DjordjeUzice Написано Новембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2010 O, pa divno... Iz koje si skole (ili si iz bogoslovije?) kriminalac Moze l' ko da mi prekopira ona pitanja sa trece strane i da postavi ovde, posto meni ocito nesto neceee :bla: Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2010 pa nije isto za svakog ko je studirao, jer ima izmena; kad sam ja polagala spremalo se 27 glava, a sad cujem 10; gramatike ima ihahaj, ali samo rad i rad; nisam isla specijalno na neke casove, nego sam studirala i arheologiju pa i tamo je bio grcki; citala sam, pa rec po rec gramaticka analiza, i uz svaku rec sve se ispreslisavam za datu imenicu, glagol, itd Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 RASTKO: Ово нису питања са пријемног, али јесу са теста за вероучитеље који немају теолошко образовање. Неко је тада рекао да су слична била и на пријемном, па, ако може да помогне... 1. Напиши Символ вере на другој страни овог листа! 2. Протумачи кратко трећи члан Символа вере! Укратко. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 3. Протумачи кратко осми члан Символа вере! Укратко. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4. У којој новозаветној књизи се описује мучеништво архиђакона Стефана? _____________________________________________________________________ 5. Протумачи кратко стих Хлеб наш насушни дај нам данас! ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 6. Која се Еванђеља називају синоптичка и због чега? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 7. Највећи човеков непријатељ је ______________________________________________ 8. Шта је Крштење и зашто се крштавамо? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 9. Ко је био Мелхиседек? ______________________________________________________ ______________________________________________________________________________ 10. Колико воља и енергија, по Светом Максиму Исповеднику, има Христос? _____________________________________________________________________________ 11. Ко су били велики браниоци Никејског православља у IV веку? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 12. Ко је уместо Јуде изабран за члана Дванаесторице апостола?______________________ 13. Шта је Црква? _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 14. Зашто идемо у цркву? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 15. Када се врши Света тајна Миропомазања и зашто? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ 16. Шта у Православљу значи аутокефалија? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 17. Први црквени (не: васељенски) сабор одржан је: када?___________________________________ где? ________________________________ зашто?____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 18. Када и где је одржан Четврти васељенски сабор, и шта је његово учење? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 19. Када и где је одржан Седми васељенски сабор и шта је на њему осуђено? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 20. Епиклеза је _______________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ 21. Шта је Литургија? _____________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 22. Педесетница је празник Цркве који слави успомену на: _____________________________________________________________________________ 23. Шта је циљ поста и које постове имамо? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 24. Шта прослављамо на Велики четвртак? ________________________________________ _____________________________________________________________________________ 25. Када се служи Литургија пређеосвећених дарова? Зашто баш тада? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 26. Ко је Бог у Кога ми верујемо? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 27. По чему се римокатолици разликују од православних? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 28. Шта значи Христове речи „Блажени сиромашни духом, јер је њихово Царство небеско“ (Мт 5 3)? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 29. Шта је грех? ______________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 30. Када је и где умро Свети Сава? _____________________________________________________________________________ 31. Из чега Бог ствара свет? ____________________________________________________________________________ 32. Наброј Господње празнике и који од њих је највећи? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 33. По православном учењу Бог је један: ( заокружи тачан одговор) а. јер је Света Тројица б. јер има једну суштину в. јер је један Бог Отац 34. У које доба у православној Цркви почиње дан? ____________________________________ 35. Зашто је човек личност? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 36. Наведите три основна јерархијска чина (службе) у Православној цркви. ________________________________________________________________________________ 37. Шта символише омофор и какве је он боје? ________________________________________________________________________________ 38. Који су предуслови да би се могла служити света Литургија? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 39. Које је прво чудо и где учинио Господ Исус Христос? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 40. Шта значи име Емануил и који пророк га први помиње? ________________________________________________________________________________ Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 pa nije isto za svakog ko je studirao, jer ima izmena; kad sam ja polagala spremalo se 27 glava, a sad cujem 10; gramatike ima ihahaj, ali samo rad i rad; nisam isla specijalno na neke casove, nego sam studirala i arheologiju pa i tamo je bio grcki; citala sam, pa rec po rec gramaticka analiza, i uz svaku rec sve se ispreslisavam za datu imenicu, glagol, itdZnaci treba da trazim kurs. Hvala! Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 O, pa divno... Iz koje si skole (ili si iz bogoslovije?) Moze l' ko da mi prekopira ona pitanja sa trece strane i da postavi ovde, posto meni ocito nesto neceee klapklapNisam iz bogoslovije. Ucim gradjevinu u "Radoje Ljubicicu" E jel imas ti one knjige T.Hopke? Ako imas, da mi pozajmis da isfotokopiram Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DjordjeUzice Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 E, pa super Imam knjige, naravno, mogu ti dati da kopiras... Mada, smatram da ti je bolje da kupis nove (lepse su:), a i nezgodan je format za kopiranje... Ako hoces, javni mi ) klapklap Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 E, pa super Imam knjige, naravno, mogu ti dati da kopiras... Mada, smatram da ti je bolje da kupis nove (lepse su:), a i nezgodan je format za kopiranje... Ako hoces, javni mi Ja sam juce isao u Beograd samo da bih kupio te knjige i dosao 5 minuta kako se zatvorila knjizara preko puta patrijarsije! Kad tad nisam poludeo nikad necu. Ko zna kad cu opet u Beograd otici. Ne znam, i ja bih vise voleo da imam knjigu, da ne fotokopiram, jer mi bezveze onako u onim koricama kad mi daju. Ali makar da imam odakle da ucim. Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DjordjeUzice Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Ja sam kupio u Kragujevcu... Ponecu ti ujutru u crkvu, ako budes.... eheeeej Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Nisam u Uzicu, tako da mi ne mozes poneti sutra. Moze neki drugi put. Ako hoces napisi mi samo broj telefona u privatnoj poruci pa da te ja mogu nazvati ovih dana za knjige. Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DjordjeUzice Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Zasto neko, na primer, ne bi napisao nesto o internatu... Kako to ide... Koliko kosta, kakav je dom (je l' 'krs' kao i ostali drzavni, kako se biraju ljudi ko ce s kim ziveti (to me uvek interesovalo ) i sl... Fala dje culi i ne culi... prstgore Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 E, pa super confused Imam knjige, naravno, mogu ti dati da kopiras... Mada, smatram da ti je bolje da kupis nove (lepse su:), a i nezgodan je format za kopiranje... Ako hoces, javni mi ) 0102_laughJa sam juce isao u Beograd samo da bih kupio te knjige i dosao 5 minuta kako se zatvorila knjizara preko puta patrijarsije! Kad tad nisam poludeo nikad necu. Ko zna kad cu opet u Beograd otici. Ne znam, i ja bih vise voleo da imam knjigu, da ne fotokopiram, jer mi bezveze onako u onim koricama kad mi daju. Ali makar da imam odakle da ucim. :bla: na fakultetu ces se nauciti na te "u koricama" 0442_feel Poslala sam ti svoj broj telefona u inboks, kada dodjes u Beograd, u neko dogledno vrijeme javi se da ti dam knjige, da ne kupujes, zavrsila sam sa tim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Zasto neko, na primer, ne bi napisao nesto o internatu... Kako to ide... Koliko kosta, kakav je dom (je l' 'krs' kao i ostali drzavni, kako se biraju ljudi ko ce s kim ziveti (to me uvek interesovalo 0442_feel ) i sl... Fala dje culi i ne culi... 0102_laugh Internat na faksu? Sta te tacno zanima? Sobe nisu "krs"..e sada ima malo novijih soba, a i onih starih.. mozda ti je bolje da konkurises za drzavni dom na Karaburmi , jeftiniji je, a i menza ti je u sklopu. Sve blizu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DjordjeUzice Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Ipak mi je bolje to u sklopu faksa... Nekako mi pristojnije zvuci :bla: A i, kasnim gde god, kad god, s kim god krenem, tako da mi to dodje blizu 4chsmu1 Fala 1405_love Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 E, pa super 0442_feel Imam knjige, naravno, mogu ti dati da kopiras... Mada, smatram da ti je bolje da kupis nove (lepse su:), a i nezgodan je format za kopiranje... Ako hoces, javni mi 0442_feel) blehJa sam juce isao u Beograd samo da bih kupio te knjige i dosao 5 minuta kako se zatvorila knjizara preko puta patrijarsije! Kad tad nisam poludeo nikad necu. Ko zna kad cu opet u Beograd otici. Ne znam, i ja bih vise voleo da imam knjigu, da ne fotokopiram, jer mi bezveze onako u onim koricama kad mi daju. Ali makar da imam odakle da ucim. 0442_feel na fakultetu ces se nauciti na te "u koricama" 0442_feel Poslala sam ti svoj broj telefona u inboks, kada dodjes u Beograd, u neko dogledno vrijeme javi se da ti dam knjige, da ne kupujes, zavrsila sam sa tim 0442_feel OOOO TAVITA gde si bila da ranije odgovoris? Ja odavno kupih knjige. Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Ja sam BF upisala davne '91 i Bogu hvala zavrsila ga...bila sam prva generacija zena koje su u vecem broju upisale Bogoslovski. Blazenopocivsi patrijarh Pavle je dao blagoslov za nase studiranje za razliku od njegovog predhodnika koji nije bas bio odusevljen idejom da zene studiraju Bogoslovski...veronauku predajem jos od studenskih dana, prvo pri parohijskoj crkvi a onda i u skoli od kako je veronauka vracena u skole...elem, savet buducim koleginicama: drage moje, ako vam posao koji cete raditi nakon zavrsenog fakulteta bude prioritet onda je jako mali broj perspektivnih zanimanja i visokoobrazovnih institucija koje ce vam omoguciti zaposlenje odmah nakon zavrsenih studija...lepota studiranja Bogoslovskih nauka je u tome sto cete uvek moci da nadjete nekakvo zanimanje koje je vezano za drustvene nauke, bicete zaista obrazovane mlade zene i moci cete da samouvereno pokucate na mnoga vrata..verujem da su se mnoge stvari na faxu promenile od vremena kada sam ja isla na isti, takodje verujem da je sadasnja mladja garda profesora naviknutija na prisustvo zena za razliku od vremena kad sam ja bila tamo, ja sam vecinu ispita polagala u bivsoj zgradi fakulteta (to je sad Akademija za konservaciju) ali ma koliko iskusenja imala iz tih vremena, ma koliko razocarenja dozivela od onih od kojih se najmanje nadala i pored svega toga kada bih ponovo birala fax koji da upisem to bi bio Bogoslovski fakultet.... nemojte se toliko rukovoditi idejom sta posle, pustite da vas srce vodi a Bog vas nece ostaviti nezasticene, postarace se i za vas kao i za svu svoju tvorevinu.. srecno! "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука