Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 sada administrator pokazuje koliko je pravedan , koliko znam da se za rijec glup banuje ili ne ne udaljava sa foruma 7 dana? ali uh zaboravih , ovo mu je samo prva opomena . ja koliko znam da Kur'an nigdje ne kaze da treba nekoga ubiti zbog toga . sta rade zakoni u Islamskim zemljama nije moja briga . Jer ni vasi zakoni nista nisu bolji , mislim vi ih i nemate. xexex jos jednom ponavaljam mene nikad necete ubijediti u nesto sto vi mislite , tako ni ja vas ne mogu ubijediti u ono sto ja mislim. samo gubimo vrijeme , i vi na taj nacin pokazujete da niste u stanju da shvatite jednu rijec , recenicu , vama vasa vjera , meni moja i gotovo . koja je vjera u pravu koja nije znace se na kraju . vi ste pokazali samim vodjenjem dijaloga koliko ste obrazovani , samim tim ironicnim stavom , ismijavanjem putem 10 000 000 smajlija i sl . na vecem sam nivou znanja od vas . svako dobro . Sellam. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Cek meni sad nesto nije jasno... Zamerate muslimanima to sto muhamed nema svedoka ... ali zar nije i mojsije bio sam kad mu se obratio bog licno i to kroz "zapaljeni zbun"? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 ja koliko znam da Kur'an nigdje ne kaze da treba nekoga ubiti zbog toga . sta rade zakoni u Islamskim zemljama nije moja briga . Jer ni vasi zakoni nista nisu bolji , mislim vi ih i nemate. xexex jos jednom ponavaljam mene nikad necete ubijediti u nesto sto vi mislite , tako ni ja vas ne mogu ubijediti u ono sto ja mislim. samo gubimo vrijeme , i vi na taj nacin pokazujete da niste u stanju da shvatite jednu rijec , recenicu , vama vasa vjera , meni moja i gotovo . koja je vjera u pravu koja nije znace se na kraju . vi ste pokazali samim vodjenjem dijaloga koliko ste obrazovani , samim tim ironicnim stavom , ismijavanjem putem 10 000 000 smajlija i sl . na vecem sam nivou znanja od vas . svako dobro . Sellam. најлепше је кад изабереш да будеш слеп и глув, то је врло похвално. што је још горе, мислим да си за мене изгубио икакву тежину да презентујеш ислам у било којем светлу јер си тотално неинформисан и на свако угрожавање вере због незнања се покриваш преко главе. друго, ово је шеријатско право у муслиманским земљама а не секуларни закон као на остатку планете. иначе, ја могу онако цео дан да наводим земље, законе, догађаје за свих 46 комада исламског шеријата. на крају, буди срећан што живиш у европи, и захвалан пре свега. navijanje клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 kako si krenuo da se interesujes za Islam , na kraju ces preci na njega :DDDDDD RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 kako si krenuo da se interesujes za Islam , na kraju ces preci na njega :DDDDDD па нећу никад, отпао је у конкуренцији са православљем још 1997. године. давно сам се бавио исламом, пола сам и заборавио. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Brate musliman, ja te poštujem, inače Adam je kod vas Adem, Josif je Jusuf i slično. Opet kažem, to je sve isto ko i kod nas. Čitao sam malo Kuran i to je brate skoro prepisana Biblija sa manjim korekcijama. Isus je doduše prorok mada je i po Bibliji on Sin božiji nije on sam za sebe nikad rekao da je Bog. Nego što su se sve te religije podelile kad govore istu suštinu? Pa zbog para, novaca, moći, vlasti, osvajanja - dakle zbog GREHA. To je onaj istinski greh o kom mnogi ćute i podmeću ga pod tepih. Nama običnim ljudima govore da skoro gladujemo, da treba da smo skromni i živimo u sirotinji, a oni vlastodržci i moćnici rade suprotno i koriste glup narod za svoje sebiččne interese. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Es-Sellamu Alejkum Bismilahiirahmanirrahim Da li mislite da ce se vremenom pravci koje postoje u Islamu a misleci na siite,suunite i hardzite vremenom jos vise udaljiti? Sta mislis da li u Bosna i Hercegovini i u jednom delu u Srbiji u delu Raske oblasti gde zive pripadnici islamske veroispovesti postoji kolizija u smislu tumacenja Ku'rana, naime posto se da kazem muslimani na Balkanu susrecu sa prilicnim uticajima drugih islamskih drzava, gde u jednu ruku Iran zeli da ima uporiste a samim tim i nametanja u neku ruku i svog sistema misleci da inplantira siitizam, onda uticaj Saudijske Arabije gde zeli da nametne Vehabizam (predpostavljam da ne uzimate za ozbiljno takvu podelu jer kao takva ne postoji ali se kao takva koristi) ili svoj uticaj, i pak Turski sunitski koji jeste vecinski na nasem podrucju. Posto je Balkan sklon podelama da li mislite da se i po pitanju islama mogu uticati razlicite struje i pravci i napraviti razdor? Koliko jedan musliman poznaje ucenja ostalih skola ili struja i pravaca i dokle moze ici u slobodnom tumacenju a da ne ode u misticizam i pogresno ucenje i tumacenje misleci na tarikat i slobodan zikr, i koliko se distancira od toga ako se uzme da Dervisi nisu bas toliko ispravni u smislu da nisu sledili put MUHAMMEDA (S.A.V.S) ? Da li mislite da ce se u Islamu pojaviti jos grupacija i podela jer ako uzmemo u obzir daIslam prelazi u period humanizma i renesane misleci na njegovu izlazak iz srednjeg veka ako uzmemo da je sada 1433.godina ako se ne varam? Prastajte ako nesto nije na mestu i ispravite me ako sam negde pogresio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Es-Sellamu Alejkum Bismillahi Rrahmani Rrahim Al-hamdu lillahi rabbil 'alamin Sto se tice cinjenica , danas na Islam masovno prelaze , bez prisile , i svakako je Islam vecinska religija u svijetu . necu da ulazim u detalje i da vam opet pojasnjavam da je Biblija izmjenjena i sl . i necu da ulazim u raspravu oko toga dal ce jos biti pravaca u Islamu i sl, jer to niko ne moze znati . samo znam da vjerujem u jednog Boga , Uzvisenog , Sveznajuceg , a istina ce se vremenom saznati . a mislim da nikakvi pravci i uticaji nece promjeniti vjeru na balkanu , jer nisu ni do sada . ko slijedi Kur'an on slijedi i put Muhammeda s.a.w.s . zasigurno dok ima jednog Hafiza na zemlji Kur'an se nece izmjeniti , niti ce se vjera izmjeniti . Brate musliman, ja te poštujem, inače Adam je kod vas Adem, Josif je Jusuf i slično. Opet kažem, to je sve isto ko i kod nas. Čitao sam malo Kuran i to je brate skoro prepisana Biblija sa manjim korekcijama. Isus je doduše prorok mada je i po Bibliji on Sin božiji nije on sam za sebe nikad rekao da je Bog. Nego što su se sve te religije podelile kad govore istu suštinu? Pa zbog para, novaca, moći, vlasti, osvajanja - dakle zbog GREHA. To je onaj istinski greh o kom mnogi ćute i podmeću ga pod tepih. Nama običnim ljudima govore da skoro gladujemo, da treba da smo skromni i živimo u sirotinji, a oni vlastodržci i moćnici rade suprotno i koriste glup narod za svoje sebiččne interese. brate i ti si musliman ako vjerujes u Boga , jer je musliman u prevodu onaj koji je odan jednom Bogu. druga stvar dal je sta prepisano u Kur'an ja ne vjerujem , niti se to moze dokazati . Kur'an je svjetlost i daje odgovore na mnoga pitanja na koja Biblija nema odgovor . Kur'an i Biblija se potpuno razlikuju u nacinu izrazavanja , metaforicnosti i svakako su sirom svijeta potvrdili da ni ujednoj drugoj knjizi nema takva retoricnost i umijetnost rijeci i izrazavanja kao u Kur'an-u . za mene je i Kur'an i Zebur , i Tora i Indzil (Biblija) sveta Knjiga , tj Knjige . Sellam RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 brate musliman, ja sam suštinski Božiji čovek, ja sam i musliman, i pravoslavac i katolik i protestant i budista i hinduista. Ja pre svega volim Boga i ljude, mene ne zanimaju formalizmi. Niti mržnja prema bilo kome. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Kako mozes da postujes Bibliju,kad Biblija kaze da je Isus Bog.Nadji tu Bibliju gde pise da nije Bog.Ali nemoj da pises kako je to ispravljano.Dobro sam upoznao ja te koji su govorili da je ispravljano,tek sada vidim koliko su bili glupi,a i ja zajedno kad sam im i poverovao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 brate musliman, ja sam suštinski Božiji čovek, ja sam i musliman, i pravoslavac i katolik i protestant i budista i hinduista. Ja pre svega volim Boga i ljude, mene ne zanimaju formalizmi. Niti mržnja prema bilo kome. brate vjeruj mi da imas najbolje misljenje od svih na forumu , Aferim evo od mene jedna zahvalnica ,. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Isus u jevanđeljima NIGDE nije rekao sam za sebe da je Bog. I to je činjenica! On je čak rekao "Otac je moj veći od mene" i "Oče moj zašto si me ostavio" . Te priče da je on Bog su rekli drugi, apostoli koji nisu razumeli njegovu poentu, nego kao i danas crkve samo gledali spoljašnjost i formalizam koji vodi u bratoubilačke podele i mržnju. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Kako mozes da postujes Bibliju,kad Biblija kaze da je Isus Bog.Nadji tu Bibliju gde pise da nije Bog.Ali nemoj da pises kako je to ispravljano.Dobro sam upoznao ja te koji su govorili da je ispravljano,tek sada vidim koliko su bili glupi,a i ja zajedno kad sam im i poverovao! da je ispravljano , jeste i to ce se vremenom dokazati. إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا سَوَاءٌ عَلَيْهِمْ ءَأَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ "Onima koji neće da vjeruju svejedno je,opominjao ti njih ili ih ne opominjao,oni neće vjerovati." RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Може ли објашњење догађаја на овом снимку: Посебно шта се дешава око 4-тог и 9-тог минута? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Isus u jevanđeljima NIGDE nije rekao sam za sebe da je Bog. I to je činjenica! On je čak rekao "Otac je moj veći od mene" i "Oče moj zašto si me ostavio" . Te priče da je on Bog su rekli drugi, apostoli koji nisu razumeli njegovu poentu, nego kao i danas crkve samo gledali spoljašnjost i formalizam koji vodi u bratoubilačke podele i mržnju. Иначе православци нису протестанти. Вера православне цркве није заснована на текстовима (као код муслимана и протестаната), већ су текстови који ће ући у канон Светог Писма бирани тако да се слажу са вером Цркве (а и по неким другим критеријумима, али је тај главни). Они текстови који су садржали учења различита од православних, за њих се знало да су јеретичка, и да долазе из лажно-хришћанских групација нпр. гностика. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука