Аурор Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Reakcija je slicna reakciji koju bi ti imao na pricu o jednom mom dobrom prijatelju koji je bolovao od opake bolesti i bio na samrti. Isao je u nekoliko manasitra na isceljenja a jedan svestenik mu je i isterivao djavole i demone. Jednog dana moj prijatelj je od svega digao ruke, otisao iz manastira i prijavio se u prvu bolnicu. tamo su ga za manje od mesec dana izlecili antibioticima od neke bakterije. Danas je ateista i vise ne posecuje bogomolje. Kako vas dvojica objasnjavate ovaj slucaj? Nisu znali ljudi i pogresili su, sta ima da se objasnjava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Haha, pa vjerovatno, ali eto zanima me kako objasnjavaju takva izljecenja gdje se covjek, koga je bolnica otpisala kao neizljecivog, izlijeci na ovakav nacin kao Miodrag Bukvic. Pa objasnio ti je Klaud... mene eto zanima kako neko ko veruje u "čudesna" isceljenja objašnjava da se te priče uvek odnose na izlečiva stanja i bolesti... ili drugim rečima, zašto Bog ne voli ljude koji su izgubili neki deo tela? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 чудни су путеви госпо...дина Ефекта Плацеба Нисам сигуран да код, далеко било канцера, где су у току лечења резултати све лошији, може јавити овај ефекат. Нарочито када се пацијенту саопшти драматична вест... мислим да их то још брже уништи. Знам зашто говорим, јер су ми родитељи тако страдали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 .... препоручите ми неку добру књигу која је оставила утисак на вас. Бертранд Расел.... зашто нисам хришћанин Оригинал на енглеском http://www.users.drew.edu/~jlenz/whynot.html превод на српски&хрв: http://pescanik.net/zasto-nisam-hriscanin/ ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Нисам сигуран да код, далеко било канцера, где су у току лечења резултати све лошији, може јавити овај ефекат. Нарочито када се пацијенту саопшти драматична вест... мислим да их то још брже уништи. Знам зашто говорим, јер су ми родитељи тако страдали. има канцера и канцера у неколико тонова сиве боје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 има канцера и канцера у неколико тонова сиве боје. Да знам али баш онај тежи облик од кога сви дужу руке или је ретка појава у медицини се спомиње у оним документарцима, зато сам и нагласио да се погледа цео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Нисам сигуран да код, далеко било канцера, где су у току лечења резултати све лошији, може јавити овај ефекат. Нарочито када се пацијенту саопшти драматична вест... мислим да их то још брже уништи. Знам зашто говорим, јер су ми родитељи тако страдали. Problem je što ljudi mešaju nemoguće (čudesno) i malo verovatno, a slabo računaju verovatnoću sa velikim brojevima... kada ti neko kaže da su ti u tvom stanju šanse da preživiš 0,001% naš mozak to percepira kao da umireš sigurno i ako bi ozdravio, da bi to bilo čudo... a zapravo, ako su takve šanse, to znači da 1 od 100.000 ljudi u takvom stanju svakako preživi... Te priče o čudesnim isceljenjima kao dokazu za Boga su jednako ubedljive kao pomolio se Bogu, kupio srećku i dobio na lotou... zamisli čuda, baš on, baš kad se pomolio.... ИгорМ, cloudking, dzo ni and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Бертранд Расел.... зашто нисам хришћанин Оригинал на енглеском http://www.users.drew.edu/~jlenz/whynot.html превод на српски&хрв: http://pescanik.net/zasto-nisam-hriscanin/ Прочитаћу али мислим да сам давно већ читао ово и да ми је прво запало за око "западни приступ критике" хришћанства који је заснован више на неке етичке и морално норме и недоумице а не на онтолошком приступ који се налази у самој основи хришћанства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Нарочито када се пацијенту саопшти драматична вест...случај: моја драга рођака, 27 година. оличење десетина врлина. дијагноза канцер тај-и-тај, лекари покушавају једно, друго треће... стање иде горе доле, па још доле. она покушава дијетом, па одласком у тзв познати манастир (религиозна је од малена). Око ње се одједном врте тзв добронамерни (осетивши мирис кеша у родитељским џеповима): дилери туризма до исцељитељског манастира у Грчкој (не може да нашкоди! цврц); самозване мед.сестре са "руским" инекцијама (1500евра комад); "кубански" режим.... 200евра пута десет....итд.----- живела је још пар месеци. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 случај: На жалост знам за сличне. Да не спамујем тему, само ћу навести један другачији случај мог колеге, Бог да му душу прости, коме су проценили 2001. да му је остало до 6 месеци. Живео је до 2014. год. Знам шта је све чинио да би се одржао... тежак је то живот. А за мене као хришћанина, као у осталом и за све здраворазумске људе, када чујем да неко зарађује на туђој несрећи, осетим гажење и понижење људскости, човекољубља. Зосима, dzo ni, sqny and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 на којој планети ти живиш? Hajde.sad.nadji.istorijski.dokument.gde.su.se.te.reci.bukvalno.koristile.u.zlocinackoj.misiji.Boga.prema.coveku. Nemoj.da.te.mrzi.ili.da.mislis.kako.to.svi.znaju.i.da.to.uce.deca.u.osnovnoj.skoli.pa.te.ponizavam.da.potrazis.i.predocis.dokument.gde .Bog.cini.zlocine.nad.nevinim.vernim.ili.nevernim.ljudima. Mozda.se.desi.da.smo.na.istoj.planeti.pa.ces.onda.morati.tako.i.da.razgovaras. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Te priče o čudesnim isceljenjima kao dokazu za Boga su jednako ubedljive kao pomolio se Bogu, kupio srećku i dobio na lotou... zamisli čuda, baš on, baš kad se pomolio... Pravoslavlje.strikno.govori.da.covek.koji.trazi.cuda.jeste.potpuni.otpadnik.od.Boga. Tacno.je.ljudi.se.zanesu.kao.i.kludinkov.prijatelj.ili.ako.vam.je.lakse.kao.cecini.fanovi(koristim.termin.koji.bi.kludingu.bio.blizi.da. razume.postupak.svog.prijatelja) Ali.pravoslavlje.nema.veze.sa.ljudima.dusa.Bogu.srce.ceci.mozak.nemam. Vrlo.me.je.nasmejao.kad.mi.je.na.takav.nacin.priblizio.i.prosvetlio.sta.pravoslavlje.jeste. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 @ВСБожијег. одговорио ти је Авокадо. ја се извињавам на "чуђењу"..... јер су мени очигледна злодела које људи чине уверени да тако треба је то пише у КЊИЗИ . тема је, ако се не варам: морал дошао са Књигом, или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Pravoslavlje.strikno.govori.da.covek.koji.trazi.cuda.jeste.potpuni.otpadnik.od.Boga. Zanimljivo, ovo skoro niko u Srbiji (niti na forumu) ne zna... dok svi do jednog znaju da je biti gej jedan od najstrasnijih grehova jer tako pise u tom i tom redu tog i tog pasusa u bibliji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Ja o zivotinjama, ti o ljudima a niko nije izjednacavao moral kod ljudi i primata, vec sam rekao da postoje naznake kod zivotinja koje se mogu smatrati moralnim. Nisam rekao da su oni svjesni svoje moralnosti i da to cine jer znaju sta je dobro, a sta lose, medjutim vide da im odredjena vrsta ponasanja donosi korist.. Za teoriju link ispod mog profila ce ti lijepo objasniti. Pozdrav. prvo oprosti sto sam sinoc bio grub, bio mi gadan dan, a ti kao libertarijanac evolucionista si s bas namjestio... meni je problem sto tvrdis da je moral genetski predodredjen, gene imaju i ljudi i zivotinje, odma se tu mogu povuci paralele na vise mjesta. znam ja dobro da se genima prenose neke niske psihicke funkcije, poput motorike, recimo mimika lica, instikti i slicno, ali moral brate, za moral su odgovorne vrlo visoke psihicke funkcijee koje veze nemaju sa genima vec sa razvojem licnosti, ili konkretnije na nivou hardvera ako hoces sa plasticnosti neurona , dakle to se stice , ne prenosi se, psihicke funkcije poput volje, pamcenja, ucenja imaju sve zivotinje kao i covijek, tvrdite sta hocete i citajte sta hocete ali moral nije proizvod nekog tkiva da bi se prenosio genima, moral je proizvod svijesti kao vrhovne psihicke funkcije i jos nekoliko dodatnih funkcija, kompjuterskim jezikom receno, moral je rezultat nekih softverskih radnji, ne nikako hardverskih , hardver je tu samo podloga, a gene za softwer nemas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука