Бартендаз Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Па шта ми онда неки муслиман пише да у Курану има крвоток објашњен и као да ја њему то објасним тај феномен,који потврђује истину Курана? ja ti dadoh knjige , 2 skini pa procitaj o tim fenomenima , pun je Kur'an fenomena tako da imas dosta da citas , ima i za krvotok i za genetski kod , i celije i td , Брате мислио сам да ми укратко објасниш.Немам баш сад неку намеру да проучавам и тумачим Куран.Хвала у сваком случају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Uzvišeni kaže: “O ljudi, kako možete sumnjati u oživljenje – pa, Mi vas stvaramo od zemlje, zatim od kapi sjemena, potom od ugruška, zatim od grude mesa vidljivih i nevidljivih udova, pa vam pokažemo moć Našu! A u materice smještamo šta hoćemo, do roka određenog, zatim činimo da se kao dojenčad rađate i da poslije do muževnog doba uzrastate; jedni od vas umiru, a drugi duboku starost doživljavaju, pa začas zaboravljaju ono što saznaju. I ti vidiš zemlju kako je zamrla, ali kad na nju kišu spustimo, ona ustrepće i uzbuja, i iz nje iznikne svakovrsno bilje prekrasno.” (Prevod značenja, El-Hadždž, 5) “Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati? Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci, zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini, i od njega onda dvije vrste, muškarca i žene, stvori, i zar Taj nij ekadar mrtve oživit?” (Prevod značenja, El-Qijama, 36-40) “Zar vas od neznatne tekućine ne stvaramo, koju na pouzdano mjesto stavljamo do roka određenog?! Takva je Naša moć; a kako smo Mi samo moćni!” (Prevod značenja, El-Murselat, 20-23) “Kako čovjek ne vidi da ga Mi od kapi sjemena stvaramo, i opet je otvoreni protivnik.” (Prevod značenja, Ja Sin, 77) “Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo, zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo, pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo – pa neka je uzvišen, Allah, najljepši Stvoritelj!” (Prevod značenja, El-Mu’minun, 12-14) ja znam za embrionalni razvitak , opisan , zaboravio sam dal ima krvotok 0442_feel RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 С обзиром да до сада апсолутно никакав контакт нисам имао са Кураном, интересује ме ко ће се по Курану све спасити (отићи у рај) или како је то већ предвиђено? Да ли само муслимани или има простора и за нас, и ако има који су услови? Не знам да ли је ово питање већ постављено, велика је тема, а немам сада баш времена да све прочитам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 На шта се мисли када се каже то МИ?Ко то Ми? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 На шта се мисли када се каже то МИ?Ко то Ми? Mi se odnosi na Allaha, sam sebi persira. prstgore 0110_hahaha ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Tefsir Ibn Kesira, Al Maaida 5:17, A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!'" – on će reći: "Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš. Al Maaida 5:73, Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane. -Es-Suddi i drugi kažu: Objavljen je /ovaj ajet/ zato što su smatrali da su Mesih i njegova majka bogovi, a Allaha su smatrali trećim od troga, po tom shvatanju. Ovde mi je nejasno, ko je od hrišćana rekao da je majka Isusa Hrista Bog? prstgore ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Uzvišeni kaže: “O ljudi, kako možete sumnjati u oživljenje – pa, Mi vas stvaramo od zemlje, zatim od kapi sjemena, potom od ugruška, zatim od grude mesa vidljivih i nevidljivih udova, pa vam pokažemo moć Našu! A u materice smještamo šta hoćemo, do roka određenog, zatim činimo da se kao dojenčad rađate i da poslije do muževnog doba uzrastate; jedni od vas umiru, a drugi duboku starost doživljavaju, pa začas zaboravljaju ono što saznaju. I ti vidiš zemlju kako je zamrla, ali kad na nju kišu spustimo, ona ustrepće i uzbuja, i iz nje iznikne svakovrsno bilje prekrasno.” (Prevod značenja, El-Hadždž, 5) “Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati? Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci, zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini, i od njega onda dvije vrste, muškarca i žene, stvori, i zar Taj nij ekadar mrtve oživit?” (Prevod značenja, El-Qijama, 36-40) “Zar vas od neznatne tekućine ne stvaramo, koju na pouzdano mjesto stavljamo do roka određenog?! Takva je Naša moć; a kako smo Mi samo moćni!” (Prevod značenja, El-Murselat, 20-23) “Kako čovjek ne vidi da ga Mi od kapi sjemena stvaramo, i opet je otvoreni protivnik.” (Prevod značenja, Ja Sin, 77) “Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo, zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo, pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo – pa neka je uzvišen, Allah, najljepši Stvoritelj!” (Prevod značenja, El-Mu’minun, 12-14) ja znam za embrionalni razvitak , opisan , zaboravio sam dal ima krvotok prstgore Znaci embrion je mrtav u pocetku, dok se dete razvija? Tek kasnije ozivi? Jel to kazu Kuran i nauka? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 ne znam ko je rekao , sigurno dok je bio ziv nije niko , mozda nakon njegove smrti , a inace ja nisam zivio za vrijeme Isusa tako da ne znam. a sto se tice toga dal je embrion mrtav , sasvim je jasno da to ajet ne pominje. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 ne znam ko je rekao , sigurno dok je bio ziv nije niko , mozda nakon njegove smrti , a inace ja nisam zivio za vrijeme Isusa tako da ne znam. a sto se tice toga dal je embrion mrtav , sasvim je jasno da to ajet ne pominje. Pa od hrišćana to nikad nije rekao... to se prvi put čuje u Kuranu. Da li je moguće da Allah nije znao da za hrišćane majka Isusa Hrista nije Bog!? Ti koji su pisali Kuran nisu razumeli hrišćanstvo. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 ne znam ko je rekao , sigurno dok je bio ziv nije niko , mozda nakon njegove smrti , a inace ja nisam zivio za vrijeme Isusa tako da ne znam. a sto se tice toga dal je embrion mrtav , sasvim je jasno da to ajet ne pominje. Pa od hrišćana to nikad nije rekao... to se prvi put čuje u Kuranu. Da li je moguće da Allah nije znao da za hrišćane majka Isusa Hrista nije Bog!? Ti koji su pisali Kuran nisu razumeli hrišćanstvo. Нису,али треба да их разумемо. victory78 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 evo ko zeli da slusa ucenje Kur'an-a , 3 ucaca (naratora) i prevod na sve jezike , evo link http://www.listen2quran.com/default.aspx RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 evo ko zeli da slusa ucenje Kur'an-a , 3 ucaca (naratora) i prevod na sve jezike , evo link http://www.listen2quran.com/default.aspx Hvala! victory78 Za meni je ovaj mali najbolji girl_jumping ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 одговор... victory78 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 ne znam ko je rekao , sigurno dok je bio ziv nije niko , mozda nakon njegove smrti , a inace ja nisam zivio za vrijeme Isusa tako da ne znam. a sto se tice toga dal je embrion mrtav , sasvim je jasno da to ajet ne pominje. I poslije ga kao drugo stvorenje ozivimo? Dva puta ozivi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Znaci embrion je mrtav u pocetku, dok se dete razvija? Tek kasnije ozivi? Jel to kazu Kuran i nauka? То каже Куран, али не и наука. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука