Jump to content

Такозвана "Мати" Борка из села Вучак

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ako neko ne prihvata nju kao osobu ili ne podrzava ono sto ona cini resenje je jednostavno NEMOJTE DA NJOJ IDETE i resena stvar .

Исто важи и за Вас: ако је Ви прихватате као особу и(ли) подржавате оно што она чини - решење је једноставно: идите њој и решена ствар. :) Нема потребе за оволиким писањем.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Исто важи и за Вас: ако је Ви прихватате као особу и(ли) подржавате оно што она чини - решење је једноставно: идите њој и решена ствар. :) Нема потребе за оволиким писањем.

Pa jasno sam vise puta rekao da sam bio tri puta pre deset godina i nisam nista sakrio javno sam rekao,a moje pisanje se odnosilo na ljude koji su bili a onda zalili javno sto su to cinili .

Svesno nesto ciniti,a onda traziti javno oprostenje od ljudi koji nisu ni znali da si bio moze samo u katolickoj veri u pravoslavlju ne moze.

A sto se tice odlazaka njoj nemam potrebe jer sam tada resio svoje probleme i nemam potrebu da idem opet .   

Срећни празници  свим мојим пријатељима и људима добре душе !

Подели на овим сајтовима

A da li biste išli ponovo kad biste ponovo imali slične probleme i da li ona pomaže samo u nekim slučajevima ili u svim situacijama?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

a moje pisanje se odnosilo na ljude koji su bili a onda zalili javno sto su to cinili .

Svesno nesto ciniti,a onda traziti javno oprostenje od ljudi koji nisu ni znali da si bio moze samo u katolickoj veri u pravoslavlju ne moze.

Значи, ако сте због глади свратили у сумњив fast food и појели кварну пљескавицу (осетили да вам је било баш, баш лоше после) - не бисте упозорили никога на тај fast food? Не би икога обавестили да ту продају покварену храну? Јер "то не може" "у православљу"? Страшно...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

A da li biste išli ponovo kad biste ponovo imali slične probleme i da li ona pomaže samo u nekim slučajevima ili u svim situacijama?

Ja uopste nisam znao za nju do jedne Krsne Slave kod ljudi kod kojih sam stanovao, a koji su me pozvali na Slavu.

Na Krsnoj Slavi behu ljudi koji su bliski prijatelji i komsije .

U jednom trenutku su se svi obratili jednom coveku koji je sedeo do mene da svima isprica kako je resio svoju bolest .

Tada je on veoma mirno poceo pricu .

-- Radio je u jednoj velikoj fabrici i nije isao kod doktora dugo vremena toliko da ne pamti kada je zadnji puta bio . Odjednom je dobio strasne bolove u donjem delu ledja u predelu bubrega . Zavrsio je na hitnoj a posle prebacen iz BIH u Srbiju odnosno u Beograd . Lezao je na klinici za bubrezne bolesnike i bio na svim mogucim tada ispitivanjima . Nakon nekog vremena je doktor pred penzijom rekao da su njegovi bubrezi pred otkazom rada jer su sasuseni a bol se u ovom slucaju javlja u zadnjoj fazi, nema upozorenja prije .

Pitao je taj covek doktora sta to znaci a doktor je rekao to znaci da imas maksimalno 6 meseci zivota. 

Dok je lezao na tom odjelu cuo je od nekih pacijenata za majku Borku pa je s obzirom na stanje koje je imao otisao tamo. Ona ga je primila .Nije mu trazila pare kao sto od nikoga ne trazi nego koliko zelis da das od srca das sve je tvoja slobodna volja .

Ucestvovao je u molitvama svaki dan i stanovao neko vreme kod komsija u blizini a Borka bi posle svake grupne molitve drzala ruke na njegovim bubrezima i molila za ozdravljenje . Dolazio je kuci i ponovo se vracao i sve tako sest meseci .Osetio je nakon nekog vremena da je bol utihnula i da se oseca mnogo bolje.

Kada je vec bilo sest meseci od dana kada je otpusten sa klinike Borka mu je rekla da ode da ponovo uradi nalaze kod istog doktora pa je i otisao. Kada ga je doktor video pitao ga je sta zeli a on da uradi nalaze . Doktor je rekao da je njemu sve uradjeno i da nema sta vise da se gleda i bio iznenadjen sto je ovaj uopste ziv kada je vec sest meseci skoro navrseno .

Covek je trazio kao zadnju zelju da mu se ponovo pregledaju bubrezi pa je doktor pristao .Uradili su mu tri puta zaredom sve pretrage jer su mislili da instrumenti imaju neku gresu a onda je doktor pozvao konzilijum lekara da svi vide istoriju bolesti i sadasnje stanje .

Covek je pitao o cemu se radi kada je pobudio toliku paznju ??? Odgovor je bio da su bubrezi potpuno zdravi i da ovako nesto nije vidjeno u medicinskoj praksi . Sledila su pitanja sta je pio?, koje tablete uzimao i slicno a on negirao uzimanje bilo kakvih lekova nego rekao da je bio kod Borke .

U prvi mah se svi smejali ali videvsi da je covek ozbiljan i videvsi da imaju sasusene bubrege od pre sest meseci i sada zdrave prestali se smejati i shvatili da ima lek i koji ne dolazi od medicine .

Jedan od tih doktora ima zenu doktora i ljudi su usli u poodmaklu dob ispobavajuci razne medicinske tretmane da imaju decu ali bezuspesno pa je vodjen ovom pricom doktor nagovorio svoju zenu da odu ,da probaju jer on je poverovao ovom coveku a zena nije ali za ljubav prema muzu krenula je .

Usli su kada je u sali bilo mnogo ljudi ,ucestvovali su u molitvi i posle je Borka stavila ruke na deo njenog stomaka u predelu maternice i molila i to je to .Otisli su kuci i nakon dva meseca su se vratili i zena je sa vrata rekla pred svima odusevljeno da je trudna a Borka opet da zna da je ona trudna. Borka je tada rekla toj zeni da kaze pred svima sta je pomislila kada je prvi puta usla u salu i videla nju(Borku),a zena je tada rekla "pomislila sam sta moze da mi pomogne ova baburina vestica". Na zidu koji je iza Borkinih ledja nalaze se ikone Svetaca i slike beba koje su rodjene uz njenu pomoc .

Borka savetuje ljudima da idu u Crkvu da se mole Bogu i da to redovno cine ,govori im sta su nasi stari obicaji i kako se vidaju rane da se ne koriste ovi zagadjeni proizvodi sto se prodaju u apotekama .

Govori zenama da ne cine preljube ,da ne cine zlo prema bliznjima i da ne vrse abortuse jer sve to ima jake negativne posljedice za njih same i za potomstvo i veliki greh se cini.

Voda koja se pominje a Borka savetuje da se koristi sa bosiljkom u njoj je voda kao svaka voda ali bosiljak je vazan u svemu tome.

Ne slazem se sa njenom slikom na ikoni kao ni sa mnogi slikama u nekim crkvama koje su oslikane a stavljene glave narucilaca slika za mene je to greh ali cinjenica da uradi jedan pokrece masu ljudi da i oni to slede . Meni je to skrnavljenje objekta  odnosno hrama koji ima svrhu da se vernik putem molitve sjedini sa Bogom .

Borka je meni pomogla kako sa tim dodirom a toliko i savetom a savetovala je da idem u crkvu ne zbog svestanika koji je tamo nego zbog sebe i da Boga pominjem pri svakom obroku koji uzimam i da se za hranu zahvalim Bogu sto ju imam ,da Boga molim za svaku bolest i za svaki problem i da se njemu molim i kada nemam nekakav problem da se molim sto znaci stalno i tako i cinim vec deset godina .

Imao sam i sada pre neku godinu strasne glavobolje ali sam stalno izgovarao oce nas zaredom po dvadeset puta i bol bi otisla .

Ona mi je pokazala put i ja vise njoj ne moram da idem ,verujem u Boga i u njegovu moc i snagu u sve ove godine posle Borke samo sam ojacao Boga u sebi i ljubav prema svakom coveku .

S obzirom da sam po profesiji vojnik posle nasih ratova radim obezbedjenje kako kod kuce tako i po svetu od zemalja bliskog istoka ,afrike i dalekog istoka .

Sa mnom je ikona Isusa ,majke Marije i Sv.Nikole gde god isao i kuda god hodao.leteo ili plovio i stalna molitva Bogu.

Borku sam razumeo kao nekoga ko mi je dao informaciju KAKO tako da sam naucio sta sam propustio a verujem da ko je odrastao u blizini nekog duhovnika (svestenika ili monaha)nema uopste potrebe da ide kod Borke da mu daje informaciju .  

Kada sam prvi puta bio kod Borke rekao sam ko mi je rekao za nju a onda me je ona pitala za mnostvo ljudi iz mog kraja koji su jako bogati i mogu da se lece bilo gde na planeti,koji pomazu gradnju crkava i manastira i koji kupuju zvona a svi su bili kod nje i svima im je pomogla .

Rekla mi je kako svestena lica dolaze kod nje zbog nekih problema kao i sluzbe bezbednosti iz istog razloga a u velikoj tajnosti i tu mislim da je razlog sto je toliko dugo opstala .

Sada nakon toliko godina vise nije pitanje KO IDE KOD BORKE vec pitanje KO JOS NIJE BIO toliko je naroda proslo kroz njenu kucu u sve ove godine od Slovenije do Makedonije od Vojvodine do Crne Gore i pravoslavnih i muslimana i katolika .

Generalno mi smo svi jedan narod sa istom tradicijom a sa tri vere ali nasa pravoslavna Crkva ne dozvoljava da se neko zove Srbinom ko promeni veru pa smo dobili bratoubilacke ratove u novijoj istoriji bez veze .jer onaj ko je promenio veru nije vise prihvacen kod svojih kao Srbin a ni kod onih kojima se priklonio jer je izdao svoje pa postaje krvolok da bi novima dokazao svoju lojalnost ubijajuci svoju krv a nagrada su privilegije ali se tada gubi dusevni mir i dobija veliki greh za potomke . 

Eto ako hocete da racunate Borka kaze da u salu stane 70 ljudi a molitva je je dva puta dnevno i ona popodne bude sa polovinom novih ljudi recimo 35 sto bi se reklo 100 ljudi dnevno pa pomnozite sa 30 dana i dobijete  3000 ljudi u mesec dana ,Borka napravi mozda mesec dana pauze u godini dana sto bi mozda bilo 11 meseci rada a to onda kaze 33 000 ljudi godisnje i ako je tako bilo svih deset godina od kada sam ja bio kroz njenu kucu je tada proslo 330 000 ljudi a ljudi su kod nje isli i mnogo godina pre nego sto sam ja bio pa mozete da zakljucite kako

je tamo bilo skoro ili mozda i pola miliona ljudi .

Tako da kada sada sa nekim pricate od komsija mozda vas slusa kako ju napadate a i on je tamo bio .

Borka mi je jednom rekla da ljudi dolaze i ocekuju cudo koje se ne desi niti ce se ikada desiti ako sami nemaju veru u Boga to znaci ako Vi verujete u Boga i ako sledite njenu molitvu toga dana imate sanse da ozdravite i posle posete ostanete u veri sa Bogom ne gradeci od Borke nekog svetca koji ona nije jer je ona samo neko ko je pomogao da premostite reku i nastavite dalje sami .

Svi monasi znaju molitvu i moleci se stalno resavaju svoje zdravstvene probleme i ne moraju ici nikome da ih savetuje kada vec znaju sta ih leci.

Najvaznija pouka je da smo mi biljojedi a ne mesojedi i da jedenje mesa nas cini bolesnima a biljke nas lece i drze dalje od bolesti .

Pijenje vode sa arterskih cesmi nas cini zdravima a hlorisane iz vodovoda bolesnima i vazno je da kada popijemo vodu da se VODI zahvalimo sto nas cini zdravima i sto zdravi nas organizam jer voda je ziva i razume nase reci koje izgovaramo .

Mi smo voda jer tako nas Bog stvorio i zajednistvo sa prirodom i Bogom nas umiruje i cini skladnim sa tvorcem . 

Izvinjavam se onima koje sam zamorio ovolikim tekstom ali kada napisem samo jednu rec za tren izadje cela reka reci onako kao bujica ........

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свети Јован Златоусти о врачарама

https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B4-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%80-r3840

Рече у тексту, а не бих да се осврћем на цео, јер то је лична интерпретација овог проблема где се на некин начин покушава да се помири "велијар" са Христом, али ме је заинтригирало ово

Rekla mi je kako svestena lica dolaze kod nje zbog nekih problema kao i sluzbe bezbednosti iz istog razloga a u velikoj tajnosti i tu mislim da je razlog sto je toliko dugo opstala .

Нарочито ме као православног хришћанина занима то какви су ти свештеници који иду код баба-врачаре због "својих проблема". За службе безбедности ме баш брига (јака нам је служба која мора да тражи услуге гатаре).

Видим да сте добро упознати са догађајима и да ова, по мени, нафилована прича (испричана да се стекне јак утисак) је ту да се људи смуте. Не замери, то је моје мишљење и увекл ћу стајати иза тога.

Пре ћу веровати Светом Јовану Златоустом, на чију литургију идем и причешћујем се, него било коме ко хвали врачање и слуге демона (опет моје виђење).

Питам се само како неки Епископ толерише такве свештенике, а са друге стране цеди оне који чине минорне грешке или нису у могућности да исплате некакве разрезе и шта ја знам...

Подели на овим сајтовима

Веома потресно искуство.

Ту се виде умножавања финансијских таланата.

Свима бих препоручио да не иду код ње и да се не залуђују врачарама.

Ово су озбиљне ствари и велики је грех залуђивати унесрећене.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ово је одлична ствар и свима је препоручујем.

Ту се види да неке ствари нису нове и продукт ових времена, већ да је тај проблем био од увек.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Само када се сетим 90-тих и експанзије разноразних секташа, помислим да смо ми и добри после свега тога.

Људи су хрлили тих година код њих. Она туга када је ухватила, па је некоме дете било на фронту, а родитељи хрле код тих секташа, само да би видели да ли им је дете добро. Па то је за најстрожу казну, колико су искоришћавали јадне људе.

orthodoxlighthouse

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свети Јован Златоусти о врачарама

https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B4-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%80-r3840

Рече у тексту, а не бих да се осврћем на цео, јер то је лична интерпретација овог проблема где се на некин начин покушава да се помири "велијар" са Христом, али ме је заинтригирало ово

Нарочито ме као православног хришћанина занима то какви су ти свештеници који иду код баба-врачаре због "својих проблема". За службе безбедности ме баш брига (јака нам је служба која мора да тражи услуге гатаре).

Видим да сте добро упознати са догађајима и да ова, по мени, нафилована прича (испричана да се стекне јак утисак) је ту да се људи смуте. Не замери, то је моје мишљење и увекл ћу стајати иза тога.

Пре ћу веровати Светом Јовану Златоустом, на чију литургију идем и причешћујем се, него било коме ко хвали врачање и слуге демона (опет моје виђење).

Питам се само како неки Епископ толерише такве свештенике, а са друге стране цеди оне који чине минорне грешке или нису у могућности да исплате некакве разрезе и шта ја знам...

Pa kakvi su nam svestenici to mozete da pogledate ako se osvrnete oko sebe i zasto je neko od njih isao kod nje opet je problem njih samih .

Sto se price tice samo sam rekao svoj dozivljaj i iskustvo bez filovanja bilo koga jer nisam za situaciju ako svi bacaju kamen na nekoga da se ja automatski pridruzim jer i Hrist je jednom rekao neka onaj ko je bez greha baci prvi kamen u prilici kada je trebala da bude kamenovana jedna zena .

Sto se tice staresina Crkve imate primere rascinjenih zbog razlicitih grehova pa i homoseksualne orjentacije sto znaci da ima tu svacega ako se zagrebe dublje ispod povrsine sto naravno nije generalno ali ipak narusava ugled pravoslavlja.

Ovde sam primetio da se veoma lako citiraju reci Svetih ali mi je drago kada procitam da se neko drzi u stvarnom zivotu nacinom zivota odnosno delom kako je citat zahtevao od svakoga coveka u veri .

Nadam se da svi koji veoma lako osudjuju neki komentar ovde napisan da su isto tako revnosni i u stvarnom zivotu i da ukazuju ljudima oko sebe na pogresna dela u zelji da neki greh neke osobe predje u pokajanje i dozivi nastavak u ispravnom zivljenju s verom u Boga .   

Подели на овим сајтовима

Кад би сав проблем неверја у српском народу био у лошим свештеницима, то би се лако решило.

Узроци су разни и дуготрајни, а с тим и поправљање на боље.

Али људи су навикли да је најлакше да оптуже попа за своје грехе, јер га и он чини, али никада неће да подрже свештеника кад чини добро или позива на на жртву. Кад да сад ми које су дриблали у ЈНА, оптужили официре који су остали да се боре, за сва узалудна улагања целе заједнице и привилегије које су деценијама уживали.

Знам неколико људи који су ишли код Борке или других врачара и нико није имао никакво добро од тога, само зависи од људи колико то могу себи да признају. Чинили су све како им је налагано у оним лецима, скупљали паре да јој купе кола за рођендан, али све ишло на горе.

Тек они који су видели да не постоји магично решење њиховог проблема, па се окренули Цркви и лекарима, видели су бољитак.

Основно је да видимо да је проблем у нама и да само ми уз Божју помоћ га можемо решити, а не неко са стране.

Али још је св.ап. Павле говорио о онима који воле да их чешу по ушима.....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...