Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Iz tvog odgovora zakljucujem da je vas odgovor da nema sanse da od jedne velike case nakon milion godina bacanja te iste case na beton dodje do stvaranja sest malih casa ili?

Све зависи од тога колико попијеш. Никад се не зна.

Подели на овим сајтовима

Iz tvog odgovora zakljucujem da je vas odgovor da nema sanse da od jedne velike case nakon milion godina bacanja te iste case na beton dodje do stvaranja sest malih casa ili?

Znaci odgovor je nema sansi da se to desi.Naravno.Jer ko drugacije misli nema sa logikom nikakve veze 0405_feel

Ok#

Slijedece pitanje:

Kako fizicari objasnjaju stanje kosmosa prije velikog praska?

Подели на овим сајтовима

Ивице, па како не разумеш, теорија еволуције ти је ко бацање флаша у бетон! Исти ђаво.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

"Velikim praskom naziva se događaj stvaranja svemira. Važno je razumjeti da Veliki prasak nije nikakva eksplozija u "središtu svemira" (svemir nema središte!) već sam događaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije. Svemir se nakon Velikog praska počeo širiti i širi se i danas. Sa širenjem prostora, materija se razrjeđivala, svemir se hladio i mijenjao: od homogene "juhe" vrućih, nama danas uglavnom nepoznatih čestica, do današnjeg hladnog svemira s milijardama galaksija.

Sam trenutak stvaranja i kratak period od 10-44 sekundi nakon stvaranja još uvijek su izvan domašaja znanosti. Naime, Einsteinova opća teorija relativnosti, jedina opće prihvaćena teorija prostora i vremena, ne funkcionira za sisteme manje od tzv. Planckove udaljenosti (10-35 metara) i za događaje koji traju kraće od tzv. Planckovog vremena (10-44 sekundi). Unutar Planckovog vremena ni prostor ni vrijeme više nemaju isto značenje kao u svakodnevnom životu. Tu bi granicu trebala srušiti kvantna teorija gravitacije, koja još uvijek nije razvijena. Ovaj početni period svemira zovemo "epoha kvantne gravitacije"."

Kuran

Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo.

(51-Az-Zariyat, 47)

Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?

(21- Al-Anbiya’, 30)

Kuran 41

11. zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo još maglina bilo, pa njemu i Zemlji rekao: "Pojavite se milom ili silom!" – "Pojavljujemo se drage volje!’ – odgovorili su, (Fussilat(41), Ajet 11)

Interesantna "pjesmica"

Подели на овим сајтовима

Чекај, а Селкоба као пршти од аргумената? Ма дај, молим те!  0212_rolleyes

неважно је, ал не може нико никог ad hominem да дисквалификује, па још се приде и изругује.

овде има сасвим довољно простора да се образложи зашто нешто није онако како неко сматра.

da si izdvojio sekundu vremena da procitas gluposti koje je covek pisao ne bi tako govorio...

Jel mogu sad ja da kazem "To sto pahulja snega ima 8 krakova je zbog toga sto ima 8 planeta a to je naucni dokaz da bog ne postoji"

Svako ce na ovo sto sam napisao da kaze "ovo je glupost" jer ti ne trebaj niakakvi argumenti da to shvatis medo... ali ajde sledicu tvoj primer...ocekujem neki argument od tebe protiv toga... pa ajde medo daj mi argument da ovo sto sam napisao nije tacno... ajde, ajde...

све што ја напишем ти ћеш ионако обрнути наглавце у твојој глави и видети то потпуно уврнуто.

веруј ми да сам одустао од разумне комуникације јер је потпуно бесмислено уопште се упуштати у неки смислен дијалог са тобом.

ohoho medo... pa jel si ti to mene upravo ad hominem diskvalifikovao?

C c c  svkim danom sve vise licis na mracnjaka  0205_whistling

Отприлике је еквивалентно укусу зелене боје.

hahahah... svaka cast!

Inace ne znam dal si video u skorijim postovima ali je selkoba navodio da je naucno poznato stanje kosmosa pre velikog praska  a to je cak i opisano u kuranu... komeNdija 0442_feel

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Чекај, а Селкоба као пршти од аргумената? Ма дај, молим те!  0205_whistling

неважно је, ал не може нико никог ad hominem да дисквалификује, па још се приде и изругује.

овде има сасвим довољно простора да се образложи зашто нешто није онако како неко сматра.

Лепо је то и разумем те, нарочито кад си модератор. Форум не треба да се претвори у хаос. Али мени је мало мука од тих форумских и нарочито црквених формалности (генерално, не мислим само на овај случај). Наиме, врло је важно какав облик реченице употребимо, да не бисмо, не дај Боже, увредили неког. Приметих да су Муслимани нешто нарочито осетљиви. Можда је читаво решење нашег тренутног цивилизацијског проблема у ствари врло једноставно - они треба само мало да се опусте и уживају на животу, па чак и да се, о страшне ли помисли, понекад нашале на свој рачун и понекад мало искритикују себе.

Па шта и ако ме неко увреди? Уф трт! Али зато се увреде цивилизацијских размера, које се константно од стране верујућих упућују читавој науци и научницима, и те како толеришу. То и владике раде јавно, тако да ме ништа не чуди. И то је до те мере постало нормално да људи то више и не примећују, па се још чуде кад се појаве реакције, како то да нас невине неко сме да дира.

И стварно, не мислим на тебе (чак мислим да не можеш да се пронађеш у мојој причи уопште), ти си ми само дао повод. Ово што Селкоба ради је један пример врло подмукле увреде и понижавања. Могуће несвесне, али зар је то битно? То што је он  сав преподобан, мене савршено (више) не занима.

Подели на овим сајтовима

па аргументујте селкоби, на њему је слобода хоће ли вам поверовати или изабрати да буде херметизован, сујетан и неук.

не видим у чему је проблем.

ево, имате пример мрачњака који је на дијаметралну страну од селкобе запуцао, ако не већ и стигао, па га гајите као мало воде на длану само зато што заједно не волите селкобу. или његову религију питам се наглас?

могли би мало двоструки аршин из лева да потерате у центар, да вам не би било кисело са друштвом већ весело.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Pitanje za ateiste: DA li ste vi ateisti, ili antiteisti? Mi smo vjernici, ali nismo anti-nevjernici. Ja licno kada razgovaram sa ateistom kazem: "svaka cast, skidam kapu 0110_hahaha ,imas pravo na svoj stav 0205_whistling ,isto kao i ja na svoj, ali me neki iznenade, kad pocnu da bjesne zato sto ja drugacije mislim 0110_hahaha 0110_hahaha . I sada samo pitam da vidim da li ima ateista koji ce reci  0110_hahaha nema veze sto drugacije mislimo ,ipak smo svi  :) ljudi

Подели на овим сајтовима

поента је да се обично укида та нијанса људскости, јер увек неко мисли да је он изнад оног другог, по било којем критеријуму као и у одсуству.

а кад укинеш људскост другоме, по било ком критеријуму или чак и без критеријума, онда је СВЕ дозвољено.

Подели на овим сајтовима

поента је да се обично укида та нијанса људскости, јер увек неко мисли да је он изнад оног другог, по било којем критеријуму као и у одсуству.

а кад укинеш људскост другоме, по било ком критеријуму или чак и без критеријума, онда је СВЕ дозвољено.

Када се говори о (на пример) научним питањима, онда просто једни људи ЈЕСУ изнад других. Или о уметности. Или о кувању. Жалим случај. Лажним смирењем се не може све релативизовати. Ако ја неком кажем да нема појма шта пише о некој теми, тиме му не укидам људскост. Тако печењар Радуловић пече боље прасиће од мене. Кад бих ја пробао, то би испало никакво. Полуживо, вероватно бих заборавио да посолим, корица не би била хрскава... И ако би ми он рекао како појма немам, тиме би ми само рекао истину, никако ми не би унизио људскост. То што ја и даље инсистирам да знам и како у мојој лектири пише тачно како треба да се пеку прасићи и писало је још пре него што је он отворио радњу и то што и даље безобразно подучавам њега, то је мој и само мој проблем. Не разумем зашто је ово проблематично схватити. Зар би ти ушао у авион и понудио се да возиш уместо пилота јер си читао Малог Принца или си играо флајт симулатор? Зар би селкоба то урадио? Зар су пилот и селкоба једнако добри возачи авиона? Зар треба пилот зарад неког лажног смирења да пусти дете да се игра?

Подели на овим сајтовима

причах о смирењу, не о талентима.

с друге стране, можда неко има неоткривени таленат који никад није пробао јер је стално добија ћушке? типа ... вера?

Подели на овим сајтовима

Брате, можемо да имамо смирења, али ипак ми живимо у времену где се "толеранција" злоупотребљава на велико и у ствари постаје диктатура оних који немају аргумената. Зато треба опрезно са "толеранцијом", нарочито када се ради само о речима. Од "повређених осећања" још нико није умро.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ovo sto je Ivica napisao je toliko tacno i toliko univerzalno u ovim forumskim raspravsama da bi 100%

trebalo da ide u pravilnik foruma.

Ako smo bar malo iskreni videcemo da i na temama o "novotarijama i ekumenizmu" se na identican

sablon "laznog smirenja" i "prostodusnog vernog naroda" pljuju episkopi i teolozi.

Mozda je vreme da svhatimo da kad "prostodusni narod" lupa gluposti da mu ne treba podilaziti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...