Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

селкоба, ајде немој сам са собом да пишеш ...

Ne samo navodim odredjene naucne dokaze ateistima koje oni treba da opovrgnu jer upravo ovi dokazi pokazuju da postoji Gospodar i Stvoritelj svega ili?

брате, напунио си целу страну  confused1

сачекај одговор  confused

Подели на овим сајтовима

sorry selkoba... moraces vise da se potudis... ne moze niko da ti odgovori kad i sam izvodis argumente na osnovu zakljucaka koje si sam pogresno izveo iz validnih naucnih teorija...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I? koliko sam mogao da vidim do jucer se ovdje vodio jak razgovor.sad se nesto utisalo. interesuje me zbog cega? ateisti su uvijek bili ponosni sto su naukom objasnjavli sve stavri i ponosni sto koriste svoj um. Zato i apelujem na vas um i ocekujem od vas "razumno" objasnjenje kako je moguce da su odredjene naucne cinjenice koje su otkrivene zadnjih 20-tak godina nasle mjesto u jednoj kako jedan rece "opskurnoj" vjerskoj knjizi jos prije 14 vijekova.

Jer i mi vjernici preispitujemo sve i koristimo logiku i razum

Kuran:

“Zar je onaj koji zna da je istina ono što ti se objavljuje od Gospodara tvoga kao onaj koji je slijep? A pouku samo razumom obdareni primaju.” (Er-Ra’d, 19.).

U stvaranju nebesa i Zemlje i u izmjeni noći i dana su, zaista, znamenja za razumom obdarene (ELBAB), za one koji i stojeći i sjedeći i ležeći Allaha spominju i o stvaranju nebesa i Zemlje razmišljaju. "Gospodaru naš, Ti nisi ovo uzalud stvorio; hvaljen Ti budi i sačuvaj nas patnje u vatri.

Ali Imran (190 i 191)

#  On daruje znanje onome kome On hoće, a onaj kome je znanje darovano - darovan je blagom neizmjernim. A shvatiti mogu samo oni koji su razumom obdareni.  (Al-Baqara, 269)

On tebi objavljuje Knjigu, u njoj su ajeti jasni, oni su glavnina Knjige, a drugi su manje jasni. Oni čija su srca pokvarena - željni smutnje i svog tumačenja - slijede one što su manje jasni. A tumačenje njihovo zna samo Allah. Oni koji su dobro u nauku upućeni govore: "Mi vjerujemo u njih, sve je od Gospodara našeg!" - A samo razumom obdareni shvaćaju. (Ali'Imran,7)

i mnogi drugi Ajeti koji pozivaju na razmisljanje i logiku.Znaci sve treba da se dokaze.To ja i ovdje pokusavam.Pa eto dajem izazov ateistima da naucno dokazu da svi gore navedeni ajeti nemaju nikakve veze sa naukom.

Ali molio bih vas bez prazne price nego naucno ajet po ajet da navedete i onda argumentovano da oborite cinjenice kao lazne.

Kuran

U Kur'anu na arapskom jeziku, u kome nema nikakve protivrječnosti." (Zumer, 28.)

Pa onda mozemo dalje govoriti o tome da li ima Boga ili ne.

Подели на овим сајтовима

Selkoba, vrlo rado bih usao u raspravu s tobom ali ti i ne shvatas da je broj zicera koje mi nabacujes skoro sestocifren  :291291291:

Verujem da bi se i moji "protivnici" sa ovog foruma sad slozili sa mnom da je glupo sto citas svete spise (bilo cije) i pritom pravis moderne reference na te "stihove".

A glavni razlog sto ja ateista necu da ti udovoljim da se igram s tobom je taj sto i ja shvatam da vernici (vecina) zapravo ne razmisljaju kao ti... samo ti razmisljas kao ti... crvenilo

i mnogi drugi Ajeti koji pozivaju na razmisljanje i logiku.Znaci sve treba da se dokaze.To ja i ovdje pokusavam.Pa eto dajem izazov ateistima da naucno dokazu da svi gore navedeni ajeti nemaju nikakve veze sa naukom.

Ali molio bih vas bez prazne price nego naucno ajet po ajet da navedete i onda argumentovano da oborite cinjenice kao lazne.

Sta je to ajet?

Подели на овим сајтовима

Znaci decko hoce da mu naucno pobijamo pesmice... zanimljivo...

Нису песмице, него код нас је Свето Писмо издељено на главе и стихове, а код муслимана је Куран издељен на суре и ајете. Ради лакшег сналажења.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

ama znam be sangaj... nego ne nogu da se nacudim sta lik ttrazi i to onako arogantno...

koliko sam shvatio cak ni vernici ne citaju sveta pisma bukvalno nego traze nekakve dubine, sta li... a ovaj oce stihove naucno da potkrepljuje...

Подели на овим сајтовима

ama znam be sangaj... nego ne nogu da se nacudim sta lik ttrazi i to onako arogantno...

koliko sam shvatio cak ni vernici ne citaju sveta pisma bukvalno nego traze nekakve dubine, sta li... a ovaj oce stihove naucno da potkrepljuje...

Spolnost kod biljaka

On spušta s neba kišu!" - Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.

(20- Ta-ha, 53)

...i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao.

(13- Ar-Ra'd, 3)

Sta ovdje nije jasno?

ove Ajete je Uzvisei Allah objavio prije 14 vjekova a naucnici su tek nedavno otkrili spolnost kod biljaka?

Jesu li to samo pjesmice?

Подели на овим сајтовима

jos uvijek mi niko ne odgovori na one ajete (stihove) :)

samo se naokolo razgovara.

najvjerovatnije jer nemate pravog odgovora.

samo se onako razgovara

nikakvih konkretnih cinjenica sa vase strane ne dobih

селкоба, џаба се расправљаш са мрачњаком који нити је научник а у слободно време је бизарни уметник и провокатор.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...