ouk Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Ko je pisac Kurana ? Hrišćanin Arijevac ,Episkop . Kako je se zvao pisac Kurana? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Па чекај ком је он објавио то Мухамеду или следбеницима.Ко је писао то,пошто знам да је Мухамед био неписмен? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 U Qur'anu ne postoji nesto tako....Postoje milioni ljudi koji znaju Qur'an napamet i zovu se Hafizi (Cuvari Qur'ana) od prvog do poslednjeg slova...znaci ne postoji razilazenje ni u jednom slovu...Rekla sam samo sto sam procitala..Uzeli su sve svjetske Religije...i Islam-Kuran...Tvrde,da u svim ima nesto...neispravno..u USPOREDJIVANJU...No,ja ne zelim uvjeravati..jer ja ne radim na tome.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Za Indoneziju nije tacno . Kada Islam dođe na čelo države on vrlo jednostavno napravi najodvratniju vrstu segregacije . Pa nam ti lepo napiši koja su prava muslimana i nemuslimana u Islamskoj državi . Razumeš dovoljno je da Islam preuzme vlast i da kao vladajuća sila vrši pritisak . Znaš li da u današnje vreme u Iranu postoje takve odredbe zakona kojih se ni Gebels ne bi postideo . (Hrišćanima je zabranjeno posedovanje biblije pri ulasku u zemlju,smrtna kazna ako nekog muslimana prevedete na Hrišćanstvo i slična islamska "širina") Meni jedino nije jasno ko vas Slovenske muslimane uči da poričete ove stvari . Budite hrabri pa priznajte sebi i prihvatite činjenicu da je Islam religija nasilja ,i da samo silom opstaje . Ukinite Islamu silu i Islam će nestati . Za Indoneziju je tacno.Indonezijaje primila Islam preko Islamskih trgovaca.Jer mozes onda da mi kazes koje je islamska vojska krocila u Indoneziju i kada? Postoji knjiga od dr. Jusufa Kardavija koja je prevedena na nas jezik i govori o pravima hriscana u islamskoj drzavi. Porodicno i nasledno pravo u islamskoj drzavi za hriscane je hriscansko.Islamsko kazneno pravo se ne primenjuje na hriscane osim ako hriscanito ne zatraze..... Sve vlade i vecine vrse pritiske na manjine... U Iranu postoje hriscani,u teheranu ima crkava http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Iran St. Nicholas Orthodox Church is an Russian Orthodox church in Tehran, Iran. [edit] History At the end of 16th century a monk Nicephorus,[1] founded the first Russian parish on the land of Persia. A Russian spiritual mission was operating in Iran by the beginning of the 20th century, and by 1917 there were about fifty Russian Orthodox churches. Over the next three years, everything that had been created over the previous three centuries was lost. In the early 1940s, a Russian church reappeared in Iran thanks to the donations of Russian emigrants - St. Nicholas Cathedral, which was under the administration of the Russian Orthodox Church Outside Russia. In the 1980s and 1990s, the church was gradually abandoned, and in 1995, at the request of its parishioners, St. Nicholas Church was annexed to the Moscow patriarchate.[2] The Church is currently administered by father Alexander.[3] http://en.wikipedia.org/wiki/St._Nicholas_Church,_Tehran Tuesday, 24-Oct-2006 06:35 Mary Church - Tehran Origins and history The earliest accounts of the introduction of Christianity into Armenia date from the 1st century, when it was first preached by two Apostles of Jesus, St. Bartholomew and St. Thaddeus. The Armenian Apostolic Church has been around since the days of the apostles and therefore has a rightful claim as one of the oldest denominations in Christianity. Armenia was the first country to adopt Christianity as its official religion, in 301, when St. Gregory the Illuminator converted Tiridates III (the King of Armenia) and members of his court. Christianity was strengthened in Armenia by the translation of the Bible into the Armenian language by the Armenian theologian, monk and scholar Saint Mesrop Mashtots. Monophysite label Historically, the Armenian church has been labeled monophysite because it (just as the Coptic Orthodox Church) rejected the decisions of the Council of Chalcedon, which condemned monophysitism. The Armenian Church officially severed ties with the West in 554, during the second Council of Dvin where the dyophysite formula of the Council of Chalcedon was rejected. However, the Armenian Orthodox Church argue that this is a wrong description of its position, as it considers Monophysitism, as taught by Eutyches and condemned at Chalcedon, a heresy and only disagrees with the formula defined by that council. The Armenian church instead adheres to the doctrine defened by Cyril of Alexandria, considered by as a saint by Chalcedonian churches as well and described Christ as being of one nature of Christ, where both divine and human nature are united. To distinguish this from Eutychian and other versions of Monophysitism this position is called miaphysitismIn recent times, both Chalcedonian and anti-Chalcedonian churches have developed a deeper understanding for each other's positions, recognizing the substantial agreement while maintaining their respective theological language. Hence, the Monophysite label is avoided to describe the Armenians' or Copts' belief regarding the Nature of Christ. Structure and leadership The Armenian Apostolic Church is headed by a Catholicos (the plural is Catholicoi). (The Armenian Apostolic Church should not be confused, however, with the Armenian Catholic Church, which is an Eastern Rite Catholic church under the authority of the Pope in Rome.) At present, the Catholicos of All Armenians is his Holiness Karekin II (sometimes spelled as Garegin), who resides in the city of Echmiadzin, west of Yerevan. A second Catholicos, His Holiness Aram I Catholicos of Cilicia, who resides in Antilyas in Lebanon, leads churches belonging to the Holy See of Cilicia. The division stems from frequent relocations of the Church headquarters under Ottoman Rule and was further reinforced during the period in which Armenia was part of the Soviet Union. However, the Catholicos of All Armenians claims theoretical sovereignty over the Catholicos of Cilicia. Similarities to other churches Liturgically, the Church has much more in common with the Latin rite, especially as it was at the time of separation, than other Orthodox rites. For example, their bishops wear vestments almost identical to those of Western bishops. They usually do not use a full iconostasis, but rather a curtain (which was also used in the West at the time of separation). The liturgical music is Armenian chant. Armenian priests of the lower ranks are allowed to marry http://fz-az.fotopages.com/?entry=960608 u Beogradu ima samo jedna jedina dzamija i ona je spaljena... Prvi put cujem za to da je smrtna kazna za posedovanje Biblije... Niko ne tera nemuslimana da primi Islam,ali nema poigravanja sa religijom.... Sta je bilo sa mnogim muslimanima Balkana,nakon povlacenja Osmanlija???? Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Па чекај ком је он објавио то Мухамеду или следбеницима.Ко је писао то,пошто знам да је Мухамед био неписмен? Muhamedu,Muhamed je kasnije poducavao svoje sledbenike tome napamet i oni su zapasivali... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Док код нас нема ни једног примера насилног преласка у Хришћанство.. И немој бркаш нацију и религију... Nasilno pokrštavanje muslimana Plava i Gusinja http://dzematpg.do.am/publ/10-1-0-145 Nasilno pokrstavanje Muslimana Like 1683-1699 http://www.balkanforum.info/f16/nasilno-pokrstavanje-muslimana-like-1683-1699-a-95227/ Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 U Indoneziji je Islam uzeo vlast i napravio nevidjeni pritisak .Procitaj malo vise istoriju Indonezije . U SA sam ziveo godinam tamo inace zivi oko milion Hrišćana ne dao ti Bog ta prava koji oni tj mi imamo tamo . Bio sam u toj Crkvi u Teheranu ,kao i na aerodrumu kada su priveli jednu Ruskinju jer je unosila bibliju na persiskom jeziku pustili su je zbog toga što je ćerka nekog diplomate ali su joj zabranili trajno ulaz u Iran . Hajde sada da muslimani u Srbiji imaju ista prava kao Hrišćani u Teheranu ili Medini ? Šta misliš o tome? Islamsko kazneno pravo se primenjuje i te kako na Hrišćane bez njihove dozvole imaš primer medicinskih sestara iz Bugarske u Libijskoj dzamahiriji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Док код нас нема ни једног примера насилног преласка у Хришћанство.. И немој бркаш нацију и религију... Nasilno pokrštavanje muslimana Plava i Gusinja http://dzematpg.do.am/publ/10-1-0-145 Nasilno pokrstavanje Muslimana Like 1683-1699 http://www.balkanforum.info/f16/nasilno-pokrstavanje-muslimana-like-1683-1699-a-95227/ Ма можете ви да напишете да вас је и Апостол Петар насилно покрштавао.. Али знамо да то нема везе са животом.. ....посебну у Плаву и Гусињу где су се људи враћали Хришћанству када је дошла слобода и када су коначно отишли муслимански кољачи! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 U Indoneziji je Islam uzeo vlast i napravio nevidjeni pritisak .Procitaj malo vise istoriju Indonezije . U SA sam ziveo godinam tamo inace zivi oko milion Hrišćana ne dao ti Bog ta prava koji oni tj mi imamo tamo . Bio sam u toj Crkvi u Teheranu ,kao i na aerodrumu kada su priveli jednu Ruskinju jer je unosila bibliju na persiskom jeziku pustili su je zbog toga što je ćerka nekog diplomate ali su joj zabranili trajno ulaz u Iran . Hajde sada da muslimani u Srbiji imaju ista prava kao Hrišćani u Teheranu ili Medini ? Šta misliš o tome? Islamsko kazneno pravo se primenjuje i te kako na Hrišćane bez njihove dozvole imaš primer medicinskih sestara iz Bugarske u Libijskoj dzamahiriji Branis te Bugarke samo zato sto su Bugarke,znas da su namerno zarazile decu sidom.... bighugbighug bighugbighug bighugbighug Libija ne sprovodi serijat....Dzamahirija na arapskom znaci republika... bighugbighug bighugbighug Sto si bio u Saudijskoj Arabaiji?Ko te terao?U Saudijskoj Arabiji nema hriscana drzavljana S.A. Sta je sa UAE,Qatarom,Libanom,Egiptom,Brunejima,... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Plav i Gussinje su poznati primer dobrovoljnog prelaska (nego gde su te masovne grobnice) iz štampe će uskoro izaći i knjiga zašto je se moja pordica vratila na veru Pravoslavnu posle 200 godina u islamu . Jel ti znaš da se za 200 godina pod islamom u mojoj kući čuvalo raspeće iz Jerusalima . Nasilno pokrštavanje su radili isključivo katolici a mi to nismo .Pa i kada smo sekli Hrišćane jeretike Srbe Bogumile to nije bilo u ime vere i zbog vere ,vec zbog nase slabosti .Brate budi pravi sagovornik i reci lepo mi smo nasilni i tacka . Samo vidim tebi samom je tesko da se pomoris sa time . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Znam da Saudiska Arabija nema svoje Hrišćane jer naravno sve je islamizirano ali ima 1,2 miliona filipinaca ,Indijaca ,Nigerijaca i slično znaš li da tamo ne može doći pop da služi liturgiju ?Zamisli da mi zabranimo vaša bogosluženja ,zato sam ti i napisao ,da imate neverovatno mnogo prava .Uzimajući u obzir koliko prava dajete drugima . Znam da su decu zarazili (ali nije bilo namerno nego nepažnjom ) Međutim na njih je primenjivan šerijat ,znam šta znači dzamahirija . U Sa sam radio na softverima ,instalirao sam neke sisteme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Da i ja jedno pitanje postavim. Cesto sam citao da muslimani odbijaju cinjenicu o Hristu kao Bogocoveku zato sto smatraju da je apsurdno da bi svemoguci Bog zrtvovao svog Sina i da bi ga uopste poslao na zemlju da strada. (Ovo parafraziram, ali mislim da pogadjam sustinu; ako gresim, ispravite me). Da li to znaci da muslimani dozivljavaju bezgranicno milosrdje i ljubav Boga prema ljudima kao neku vrstu ogranicenja njegove svemoci? Bogu nije potreban sin da bi oprostio,bio bezgranicno milosrdan i iskazao ljubav prema svojim stvorenjima...Bog je svemoguc.... Како сада то? ако је свемогућ (како га ти доживљаваш) зашто би онда био везан било каквим осећањима према било коме? Зашто би тако удаљено и свемогуће биће гајило љубав према својим "робовима" (како муслимани себе називају: Алаховим робовина). (Извин'те браћо што овако сад упадам у вашу дискусију, али нисам стигао да питам на време. А тиче се теме.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 ko su vehabije ,dali su za vas isto kao i vi muslimani, ponekad se cuju price da su to muslimanski sekti ,sta ima u toj prici ,koliko istine ili Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ko su vehabije ,dali su za vas isto kao i vi muslimani, ponekad se cuju price da su to muslimanski sekti ,sta ima u toj prici ,koliko istine ili нисам муслиман али надам се да ће те задовољити одговор брата православца 0212_rolleyes 0102_laugh Колико сам ја могао увијдети барем у Босни (рецимо Сарајево) "наши" домаћи Муслимани никако не миришу Вехабије, најбоље да користимо термин секта како ти кажеш, ради се о људима екстремно орјентисане "вјероисповјести" тачније екстремног тумачења "Курана"... у Босну су дошли са ратом као муџахедини и распршили се као киша по цијелој земљи. данас не само да престављају потеционалну опасност од тероризма већ угрожавају сваки вид права и разликости од њих самих. Рецимо у стању су да те "стартају" због скуње или мајице, због тога што се држиш за руку са дечком или што пушиш, у највећем броју случајева нису агресивини само кажеш да ниси Муслиман окрену се и оду али знају бити и врло незгодни. мени се десила ситација са Вехабијама ....све је почело јер му нисам хтио рећи "алејкуму селам" јер је био безобразан знао је да сам Србин па намјерно мени виче "Селам алејкум" у студентском дому на Бјелавама (Сарајево) каже он мени " Ви власи сви имате очи ко св Јован **бо вам он мајку" нимало ми није било пријатно али били ту "наши " домаћи Муслимани па их (тројица су била) избацили напоље.. пријатељи муслимани су ми причали да код њих такву активност неке орг плаћају и то доброо.. рецимо жена да се покрије цијела добија 500 км мјесечно (око 250 Евра) смао једном кад уђеш нема назад... углавном екстремне будале спремене на све и свашта у "име Алаха".. ја сам научио да ми комшиница у име Алаха тј Бајрама донесе баклаве и јагњетине а не та пријети бомбом то је разлика између "вехабијског ислама" и ИСЛАМА... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Znam da Saudiska Arabija nema svoje Hrišćane jer naravno sve je islamizirano ali ima 1,2 miliona filipinaca ,Indijaca ,Nigerijaca i slično znaš li da tamo ne može doći pop da služi liturgiju ?Zamisli da mi zabranimo vaša bogosluženja ,zato sam ti i napisao ,da imate neverovatno mnogo prava .Uzimajući u obzir koliko prava dajete drugima . Znam da su decu zarazili (ali nije bilo namerno nego nepažnjom ) Međutim na njih je primenjivan šerijat ,znam šta znači dzamahirija . U Sa sam radio na softverima ,instalirao sam neke sisteme Има САУДИ своје Хришћане.. Само су им одузета документа и сва права... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука