Milos995 Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Помаже Бог браћо!Приликом усељења у дому ПБФ је потребно између осталог и потврда да нисмо осуђивани као и да се не води какав кривчни поступак против нас,мене интересује колико највише може бити стара та потврда?Хвала унапред! Свако добро од Господа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Пауновић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Новости о расподели места у Дому:http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/informacije/raspodela-mesta-u-domu-studenata-bogoslovskog-fakulteta Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 “Будите, дакле, савршени, као што је савршен Отац ваш небески”. (Мт. 5; 48) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марија Цветковић Написано Октобар 1, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2014 У ком су дому смештене студенткинње ПБФ-а и где се исти налази? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Mislim da je najbolje da nazovete upravu doma, od njih ćete dobiti najsigurnije i najtačnije informacije. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teodora Marinković Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 За будуће генерације, питања са пријемног испита 2014. године 1.Шта је петокњижје и из чега се састоји 2.Наведи историјске књиге Старог Завета 3.Први израиљски цар је 4.У ком граду је апостол Павле проповедао философима 5.У ком веку је живео Василије Велики 6.На ком васељенском сабору су осуђени монофизити 7.Ко су гностици 8.Први црквени (не–васељенски) сабор је одржан када и зашто 9.По православном предању жена је а) подређена мужу б) једнака са мужем в) непотпуно биће без мужа 10.Наведи три српска патријарха из ХХ века 11.Шта је пентархија 12.Када су папа Павле и патријарх Атинагора укинули анатеме 13.Када је Свети Сава хиротонисан за епископа 14.Прецртај неодговарајуће појмове: подризник,епитрахиљ,путир,наруквице,појас,стихар,дискос,фелон,омофор,митра 15.Ко је наредио да се спале мошти Светог Саве 16.Шта је егзегеза 17.Човек је створен по чијем лику и подобију 18.Шта се догодило на Голготи 19.На Велики Петак се служи Литургија а) Јована Златоустог б) Василија Великог в) не служи се Литургија 20.Шта је filioque 21.Шта је духоборство 22.Шта је епиклеза 23.Шта је акатист 24.Шта је петохлебница 25.Шта је осмогласник 26.Шта је Вулгата 27.Шта је протестантизам 28.Где се налазе мошти светог Николаја Велимировића 29.Наведи три основна јерархијска чина 30.Наведи саборне посланице 31.Шта је све написао апостол Јован Богослов 32.Ко је написао Дела Апостолска 33.Где стоји икона Богородице на иконостасу 34.Којим језиком је говорио Господ Исус Христос 35.Наведи 3. члан Символа вере 36.Који су апостоли били присутни на Преображењу 37.Грех је а) коначност људске природе б) љубав између мушкарца и жене в) угрожавање другог 38.Када се, у данашње време, служи пређеосвећена Литургија 39.Света Тројица а) има заједничку вољу б) свако лице има сопствену вољу в) делује по нужности божанске природе 1.Председавајућа земља ЕУ је(има понуђено) 2.Актуелни светски првак у фудбалу је 3.Глани град Индије је 4.Наведи 3 епархије СПЦ западно од Дрине 5.Шта је логика 6.Шта је ДНК и чему служи 7.Ко је написао а) Злочин и казна б) Хамлет в) Доктор Фауст 8.Ко је написао а) Хазарски речник б) Сеобе в) Роман о Лондону 9.Наведи два српска научника који су живели у Америци и којом науком су се бавили 10.Инвентивна особа је(има понуђено) 11.Ингениозна особа је(има понуђено) 12.Холокауст је(има понуђено) 13.Полисилогизам је(има понуђено) 14.Претеча Београдског Универзитета је(има понуђено) 15.Вокабулар користимо када(има понуђено) 16.Палеограф је(има понуђено) 17.Наведи дела Бетовена, Мокрањца и Чајковског 18.Наведи три карактеристике науке и научно–истраживачког рада Hvala puno Da mi je samo znati sta ce im opsta kultura ali ajde... Hvala jos jednom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Da mi je samo znati sta ce im opsta kultura ali ajde... Општа култура је потребна свакоме а нарочито онима који се спремају да постану свештеници и вероучитељи. Како ће иначе бити спремни да одговоре на свакојаке изазове модерног друштва? Хришћанство је било, и треба да остане савремено а то поред укорењености у Предању подразумева и отвореност према свету. Узгред, добро нам дошла! 8086.gif Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teodora Marinković Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Slazem se,ali mislim da su neki segmenti ''opste kulture'' totalno nebitni po mom misljenju.E pa hvala ti puno :) Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 У ком су дому смештене студенткинње ПБФ-а и где се исти налази? Улица краља Петра, преко пута патријаршије. Марија Цветковић and Anette је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Obaveštenje o početku nastave, jedva čekam! http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/informacije/obavestenje-o-pocetku-nove-akademske-godine-0 Стефан Пауновић је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марија Цветковић Написано Октобар 4, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2014 Улица краља Петра, преко пута патријаршије. Хвала! bnenad92 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Октобар 5, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2014 Obaveštenje o početku nastave http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/informacije/obavestenje-o-pocetku-nove-akademske-godine-0 Да ли се мора ићи на Свету литургију и где се она одржава ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 5, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2014 Да ли се мора ићи на Свету литургију и где се она одржава ? stvarno ne znam da li "mora" nisu naglasili, ali valjda bi bilo poželjno da svi prisustvujemo svetoj arhijerejskoj liturgiji, liturgija će se održati verovatno u kapeli fakulteta. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Октобар 15, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2014 Из црне горе сам па сад имам један проблем око избора врсте метуре. Постоји интерна и екстерна матура. На факултетима у црној гори се не полаже пријемни већ је потребна екстерна матура. Екстерна матура је тежа, саставља је и бодује и оцјењује комисија из подгорице. Интерна је само за запошљавање и њу састављју професори из сопствене школе. На интерној је лакше и проћи и добити добру оцјену. Мене сад занима како се бодују оцјене са матуре на богословском факултету и на дому, и каква је разлика између ове двије матуре приликом бодовања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 15, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2014 Boduju se samo bodovi iz srednje škole i bodovi koje postigneš na prijemnom. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Октобар 16, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2014 a sad me interesuje na koji ce se nacin bodovati ocjene iz srednje skole sobzirom na to da nisam sa gimnazije vec iz srednje strucne skole sa podrucja rada elektrotehnicar energetike Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука