Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Es-Sselamu Alejkum Zavidim vam kako smijete da iznositi lazi o Muhammedu s.a.v.s , i kako smijete da tvrdite da je Islam lanza vjera, naravno i Bibliju bi trebalo citati na herbejskom , ako mislite da razumite u potpunosti . a Kur'an jeste poslan cijelom svijetu i svim narodima , ali vi to ne prihvatate , jer smatrate samo 2 stvari drugacije od Kur'an-a , to je da je Isus Bog i da je Bog u Kur'an-u Bog rata a u Bibliji mira i ljubavi . i ne mozete da se pomirite sa tim da nije razapet i da samaim tim krst nepostoji , od hrsicanja su i pocele price o vampirima i nacinu ubijanja , vase su to legende , mnogi su i uvjereni u to , jer je crkva u srednjem vijeku "mracni srednji vijek" , zasto mracni ? zato jer je crkva bila glavna , i radili su sta su htjeli , samim tim izmjenili i Bibliju kako im je odgovaralo , da sto vise podjela naprave medju vjerama , takodje zato i ne prihvatate ni Toru(Tewrat) ni Zebur kao prijasnje knjige , onda vi ne priznajete Ibrahima a.s i Mojsija (Musa a.s) kao Poslanike , vec samo prihvatate Isusa , sto je pogresno . ali ne krivim vas , niste ni bili rodjeni kada se Biblija drasticno izmjenila i tako napravila razdor medju vjerama . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Es-Sselamu Alejkum Zavidim vam kako smijete da iznositi lazi o Muhammedu s.a.v.s , i kako smijete da tvrdite da je Islam lanza vjera, naravno i Bibliju bi trebalo citati na herbejskom , ako mislite da razumite u potpunosti . a Kur'an jeste poslan cijelom svijetu i svim narodima , ali vi to ne prihvatate , jer smatrate samo 2 stvari drugacije od Kur'an-a , to je da je Isus Bog i da je Bog u Kur'an-u Bog rata a u Bibliji mira i ljubavi . i ne mozete da se pomirite sa tim da nije razapet i da samaim tim krst nepostoji , od hrsicanja su i pocele price o vampirima i nacinu ubijanja , vase su to legende , mnogi su i uvjereni u to , jer je crkva u srednjem vijeku "mracni srednji vijek" , zasto mracni ? zato jer je crkva bila glavna , i radili su sta su htjeli , samim tim izmjenili i Bibliju kako im je odgovaralo , da sto vise podjela naprave medju vjerama , takodje zato i ne prihvatate ni Toru(Tewrat) ni Zebur kao prijasnje knjige , onda vi ne priznajete Ibrahima a.s i Mojsija (Musa a.s) kao Poslanike , vec samo prihvatate Isusa , sto je pogresno . ali ne krivim vas , niste ni bili rodjeni kada se Biblija drasticno izmjenila i tako napravila razdor medju vjerama . 0102_laugh 4chsmu1 :) 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Es-Sselamu Alejkum Алејкуму селам, Добродошао назад. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 zao mi je aquilio , ti imas preko 6000 poruka na ovom forumu , ali od tih 6000 je 4000 samo smijeh izrazen putem 100 smajlija , xaxaxaxax . nemas odbranu , jasnu , samo mozes opet da citiras Bibliju , xexex , a i sami znamo da mi citiras 100000 stihova , i ja tebi i z Kur'an-a , ti ne bi prihvatio ono sto ti nameces , a ti ne bi orihvatio ovo sto ja pokusavam da objasnim . tako da dalja rapsrava je suvisna , niti vi mene ikada mozete ubijediti da je Isus Bog , niti ja avs mogu ubijediti da nije. samo gubimo vrijeme. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 имам неодговорено питање: U islamu postoji sloboda govora sve dokle dok se ne vrijeđa dio islama u islamskoj državi je zabranjeno bilo kome da vrijeđa bilo koji propis islamske vjere.To je tačno.I nije dozvoljeno nikome da se igra sa islamom. Čovjek ima pravo kao nemusliman da iskaze svoje nevjerovanje u Muhammeda a.s. ili u allaha to je njegovo pravo ali nema pravo da se poigrava sa time. која је казна у шеријатској држави кад бих јавно изјавио да је Мухамед лажов, варалица или тако нешто увредљиво? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 A,ko uopšte i želi da te ubeđuje u bilo šta?Veruj ti u šta god hoćeš,deda mraza,vilenjake,Muhameda,pa i u raj prepun crnookih devica koje samo tebe čekaju.Ali,takođe ne ubeđuj ni ti nas,jer do sad što se mene tiče,što si više ubeđivao,sve si me više udaljavao od bilo kakvog zanimanja za islam,naročito tvoj nastup,ton kojim pišeš( a veruj mi nisi jedini musliman koji je pisao na ovom forumu,ma kao iskopirani ste),sve to tako ubija bilo kakvu želju za razumevanje islama. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 A,ko uopšte i želi da te ubeđuje u bilo šta?Veruj ti u šta god hoćeš,deda mraza,vilenjake,Muhameda,pa i u raj prepun crnookih devica koje samo tebe čekaju.Ali,takođe ne ubeđuj ni ti nas,jer do sad što se mene tiče,što si više ubeđivao,sve si me više udaljavao od bilo kakvog zanimanja za islam,naročito tvoj nastup,ton kojim pišeš( a veruj mi nisi jedini musliman koji je pisao na ovom forumu,ma kao iskopirani ste),sve to tako ubija bilo kakvu želju za razumevanje islama. isto i vi meni ubijate zelju za razumjevanjem hriscanstva . ja vjerujem u Boga .a veruj mi nisi jedini musliman koji je pisao na ovom forumu" , zamisli ja to nisam znao 1000000001010 , a vas je nastup mnogo bolji kada vrijedjate Islam i sl? , necemo o vama i nama , jer uvijek ispadne da ste vi jedini sveti narod . a opet Kur'an pogresno tumacis. Kur'an je svjetlost data svjetovima , samo sto je vama vrlo tesko da se ostavite Biblije iz mracnog srednjeg vijeka , samo je crkva ubijala tkzv. vjestice tada i td , razvile se mnoge legende . dok je u srednjem vijeku u evropi vladao mrak , u arapskim zemljama je vladala svjetlost . i jos nesto , krstaski ratovi nisu vidjeni sa svih krajeva svijeta , vec samo iz evrope , sto znaci da to nisu bili vjerski ratovi , bar ne krstaski , vec rat da se ocuva vlast . kad je objavljen ajet da se zena mora postovati i da vise nije robinja koja se kupuje , mnogi vladari nisu htjeli to prihvatiti , i htjeli su da ubiju Muhammeda s.a.v.s , isto je i sa svim ostalim zabranama , tako je i u Bibliji , zabranjen alkohol , svinjetina i sl , a danas je sve to odobrio Isus kao sto vi smatrate vino kao krv Isusova , ne to nije Isus rekao vec ljudi su izmjenili Bibliju kako bi mogli da rade ono sto im se svidja a ne sto kaze Bog. LJudi su ti koji grijese a ne Bog. Bog je , Sveznajuci , Vjecni , Pravedni . kao sto kaze sura Al-Ihlas Bismillahi Rrahmani Rrahim Kul Huvallahu ehad. Allāhus-Samed. Lem jelid, ve lem jūled, ve lem jekullehū kufuven ehad Reci: "On je Allah - Jedan! * 2. Allah je Utočište svakom! * 3. Nije rodio i rođen nije, * 4. i niko Mu ravan nije!" Allah je u prevodu sa arapskog Bog RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 имам неодговорено питање: U islamu postoji sloboda govora sve dokle dok se ne vrijeđa dio islama u islamskoj državi je zabranjeno bilo kome da vrijeđa bilo koji propis islamske vjere.To je tačno.I nije dozvoljeno nikome da se igra sa islamom. Čovjek ima pravo kao nemusliman da iskaze svoje nevjerovanje u Muhammeda a.s. ili u allaha to je njegovo pravo ali nema pravo da se poigrava sa time. која је казна у шеријатској држави кад бих јавно изјавио да је Мухамед лажов, варалица или тако нешто увредљиво? objasni mi ovo da se poigrava? koliko znam da nema kazne za tako nesto , sam se ogrijesio , njega su i za njegovog zivota nepostovali i dok je klanjao bacili su mu jedne prilike mrtvu zivotinju na nejga , ali je nastavio da klanja , nije prekidao namaz i kasnije koliko znam ti sto su mu bacili niko ih nije ubio , isto tako ubijali su i mucili svakoga ko je rpesao na Islam u to vrijeme , dok i sam vladar nije presao na Islam. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Allah je u prevodu sa arapskog Bog који ти је матерњи језик? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 koliko znam srpski. a isto tako Bog ne naredjeju da se molitva obavlja na arapskom ko ne zna jezik , jedino u namazu treba , samo jednostavno je to da se ne moze razumjeti osim na izvornom jeziku ni Kur'an a ni Bbilija. ''Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih.'' (El-Bekare, 286.) RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 из ког разлога сви муслимани Бога називају Алахом и поред својих матерњих језика? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 из ког разлога сви муслимани Бога називају Алахом и поред својих матерњих језика? mene pitas? , Bog nije srpska rijec , pa je koristimo. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 имам неодговорено питање: U islamu postoji sloboda govora sve dokle dok se ne vrijeđa dio islama u islamskoj državi je zabranjeno bilo kome da vrijeđa bilo koji propis islamske vjere.To je tačno.I nije dozvoljeno nikome da se igra sa islamom. Čovjek ima pravo kao nemusliman da iskaze svoje nevjerovanje u Muhammeda a.s. ili u allaha to je njegovo pravo ali nema pravo da se poigrava sa time. која је казна у шеријатској држави кад бих јавно изјавио да је Мухамед лажов, варалица или тако нешто увредљиво? objasni mi ovo da se poigrava? koliko znam da nema kazne za tako nesto , sam se ogrijesio , njega su i za njegovog zivota nepostovali i dok je klanjao bacili su mu jedne prilike mrtvu zivotinju na nejga , ali je nastavio da klanja , nije prekidao namaz i kasnije koliko znam ti sto su mu bacili niko ih nije ubio , isto tako ubijali su i mucili svakoga ko je rpesao na Islam u to vrijeme , dok i sam vladar nije presao na Islam. хоћеш да кажеш да за такав харам (исламски грех) ниси упознат да постоји фатва (уважено теолошко мишљење неког исламског учењака, имама) или шеријатски закон који осуђује одређену личност на смрт, због унижавања личност и/или дело мухамеда и/или ислама ? а шта је онда прогон до смрти салмана руждија, герта вилдерса, џерија фалвела, таслиме насрин, исиоме даниел, ... да поменем само неке најпознатије случајеве. моје мишљење је да су такве фатве, које позивају на убиство ''због нанесене увреде мухамеду и исламу'' управо продукт милитантне политике коју генерално води исламска заједница, не кажем намерно ''екстремисти''. извини, ал ми је потпуно фасцинантно да ниси чуо за случај салмана руждија, кога од 1989. исламски верници покушавају да убију, а ево и зашто: салман ружди у британији 1988. издаје књигу под називом ''сатански стихови'', где, како некадашњи ирански шиа ајатолах (верски вођа) у својој фатви против тога 14 фебруара 1989. године каже: у име бога свемоћног. ми припадамо богу и њему ћемо се вратити. желео бих да информишем све муслимане у свету да је аутор књиге сатански стихови, која је окупила, одштампала и издата упркос исламу, пророку, и курану, као и они издавачи који су свесни њене садржине, осуђују се на смрт. позивам све муслимане да их убију брзо, где их нађу, тако да ниједан више не увреди исламску честитост. ко год буде убијен на овом путу сматраће се мучеником, како бог изволи. додатно, ако ко има доступност аутору књиге али нема способности да га убије, треба да га прокаже људима како би био кажњен за свој поступак. нека је благослов господњи на вама. рула мусави ал-хомеини. пошто је у неколико земаља већ била забрањена а у британији 7000 муслимана протествовало и спаљивало примерке књиге а два дана пре ове фатве у исламабаду у пакистану је 6 људи погинуло и 100 рањено у нередима који су били узроковани муслиманима у нападу на амерички културни центар због поседовања неколико примерака. по саопштеној фатви, бонјад, иранска верска фондација кордад, издаје саопштење да нуди награду у висини од 1 милиона долара или 200 милиона риала за убиство салмана руждија. два дана касније, хезболах, између осталих исламских десничарских група, издаје саопштење да су ради да изврше имамову заповест. следећег дана, ајатолах издаје саопштење да би могао да укине фатву, ако се ружди извини. ружди се извињава јавно, али ајатолах изјављује да фатва остаје. неколико дана касније, ирански бизнисмен нуди награду од 3 милиона долара за убиство. тог истог дана 12 људи гине и 40 је рањено у бомбају у индији у анти-руждијвским демонстрацијама. два дана касније запаљене две књижаре у берклију, поред универзитетског центра у америци, као и паљење просторија издавача у њујорку. 7. марта, иран прекида дипломатске односе са британијом. у марту, исламска конференција 46 држава гласа за забрану књиге. казне за поседовање се прописују до висине три године затвора и глобе до 7,4 хиљаде долара. у мају јусуф ислам, британски музичар изјављује да пружа подршку фатви и да ако би му се појавио ружди на вратима да би окренуо кога треба. око 20 хиљада муслимана се окупља да демонстрира после тога у лондону. 1990. пет бомбардовања књижара у британији. јул 1991. године јапански преводилац руждијеве књиге је избоден на смрт, италијански озбиљно повређен. јул 1993. 37 турских интелектуалаца гине на фестивалу књиге у запаљеном хотелу од стране исламских верника. мета је био турски преводилац азиз несин кога је руља захтевала да им га испоруче да га убију. несин се спасао, између осталих. октобар 1993. вилијем нигард, норвешки издавач упуцан и тешко рањен. исте године кордад подиже награду, а 1997. је удвостручава да би се 1998. године попела на 2.8 милиона долара. посланици иранског парламента потписују на десетогодишњицу издавања фатве: пресуда руждију, хулитељу, је смрт, данас и сутра, нек гори у паклу. у фебруару 2003. године, награда се пење на 3 милиона долара. 2005. године, свима који посећују меку, у обраћању верницима се чита фатва на смрт салману руждију. по примању сер титуле 2007. године, неколико бомбашких напада у лондону. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 јел треба да поменем, рецимо шеријатску земљу пакистан, која има у свом закону секција 295-C пакистанског кривичног закона: употреба понижавајућих опаски, итд. према светом пророку. ко год речима, писаним или казаним, или путем визуелне репрезентације, или импутирањем, наговештајем, или инсинуацијом, директно или индиректно, оскрнави име светог пророка мухамеда (мир био над њим) биће кажњем смрћу, или доживотним затвором, такође и биће подложан материјалној казни. да не помињем у детаље и друге наведене личности, које носе фатву осуде на смрт, мислим да си добио представу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Captain Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Es-Sselamu Alejkum Zavidim vam kako smijete da iznositi lazi o Muhammedu s.a.v.s , i kako smijete da tvrdite da je Islam lanza vjera, naravno i Bibliju bi trebalo citati na herbejskom , ako mislite da razumite u potpunosti . a Kur'an jeste poslan cijelom svijetu i svim narodima , ali vi to ne prihvatate , jer smatrate samo 2 stvari drugacije od Kur'an-a , to je da je Isus Bog i da je Bog u Kur'an-u Bog rata a u Bibliji mira i ljubavi . i ne mozete da se pomirite sa tim da nije razapet i da samaim tim krst nepostoji , od hrsicanja su i pocele price o vampirima i nacinu ubijanja , vase su to legende , mnogi su i uvjereni u to , jer je crkva u srednjem vijeku "mracni srednji vijek" , zasto mracni ? zato jer je crkva bila glavna , i radili su sta su htjeli , samim tim izmjenili i Bibliju kako im je odgovaralo , da sto vise podjela naprave medju vjerama , takodje zato i ne prihvatate ni Toru(Tewrat) ni Zebur kao prijasnje knjige , onda vi ne priznajete Ibrahima a.s i Mojsija (Musa a.s) kao Poslanike , vec samo prihvatate Isusa , sto je pogresno . ali ne krivim vas , niste ni bili rodjeni kada se Biblija drasticno izmjenila i tako napravila razdor medju vjerama . klapklap :mad: 4chsmu1 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Od ovolike gluposti, ne mogu se ni smijati, uzas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука