Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Naravno.

Oк, лијепо објашњено. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Naravno. I mi slijedimo objavu od Boga a i potvrđujemo i vjerujemo u prijašnje objave.

Јел истина да муслимани сматрају да Куран вјечно постоји ? - тј. да поред алаха вјечно постоји и Куран, да са-постоји са њим ?

Подели на овим сајтовима

Rekao je Allahov poslanik:Ja vas ostavljam na dvije stvari koje ako budete slijedili nikada nećete zalutati.To su Allahova knjiga i moj sunnet.

Samo jos ovo pitanje. Gde ovo pise u Kur'anu?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Samo jos ovo pitanje. Gde ovo pise u Kur'anu?

''Reci: 'Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!' – a Allah prašta i samilostan je. Reci: 'Pokoravajte se Allahu i Poslaniku!

"Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!" – a Allah prašta i samilostan je.''

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Јел истина да муслимани сматрају да Куран вјечно постоји ? - тј. да поред алаха вјечно постоји и Куран, да са-постоји са њим ?

Pitanje da li znaš šta je Mushaf a šta Kur'an? 

Подели на овим сајтовима

Sunnet je pojašnjenje Kur'ana.

Znaci nesto sto su ljudi zapisali. Moze li tu biti da je neko nesto pogresno zapamtio ili zapisao? Mislim, ljudski je gresiti. Ili postoji nepogresivost coveka? Hajde Kur'an, da kazemo Gebrail se javljao Muhamedu i on je to licno zapisivao pa recimo nije tu moglo biti gresaka, ali koja je garancija da u Sunni nema gresaka?

Подели на овим сајтовима

Mene ovo zanima jer kod vas postoje Suniti i Siiti. Sta je Siia ili kako se vec zove? U cemu se razlikuju Suniti od Siita?

Šiti su kancer islama.

oni su produkt jevrejskog pokušaja trovanja islamskog učenja.

Razlikujemo se u mnogo čemu.

Lično smatram njihove učenjake nevjernicima a obićne ljude neznalicama.

Oni su uglavnom uzrokom loše slike islama u svijetu.

Sa njima nema zajedničke, kada pričaju sa nama koriste tekijju-lažu nas a kunu se da istinu govore.

Ono u Siriji na strani Asada su Aleviti-šiti, i ubijaju sunite.

Подели на овим сајтовима

Znaci nesto sto su ljudi zapisali. Moze li tu biti da je neko nesto pogresno zapamtio ili zapisao? Mislim, ljudski je gresiti. Ili postoji nepogresivost coveka? Hajde Kur'an, da kazemo Gebrail se javljao Muhamedu i on je to licno zapisivao pa recimo nije tu moglo biti gresaka, ali koja je garancija da u Sunni nema gresaka?

Postoji garancija brate. Kod nas sunnet Allahova poslanika su zapisali drugovi njegovi.Kasnije se razvila naučna oblast koja je istražila svaku izreku-hadis božijeg poslanika i utvrdila njegovu jačinu da li je tačan ili nije.Postoje knjige suneta u kojima je zapisan svaki hadis.

Da bi neki hadis bio ispravan on prolazi kroz rigoroznu pretragu.

Подели на овим сајтовима

Ono u Siriji na strani Asada su Aleviti-šiti, i ubijaju sunite.

Tek sam nedavno čuo da aleviti vjeruju da su Muhammed i Ali bog sa Allahom. Nisam znao da postoji baš toliki diverzitet među muslimanima. Prosto mi je nevjerovatno da neko ko govori takve stvari može da se naziva ( i da ga drugi nazivaju) muslimanom.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

Postoji garancija brate. Kod nas sunnet Allahova poslanika su zapisali drugovi njegovi.Kasnije se razvila naučna oblast koja je istražila svaku izreku-hadis božijeg poslanika i utvrdila njegovu jačinu da li je tačan ili nije.Postoje knjige suneta u kojima je zapisan svaki hadis.

Da bi neki hadis bio ispravan on prolazi kroz rigoroznu pretragu.

Nesto kao predanje kod nas hriscana? Sabori, sveti oci, kanoni, dogma ?

Подели на овим сајтовима

Tek sam nedavno čuo da aleviti vjeruju da su Muhammed i Ali bog sa Allahom. Nisam znao da postoji baš toliki diverzitet među muslimanima. Prosto mi je nevjerovatno da neko ko govori takve stvari može da se naziva ( i da ga drugi nazivaju) muslimanom.

Hvala ti na ovom videu.puno me je pogodio i kažem.

Islam je čist od onoga što oni rade.

Allah ih ponizio. Oni nisu muslimani.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...