Jump to content

SVE O PRIJEMNOM ZA BOGOSLOVSKI FAKULTET

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Ja sam prosao na budzet.Imao sam na prijemnom 45 bodova od mogucih 60. :)

zile, isto.......  :cheesy: kako ti se cini cela ona atmosfera tamo?  :bla: meni bio smesan monah Jelisej, ulazim ja on se smeje i kaze, momak, gde si ti posao 0110_hahaha polaaaako ajde dodji sedi ovde 8086.gif

Честитам вам!  :)

Колико вас било на п.испиту?

Подели на овим сајтовима

Ja sam prosao na budzet.Imao sam na prijemnom 45 bodova od mogucih 60. :)

zile, isto.......  :cheesy: kako ti se cini cela ona atmosfera tamo?  :bla: meni bio smesan monah Jelisej, ulazim ja on se smeje i kaze, momak, gde si ti posao 0110_hahaha polaaaako ajde dodji sedi ovde 8086.gif

Честитам вам!  :)

Колико вас било на п.испиту?

hvala, bilo je oko 140......

Подели на овим сајтовима

Честитам вам! :cheesy:

А, је л постоји нека старосна граница за упис, пошто ја планирам да упишем разлику за једно 15-20 година?

Немојте се смејати-кад одем у пензију, а можда и раније кад дете мало поодрасте, тј. кад имам времена, ето и мене! :bla:

Подели на овим сајтовима

Колико се све то разликује од Русије. Ми на пријемном испиту смо се спремали по књизи Слободскова " Закон Божиј" . Има то негде на форуму. нема појма са Саборима, монотелитима....

Али зато кад се рукополажеш испрескачу те само тако. Мораш добро да знаш богослужење. Има комисија. Уствари прво те викар тестира а онда епархијски савет.

А видите у Србији обрнуто.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Pozdravljam.

Nov sam clan na ovom forumu.Da budem iskren kako bi me shvatili, ove godine sam odlucio da upisem Bogoslovski fakultet.Razlog moje zelje je potreba da sluzim Bogu na ispravan nacin i razumevanje Boga.

Kupio sam 4 knjige Tomasa Hopka.Zeleo bih da vas pitam da li imam sanse da dovoljno naucim za mesec dana jer se prijavljujem na drugi upisni rok.

I takodje me zanima koji je odnos bodovanja za test opste informisansti i bogosolovlja.Koliko moram minimalno bodova da imam sa testova?Mozda su vam ova pitanja smesna ali ne razumem se i "nov sam" u "svetu pravoslavlja".

Hvala vam unapred.

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda

Подели на овим сајтовима

Pozdravljam.

Nov sam clan na ovom forumu.Da budem iskren kako bi me shvatili, ove godine sam odlucio da upisem Bogoslovski fakultet.Razlog moje zelje je potreba da sluzim Bogu na ispravan nacin i razumevanje Boga.

Kupio sam 4 knjige Tomasa Hopka.Zeleo bih da vas pitam da li imam sanse da dovoljno naucim za mesec dana jer se prijavljujem na drugi upisni rok.

I takodje me zanima koji je odnos bodovanja za test opste informisansti i bogosolovlja.Koliko moram minimalno bodova da imam sa testova?Mozda su vam ova pitanja smesna ali ne razumem se i "nov sam" u "svetu pravoslavlja".

Hvala vam unapred.

pitanja koja postavljas nisu smesna, a pitanja koja su bila na prijemnom nisu teska... 4chsmu1

sto se tice minimalnog broja poena, ne znam tacno ali mislim da imas na njihovom sajtu takvu informaciju i ostalo sto te interesuje......

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Pozdravljam.

Hvala vam unapred.

Добродошао брате.

Где би уписао, у Београду или у Фочи?

Мислим да можеш без проблема да спремиш за месец дана све и имаш огромне шансе да положиш, зато што ћеш бити највероватније ове године самофинансирајући (због тога су ти шансе много увећане). Једне године чак није ни било теста, већ су одређени професори усмено испитивали.

Подели на овим сајтовима

Pozdravljam.

Hvala vam unapred.

Добродошао брате.

Где би уписао, у Београду или у Фочи?

Мислим да можеш без проблема да спремиш за месец дана све и имаш огромне шансе да положиш, зато што ћеш бити највероватније ове године самофинансирајући (због тога су ти шансе много увећане). Једне године чак није ни било теста, већ су одређени професори усмено испитивали.

Hvala.

U Beogradu.Nisam informisan o Foci i zamolio bih vas da mi malo objasnite i ako je moguce dati web stranicu na kojoj mogu da se informisem za Focu.

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda

Подели на овим сајтовима

''Ko hoce da izgubi razum - upisace filosofiju ali, ko hoce da izgubi Veru - upisace teologiju'', reci su sv. Justina (Popovica), koji je, by the way, zavrsio tu istu teologiju. Tako da, sve sto se tice teologije i Crkve, kao institucije, u odnosu na pojedinca, zavisi od slucaja do slucaja. Prijemni nije tezak, to sam cuo od mnogih mada ga sam nisam polagao jer sam srednju bogoslovsku zavrsio kao odlican djak te sam doticnog kao takav bio oslobodjen a kako sam i sam fax zavrsio '05 to vam ne mogu nista reci ni o kriterijumima koji vladaju danas... neko kaze da su laksi neko kaze da su tezi tako da i to spada u rang ''od slucaja do slucaja''... kao i sve u zivotu, uostalom, zar ne? Mada ce vam sve biti daleko lakse ako izbacite ekonomsku logiku u odabiru teologije kao svog zivotnog usmerenja.

Bog vas blagoslovio - Ugrin

P.S. Ja sam cekao na rukopolozenje od februara '06 da bi cin dobio tek u avgustu '07 a do tada nisam radio ni kao veroucitelj niti bilo sta drugo osim edukativnog napredovanja i socijalne empirije, kao posledice drustvene aktivnosti.

''Ko hoce da izgubi razum - upisace filosofiju ali, ko hoce da izgubi Veru - upisace teologiju''

Nije mi jasno zasto je Justin to rekao.Kao da sam malo izgubio zelju da upisem Bogoslovski fakultet zboig te recenice.Ako neko moze da mi objasni bicu mu zahvalan.

Подели на овим сајтовима

Ја ипак имам другачије искуство. Изучавајући философију, упознао сам се са разумом, а студирајући теологију упознао сам се са својом вером. Искрено, мислим да је моја вера већа сада него пре, што ме све заједно чини много срећнијим човеком сада него пре ПБФ. Мени је то једна од најлепших ствари која ми се десила у животу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...