite sve narode mojim učenicima. Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga". Stoga je krštenje u prvom redu sakramenat one vjere kojom ljudi, prosvijetljeni milošću Duha Svetoga, odgovaraju Kristovoj blagovijesti.

Prva Sveta Pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije. Kad neki vjernik prvi puta pristupa euharistijskom stolu, te blaguje u pričesti tijelo Kristovo, koji je rekao: "Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu" (Iv 6,56), onda prima Prvu sv. Pričest.

Potvrda je jedan od sedam sakramenata katoličke Crkve. Ona usavršuje krsnu milost, sakrament koji daje Duha Svetoga da nas dublje ukorijeni u božansko posinstvo, da nas čvršće pritjelovi Kristu, da ukrijepi našu vezu s Crkvom te nas tješnje pridruži njezinom poslanju i pomogne da kršćansku vjeru svjedočimo riječju i djelima. Ona je sakramenat kršćanske zrelosti. U latinskoj Crkvi ovaj se sakrament dijeli kada kršćanin dozrije do dobi razuma.

Crkveno vjenčanje je čin između dviju krštenih osoba, kojim muška osoba i ženska osoba međusobno uspostavljaju zajednicu svega života po svojoj naravi usmjerenu k dobru supružnika te k rađanju i odgajanju djece. Isus Krist je ženidbeni savez među krštenima uzdigao na dostojanstvo sakramenta.

Подели на овим сајтовима

Испаде по теби Завиша да ту не мора ништа да се ради , да је то већ све готово, ето једино неко тамо малецно ћирибу-ћириба и готово...

Što se čudiš, imao sam jednog sveštenika on petkom samo pogleda pečeno prase i kaže "gudi, gudi riba budi" i ono se pretvori u ribu.

Nešto slično ovom:Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Što se čudiš, imao sam jednog sveštenika on petkom samo pogleda pečeno prase i kaže "gudi, gudi riba budi" i ono se pretvori u ribu.

Nešto slično ovom:Постављена слика

Покушавам да схватим , али не разумем ову мистику ...

89898989898989

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Link:

Interview sa Rajkom Bundalom

Osobno sam ga upoznao i mogu reći da je sjajan. Odlično je uklopio Pravoslavno naslijeđe i Katoličku vjeru. Inače je Srbin, rodom iz okolice Banja Luke. Obratio se na Katoličku vjeru ali ono što je donio sa sa sobom iz Pravoslavlja je dragocjeno za sve nas koji smo slušali njegove seminare. Posebno mi je zanimljiva njegova teorija sklonosti grijehu koji se prenosi naraštajima kroz obitelj (ono kao: baba imala tumor, mater ima, imat će i kćer i slične sheme)

Evo malo audia:

http://www.esnips.com/_t_/rajko+bundalo?m=99&q=rajko+bundalo

Izdaje i knjige, imam ih nekoliko. Ovo je otprilike što je napisao do sada:

http://www.verbum.hr/knjige/autor-bundalo-rajko/page-1/

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Када неки неверник, атеиста(бивши) , или шизматик , или припадник неке друге вере оће да постане римокатолик , шта треба све да уради да би се почео сматрати пуноправним чланом римске цркве ?

Чекај бре, па зар нисмо сви ми овде католици и паписти?  t4431 greengrin

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...