Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко
  Цитат

Jedan drug iz izjave u izjavu nastavlja da me iznenađuje.

Taman pomisliš da ne može više, on se nadmaši.

Ovo je sa forum.verujem.rs :

Цитат

Da se vratim na zaveru. Meni je sasvim jasno da su svetski mocnici cisto antihriscanski nastrojeni i da mrze Hrista to je ocito. Da ce izmisljati razna zlodela i muciti sve ljude u to ne sumnjam. Ali kad se na osnovu toga izvode neki totalno ludacki zakljuci koji ne sluze nicemu samo smucuju i veru i razum i sablaznjavaju ljude unaokolo.

B'avo!B'avo!  klapklap klapklap klapklap

Voliš Nebojšu Krstića, Vlada Dimitrijevića ili tako nekog?

Kao da neko od njih priča, bukvalno. Okej, sve i da postoje i da je istina da imaju planove za čovečanstvo, zašto im je naročito važan Hrist pa ga mrze ili pravoslavni pa su napravili zaveru samo njih da istrebe?

Fascinantno.

Брате Дарко, да ли си имао прилике да прочиташ нека моја размишљања о теми коју управо помињеш ?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2265.msg48770.html#msg48770

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Jedan drug iz izjave u izjavu nastavlja da me iznenađuje.

Taman pomisliš da ne može više, on se nadmaši.

Ovo je sa forum.verujem.rs :

Цитат

Da se vratim na zaveru. Meni je sasvim jasno da su svetski mocnici cisto antihriscanski nastrojeni i da mrze Hrista to je ocito. Da ce izmisljati razna zlodela i muciti sve ljude u to ne sumnjam. Ali kad se na osnovu toga izvode neki totalno ludacki zakljuci koji ne sluze nicemu samo smucuju i veru i razum i sablaznjavaju ljude unaokolo.

B'avo!B'avo!  klapklap klapklap klapklap

Voliš Nebojšu Krstića, Vlada Dimitrijevića ili tako nekog?

Kao da neko od njih priča, bukvalno. Okej, sve i da postoje i da je istina da imaju planove za čovečanstvo, zašto im je naročito važan Hrist pa ga mrze ili pravoslavni pa su napravili zaveru samo njih da istrebe?

Fascinantno.

Брате Дарко, да ли си имао прилике да прочиташ нека моја размишљања о теми коју управо помињеш ?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2265.msg48770.html#msg48770

Nisam , bilo bi mi jako drago da to uradim u svakom slučaju!  bh8xal9bamozdainebi

Šalim se, voleo bih da vidim razmišlja(va)nja, evo sada ću. Pozdravljam, druže Agapije.

Pročitao sam to. Slažem se.

Ne slažem se da umesto toga treba da pričaju o stvarima koje si ti preporučio u tom postu ali...

Bolje da igraju domine nego što pričaju o tome(zaverama). Stvarno.

Podsetih se na one priče kada su ljudi predviđali  iz veka u vek propast tj. smak sveta i ćak su neki ljudi rekapitulirali to'gradivo ' i napravili listu ljudi sa takvim predviđanjima.

Istina je takva da se od drevnih Rimljana mogu nalaziti pametnjakovići i prorokovići koji predviđaju skoro uništenje ovoga sveta. Ali zašto?

Žele pažnju? Taj strah koji to izaziva im je koristan? Ljudi će se zalepiti na takve teme?

Ne znam šta je u pitanju. Negde na početku dvadesetog veka negde oko 150 ljudi, ja mislim u Rusiji se samoubilo zato što su mislili da je narednog dana smak sveta.

Užas. A moderne teorije zavere koje su izložene u nebulozama čiji je protagon 'Digitalni anđeo' - na to nemam komentar. NWO teorija zavere je toliko rasprostranjena da je uspela da se nađe na Wikipedia-i.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Што се крштења конкретно тиче – мишљења сам да би оно бар требало да буде бесплатно, али мене нико не пита за мишљење.

видиш, ја рецимо не капирам овакво писање.

ја дајем прилог кад кумствујем и то колико мислим да треба, а не патим од ''ценовника'' који не постоји.

свете Тајне и јесу бесплатне, а финансирати ''кукољ'' и онда се тући у груди како има лоших попова је ругати се самом себи из сопствених уста и то још и не бити свестан тога.

ја знам гомилу свештеника који крштавају и бесплатно и не траже ни динара, а примају колико даш.

и да напоменем још једном, такви су ГОМИЛА, а не ови осиони појединци што уцењују да неће крстити/венчати или шта-ти-ја-знам урадити ако им се не да новац.

о томе нико не прича?

па нормално, томе се нема шта замерити, ал зато од ових што им се има замерити и остати безочан на њихове потребе и њихових породица, паааа от је најлакше.

важно ми да смо своје обавили, а другог ко га шиша, што се облачио у мантију.

ниво логике је поражавајућ.

лепо је један старац поразио логиком муве и пчеле, то доста казује о људима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Да, сасвим се слажем са тобом Дарко.

Тај аргумент "апокалиптичке параноје" код верника често су примењивале нео-хилијастичке секте....

Постојао је један још гори пример и догађај од тога што си поменуо у Русији.

У питању је секта паранојика "храм народа" чији је вођа био бивши харизматични проповедник, ваљда пентикосталац (?), Џими Џонс....

Фатални билан се био 913 самоубистава...

Види овде за опширније инфо....

А о тривијалности Дигиталног анђела смо писали овде и овде.

Подели на овим сајтовима

U mom gradu postoji nekoliko crkava i ni u jednoj ne mzoes da se vencas besplatno... ako stvarno ima popova koji "rade" za onoliko koliko im das... takvi onda ne postoje u ovoj dimenziji klapklap

Nekoliko mojih prijatelja se vencalo u skorije vreme i uvek se tacno znalo:

Vencanje 12000 + vadjenje crkvenih krstenica 500 din po bracnom drugu + svece i nekakvi peskiri (koji samo u crkvi mogu i moraju da se kupe) pa dodje to do postenih 150e... za pola sata nemustog pojanja (puta 7-8 svadbi u toku dana... mozda i vise)

Najjaca dnevnica u Srbiji... potpisujem (samo steta sto ne postoje zvanicni podaci pa da bude i oficijelno)

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

си сигуран, то тврдиш или набацујеш?

пошто би то значило да си упознат са одговорима свих свештеника ...

уосталом, колико сам схватио није било неке радње уцене или одбијања ...

ако сам добро скапирао, људи су то добровољно дали, па ту онда не видим никакав проблем ...

реално ако им је толико важнији новац за прилог од свете Тајне коју примају, не видим неку посебну поенту онда таквог венчања ... испадне да је малтене про форме, да се хвале по крају да су се венчали у Цркви.

Подели на овим сајтовима

Што се крштења конкретно тиче – мишљења сам да би оно бар требало да буде бесплатно, али мене нико не пита за мишљење.

видиш, ја рецимо не капирам овакво писање.

ја дајем прилог кад кумствујем и то колико мислим да треба, а не патим од ''ценовника'' који не постоји.

свете Тајне и јесу бесплатне, а финансирати ''кукољ'' и онда се тући у груди како има лоших попова је ругати се самом себи из сопствених уста и то још и не бити свестан тога.

ја знам гомилу свештеника који крштавају и бесплатно и не траже ни динара, а примају колико даш.

и да напоменем још једном, такви су ГОМИЛА, а не ови осиони појединци што уцењују да неће крстити/венчати или шта-ти-ја-знам урадити ако им се не да новац.

о томе нико не прича?

па нормално, томе се нема шта замерити, ал зато од ових што им се има замерити и остати безочан на њихове потребе и њихових породица, паааа от је најлакше.

важно ми да смо своје обавили, а другог ко га шиша, што се облачио у мантију.

ниво логике је поражавајућ.

лепо је један старац поразио логиком муве и пчеле, то доста казује о људима.

Бојим се да се нисмо разумели.

Кад сам рекао „кукољ“, нисам мислио да су сви свештеници такви и да су по дифолту паразити и лопови који се богате на муци народа, не знам откуд ти та идеја и откад се уопште тим изразом генерализују ствари?!

Чињеница је да код многих свештеника постоји ценовник. Чињеница је и да су таксе за одређене свештене радње превисоке за већину људи у Србији. И ја такође дајем прилог свештенику за споменуте свештенорадње и, Бог ми је сведок да не ропћем због тога, али говорим о томе да је  баш то један од главних разлога који одбија људе од Цркве. Уосталом, погледај неке од постова у овој теми.

Често размишљам о томе, будући да и мене самог вероватно сутра чека таква ситуација и Бог само зна како ћу да се изборим са тим проблемом. Можда је решење са фиксним платама најбоље. Нисам баш паметан кад је то у питању...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Заиста се чудим зашто неко ко није у Цркви да брине колико људи који су у њој помажу. Вероватно да би показали како је то све лаж и превара, још ти и наплате што те лажу и варају...

Подели на овим сајтовима

кањоше брате, нисмо се разумели ...

ја сам више искоментарисао тако због браће атеиста него због тебе и мене ...

а само је онај коментар директно испод твојег цитираног дела поста упућен теби, али си ми сад разјаснио овим последњим коментаром 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Цитат

Заиста се чудим зашто неко ко није у Цркви да брине колико људи који су у њој помажу. Вероватно да би показали како је то све лаж и превара, још ти и наплате што те лажу и варају...

дужебрижници који не брину о душама, већ о џеповима ...
Подели на овим сајтовима

Цитат

кањоше брате, нисмо се разумели ...

ја сам више искоментарисао тако због браће атеиста него због тебе и мене ...

а само је онај коментар директно испод твојег цитираног дела поста упућен теби, али си ми сад разјаснио овим последњим коментаром :291291291:

У реду је, дефинитивно се нисмо разумели. Опуштено.  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Цитат

си сигуран, то тврдиш или набацујеш?

пошто би то значило да си упознат са одговорима свих свештеника ...

уосталом, колико сам схватио није било неке радње уцене или одбијања ...

ако сам добро скапирао, људи су то добровољно дали, па ту онда не видим никакав проблем ...

реално ако им је толико важнији новац за прилог од свете Тајне коју примају, не видим неку посебну поенту онда таквог венчања ... испадне да је малтене про форме, да се хвале по крају да су се венчали у Цркви.

Ne nabacujem, TVRDIM!

Bio sam prisutan kad je pop na pitanje koliko ce vencanje da kosta odgovorio "pa zavisi kolko ce bude evro tog dana" !!!

Ne znam za druge ali u mom gradu ne postoji besplatno vencanje... ne postoji ni "daj sta das" vencanje, vec iskljucivo unapred utvrdjen cenovnik.

PS. napisao sam da je 12.000, e pa nije vise... sad je 13 i 14... zavisi gde... jbg. skocio evro u poslednjih par meseci...

Ako nekad negde sretnem coveka koji se vancao u crkvi i za taj cin dao onoliko koliko je "hteo" tog trenutka dolazim na forum u ovu temu da se svima javno izvinim... al nesto mi se cini da cemo se posteno nacekati svi zajedno... staniiiiiii

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Мрачњак, шта је поента свега овога? Да, има свештеника који наплаћују више, који наплаћују мање... но да ли знаш да је наша држава секуларна и да свештеници немају никаква примања од државе (како је нпр. у Грчкој)? Дакле, Црква финансијски живи од својих верника, онај који није верник са Црквом нема ништа. Зато питам, шта је циљ Твојих порука?

Вероватно си од оних који мисле да свештеник треба да живи као просјак, да му породица липсава од глади, да нема воду, струју...?

Ја не знам ни једног свештеника који је наплатио крштење или било који обред сиротињи, но знам да је сиротиња и те како знала да се одужи свом свештенику.

Не знам да ли си упознат, све државне институције наплаћују своје услуге. Венчање у општини (условно речено "венчање" а заправо је то регистровање) се такође наплаћује, као и вађење документације.

не бих да су упуштам беспотребно у дискусију јер не знаш како се једна Епархија издржава и шта је свештеник у обавези да подмири.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...