Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Opet da se ne zaboravi:

Kuran

Tako mi neba i Tarika! A znaš li ti šta je Tarik? Zvijezda koja probija!

(86 - At-Tariq, 1-3)

http://www.phobos.pcm.hr/svemir/duboki_svemir/zvijezde/5_pulsari.htm

Kuran

I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.

(36 – Yasin, 38)

Uz pomoć razvijenih teleskopa i akumuliranja naučnih podataka, postalo je jasno da se i Sunce kreće i da se Zemlja okreće oko Sunca, koje je u pokretu.

Kako pojasnjavate ovo konkretno?

По ономе што сам прочитао могу дакажем следеће: овакве тврдње имаш и код Платона, Дакле, 1000 година пре Мухамеда.

Подели на овим сајтовима

Opet da se ne zaboravi:

Kuran

(86 - At-Tariq, 1-3)

Kuran

I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.

(36 – Yasin, 38)

Uz pomoć razvijenih teleskopa i akumuliranja naučnih podataka, postalo je jasno da se i Sunce kreće i da se Zemlja okreće oko Sunca, koje je u pokretu.

По ономе што сам прочитао могу дакажем следеће: овакве тврдње имаш и код Платона, Дакле, 1000 година пре Мухамеда.

Navedi dokaze tacno i konkretno jednu po jednu!!

Znaci

1. Pulsari

2. Da se sunce krece

Gdje je to PLaton ili nei drugi o tome pricao !?

Ostalo slijedi

Molim vas da konkretno odgovarate na ove cinjenice.

Подели на овим сајтовима

Селкоба, читај мало и нешто друго осим Курана и исламских књига. То што причаш личи ми као кад човек преврне шољу па прича оно што му се чини да види. То је само ваше учитавање науке у Куран, да не кажем гатање: што је баби мило то јој се и снило. Написах негде, исламска теологија сада болује болест коју је хришћанска преболела у средњем веку. Некда су и хришћани мислили да им Библија говори научне чињенице, па су чак и много били љути на научнике тога времена који су покушали да им докажу да то и није баш тако. Даће Бог, схватићете и ви то једног дана. Но, да не млатим ја са причом, ту су људи који много више знју о науци па ће ти одговорити. Нажалост, мислим да су ове твоје тврдње неозбиљне и смешне па и не желе дадискутују.

Подели на овим сајтовима

Opet da se ne zaboravi:

Kuran

(86 - At-Tariq, 1-3)

Kuran

(36 – Yasin, 38)

Селкоба. О смислу овог цитата се може расправљати на много начина. Свим античким народима је изгледало да се сунце кретало до одређених граница, и сви су мислили да се сунце на неки начин креће. Дакле ни у антици нису баш фулали сто посто јер сунце се заиста креће, док се привидно креће око земље, али не стварно, дакел ту су фулали. Тако да ово писаније у Курану није ништа ново, што до тад нико није могао ни претпоставити у античком свету. Погрешка је што ти ту једну просту реченицу о кретању сунца стављаш у контекст модерне науке, која је открила да се сунце креће, не око земље него једном одређеном путањом ротира око средишта галаксије. Да те вратим коју стотину година раније када није било телескопа, не би из ове реченице у Курану ишта могао закљчути о начину на којим се сунце заиста креће.

Дакле било каква научна теза које се може извући из Курана, једноставно је била позната до тад читавом античком свету.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Opet da se ne zaboravi:

Kuran

(86 - At-Tariq, 1-3)

Kuran

(36 – Yasin, 38)

Селкоба. О смислу овог цитата се може расправљати на много начина. Свим античким народима је изгледало да се сунце кретало до одређених граница, и сви су мислили да се сунце на неки начин креће. Дакле ни у антици нису баш фулали сто посто јер сунце се заиста креће, док се привидно креће око земље, али не стварно, дакел ту су фулали. Тако да ово писаније у Курану није ништа ново, што до тад нико није могао ни претпоставити у античком свету. Погрешка је што ти ту једну просту реченицу о кретању сунца стављаш у контекст модерне науке, која је открила да се сунце креће, не око земље него једном одређеном путањом ротира око средишта галаксије. Да те вратим коју стотину година раније када није било телескопа, не би из ове реченице у Курану ишта могао закљчути о начину на којим се сунце заиста креће.

Дакле било каква научна теза које се може извући из Курана, једноставно је била позната до тад читавом античком свету.

Zvijezde Pulsare ste preskocili...za to nemate objasnjenje...ioi su  anticki narodi i to znali? :)

Za kretanje sunca se zna tek odnedavno sa 100%-sigurnoscu. Prije se mnogo spekulisalo...Znaci da je Poslanik Muhamed dobro spekulisao i naveo takvu stvar kao cinjenicu...Bez straha da bi ta cinjenica mogla da unisti citav Kuran kada bi se ispostavila kao lazna..

Hajmo dalje:

Svemir je prije velikog praska bio cjelina,gasovito stanje... to se zna odnedavno...

Zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo još maglina bilo, pa njemu i Zemlji rekao: "Pojavite se milom ili silom!" - "Pojavljujemo se drage volje!" - odgovorili su.

(41 – Fussilat, 11)

Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?

(21- Al-Anbiya’, 30)

Spolnost kod biljaka (PRVI koji je biljke podijelio po spolnim organima je naucnik Carl Linnaeus)

On spušta s neba kišu!" - Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.

(20- Ta-ha, 53)

...i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao.

(13- Ar-Ra'd, 3)

Sirenje svemira

Kuran

Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo.

(51-Az-Zariyat, 47)

Interstelarna materija

Astrofizicari su donedavno mislili da izmedju zvijezda vlada potpuni vakum.Tek nedavno je otkriveno da se izmedju nalazi gas i prasina iz kojih nastaju zvijezde

Kuran 25

59. koji je za šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju i ono što je među njima stvorio, a onda cijelim svemirom zavladao; On je Milostivi i upitaj o Njemu onoga koji zna

Evo uzmite sad jedan po jedan dokaz i oborite ga...ako je neko iz antike to znao....

Ajeti su jasni bezu da se mogu drugacije tumaciti

A kad ovo zavrsimo ima toga jos mnogo

Подели на овим сајтовима

Zvijezde Pulsare ste preskocili...za to nemate objasnjenje...ioi su  anticki narodi i to znali? ;)

Срби. Ако идемо Деретићевом логиком и вршимо ”лингвистичке” анализе које су сасвим на нивоу твојих ”научних”, онда недвосмислено морамо да закључимо да су Куран писали Срби.

Подели на овим сајтовима

”Свемир је пре великог праска био целина, гасовито стање...”

Генијално!

:cheesy2:

"Velikim praskom naziva se događaj stvaranja svemira. Važno je razumjeti da Veliki prasak nije nikakva eksplozija u "središtu svemira" (svemir nema središte!) već sam događaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije. Svemir se nakon Velikog praska počeo širiti i širi se i danas. Sa širenjem prostora, materija se razrjeđivala, svemir se hladio i mijenjao: od homogene "juhe" vrućih, nama danas uglavnom nepoznatih čestica, do današnjeg hladnog svemira s milijardama galaksija."

Naravno da je svemir u pocetku bio gasovita cjelina(homogenost) ...

Подели на овим сајтовима

Водимо реачуна о теми: Верници питају атеисте. Селкоба, ово се првенствено односи на тебе.

Pitanje koje ja postavljam je slijedece:

Ako ne postoji Stvoritelj, kako je moguce da su prije 14 vjekova postojali odgovori na mnoga naucna pitanja koja su tek u skorije vrijeme sa 100% sigurnoscu odgovorena?

Zbog toga dajem ovdje ove dokaze i pozivam ateiste da odgovore na to.

Подели на овим сајтовима

Pitanje koje ja postavljam je slijedece:

Ako ne postoji Stvoritelj, kako je moguce da su prije 14 vjekova postojali odgovori na mnoga naucna pitanja koja su tek u skorije vrijeme sa 100% sigurnoscu odgovorena?

Питање садржи једну врло нетачну премису, ал ајде зезања ради...

ПРЕТПОСТАВИМО да је све што си рекао о науци и исламу тачно! Постоји буквално БЕЗГРАНИЧНО могућих објашњења зашто би све те ствари стајале у Курану која не укључују никакво божанство.

Ево најједноставнијег: Можда је ванземаљац дошао, опчинио Мухамеда својом технологијом и убедио га да је бог, што би било врло лако и са нашом данашњом технологијом, и онда му навео све те научне истине. Зашто? Па има милион могућих плаузибилних разлога које би човек могао да смисли ко објашњење, можда чак из чистог зезања. Ето, ванземаљац је скот и воли да напаљује примитивне културе на све и свашта.

Колико год ово објашњење било блесаво, оно је НЕБРОЈЕНО пута плаузибилније од било каквог божанства, јер ни у једном тренутку ни најмање не крши физичке законе овог универзума.

Него кад боље размислим Мухамед се на крају живота успео на небо на крилатом коњу, нешто тог типа, зар не? Па зар не видиш да је ''крилати коњ'' више него јасна алузија на ''летећи тањир'' (коњ је тад био главно превозно средство, а ово је превозно средство које лети), е сад ЗНАМ да сам у праву!  :cheesy2:

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...