Candy Butcher Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Ja mislim da sam zadnji 197. Da li neko zna neka pitanja koja su bila prošle godine odnosno 2013? I jedno pitanje: nikako ne mogu da se setim šta je KENOSIS, a zaboravio sam da zapišem kad sam čitao i sad ne mogu da se setim gde sam to našao. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Unizenje, ispraznjenje ili odricanje od samoga sebe. Odnosi se na Hrista i ikonomiju spasenja. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Ja mislim da sam zadnji 197. Da li neko zna neka pitanja koja su bila prošle godine odnosno 2013? I jedno pitanje: nikako ne mogu da se setim šta je KENOSIS, a zaboravio sam da zapišem kad sam čitao i sad ne mogu da se setim gde sam to našao. Самоунижење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Кеносис значи самопонижавање.У посланици Филипљаним се налази пасус кеносис који говори о самопонижавању Христа. Ово се налази у трећој књизи Томаса Хопка,посланица Филипљанима. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Ко је написао Мирослављево јеванђеље? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Ко је написао Мирослављево јеванђеље? Јел ово озбиљно питање на пријемном или ти овако питаш? orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Ко је написао Мирослављево јеванђеље? Настао је по наруџбини захумског кнеза Мирослава, а писао га је Глигорије дијак(ђак). Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Настао је по наруџбини захумског кнеза Мирослава, а писао га је Глигорије дијак(ђак). Али немамо сигурне потврде да је он писао део или цело и да ли је био писар или минијатуриста. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Јел ово озбиљно питање на пријемном или ти овако питаш? На тесту из 2010. год. биле је питање ко је написао Охридски пролог,па контам можда буде ово.Познато је доста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Нека питања са теста: Шта је петокњижје и из чега се састоји? Наведите историјске књиге Старог Завета? По чијем је облику створен човек? Наведите три епархије западно од реке Дрине? Ко је био први цар Израиља? На ком је језику говорио Исус Христос? Шта се десило на Голготи? Ко је наредио спаљивање моштију св.Саве? Који су апостоли присустовали Христовом преображењу? У ком је веку живео св.Атанасије Велики? Шта је сврха Октоиха? Општа информисаност: Која држава преседава Европском унијом? Шта је вокабулар? Који је главни град Индије? Шта је холокауст? Ко је актуелни светски првак у фудбалу? Ко је написао Сеобе,Фауста и Хазарски речник? Навести дело Мокрањца,Бетовена? Ко је написао Хамлета? Било је доста питања са овог форума и теста из 2010год... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 OK su pitanja, uopste nisu teska... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inspektor Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Било је и тежих,а које нисам ни нашао у књизи Томас Хопка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Kako smo uradili prijemni? Jel bio težak? Ja sam bas na glupostima gresio nisam znao ko je napisao fausta, delo čajkovskog... Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Пауновић Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Питања су била лагана, пријемни није био тежак. Било је пар питања која нисам знао, а наравно и глупости на којима сам грешио. Све у свему, није било лоше. Надам се ћемо сутра сазнати тачно како смо прошли. “Будите, дакле, савршени, као што је савршен Отац ваш небески”. (Мт. 5; 48) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Пауновић Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Ево и резултата http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/informacije/preliminarne-rang-liste-kandidata-u-junskom-upisnom-roku “Будите, дакле, савршени, као што је савршен Отац ваш небески”. (Мт. 5; 48) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука