Jump to content

SVE O PRIJEMNOM ZA BOGOSLOVSKI FAKULTET

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 1 month later...

Може ли ми неко нешто  рећи о упису и пријемном на Богословском факултету у Либертвилу (САД)? 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 1 month later...

Помаже Бог, планирам ове године да упишем ПБФ у Београду, спремам пријемни већ неко вријеме. За све сам се остало информисао, само ме занима какав је живот у студентском дому и гдје се налази?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
, само ме занима какав је живот у студентском дому и гдје се налази?

Gde se nalazi?

To najviše zavisi od broja bodova koje nosiš iz škole.Teško je dobiti dom u prvoj godini.Znam da su brucoši ili na Karaburmi ili u Patrisu,mada  je  to vrlo blizu,a i nema neke velike razlike ako mene pitaš.

Imam drugaricu koja je na Karaburmi i poznajem nekoliko njih iz Patrisa.

Niko se ne žali.Hrana je dobra.

Postoji po nekoliko čitaonica,neke su čiste i sredjene,mir i tišina,a u nekima ne bi mogao da izdržiš ni pola sata,stalno te neko prekida,ulazi,izlazi,pije kafu,priča,sluša glasnu muziku,pa sve čuješ,mene bi to izludelo...Nisam navikla i ne bih imala vremena da se navikavam.

Nekoliko puta sam spavala kod drugarice,moraš prvo da je javiš portiru...u suštini postoje neka logična pravila koja moraju da se poštuju.

Ponekad mislim da bi bilo lepše da sam u domu,sloboda od roditelja.Ima svoje prednosti.

Najbitnije ti je da imaš dobre uslove za učenje.

Kad kreneš na fax,obavezno se učlani u Narodnu,Gradsku ili Univerzitetsku biblioteku .smesko. .Nadji ono što ti najviše prija i tu ostani,bilo bi dobro kad bi mogao stalno da sediš na istom mestu da bi najbrže stvorio naviku i da bi mogao da se skoncentrišeš čim sedneš....

U studenjaku sam bila na nekim žurkama i ti hodnici su me preplašili na smrt,nigde niko,sve vrata do vrata dizzy999,kao neki zatvor,nema dušu.

Ako primetiš da neko ide preko veze,iskuliraj,direktori su totalni kreteni,tako sam bar ja čula iz pouzdanih izvora.

Srećno!!! .1399.

Još da dodam da je broj studenata po sobama,1,2,3...Sve zavisi koliko je debela veza i dubok dzep.

Ova moja najbilja drugarica koju pomenuh,jedva je upala u Patris u prvoj,bila je u Zemuni,pa je pisala molbu i oni su je prebacili.Sada je na Karaburmi,ima sve desetke i nema cimerke.Koliko su joj ranije smetale,toliko joj sada nedostaju...Ja često idem tamo,pa znam kako stoje stvari.... svadja

Sirota,nema više ni sa kim da se svadja...Ponekad je prava sreća imati normalnog cimera bliss jeeee .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Pozdrav, moze li neko da mi kaze sta je potrebno za upis ucenika iz Republike Srpske? Kakvi su uslovi,koji su papiri potrebni i kada izlazi konkurs za upis ucenika? Unapred   .hvala.

Оtidji kod svog parohijskog svestenika,on ce te dalje uputiti.

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

Има ли шансе да се упадне у тај дом у оквиру факултета на првој години студирања?

Сви ученици прве године добију дом пбф.. наравно који се пријаве.

Подели на овим сајтовима

Сви ученици прве године добију дом пбф.. наравно који се пријаве.

Хвала.

Знаш ли можда (или неко други) да ли након прве године могу да се пребацим са једног смера на други, а да притом останем на буџету? Питам јер не могу баш да схватим разлику између ова два смера па не могу да се одлучим. Разлика је у броју семестара, звању након завршетка студија и наравно, у предметима и самој структури наставе, али не видим баш практичну разлику. На сајту факултета су описи смерова доста слични. Студент завршава то и то, оспособљава се за то и то... Може ли мало објашњења?

Имам још једно питање. На пријавном листу стоји прва и друга жеља. Дакле, ако не упаднем на један смер, идем на други ако има места?

Хвала и велико хвала свима који учествују овој теми и помажу нама који се спремамо за полагање пријемног испита, то стварно много значи јер на форуму има доста оних који студирају теологију те могу да се добију информације из прве руке.

Подели на овим сајтовима

На пријемни без благослова? Колико ја знам, не. Није ли један од докумената за конкурисање управо благослов надлежног архијереја?

Ја се не сећам (уписах 2004.), да ли се благослов даје приликом подношења докумената, тј. приликом пријаве, или након што се прође пријемни, када се носе документа за званични упис.

То боље да одговори неко ко је скоро уписао. Сећање ме, нажалост,не служи.

Иначе, не знам колико си упућен у структуру студирања, суштина је да не можеш ништа радити без знања и благослова свог епископа. Не можеш ни студирати ПБФ без његовог знања и одобрења.

Будеш ли направио неку фрку у својој епархији (као студент ПБФ-а), он може да повуче свој благослов, што значи да си "истеран" са факса, тј. не можеш више да га студираш.

Али, дај ови млађи да одговоре како тачно иде процедура око документације (кад, шта, како). Мада, погледај процедуру и на сајту факса, сигурно има негде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...