Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

ma to je tacno sve osim toga da je to genima preneseno, nek kaze i patrijarh ako hoces ne vjerujem u to jer mi nema smisla, ajd geni sluze za printanje proteina sad mi objasni sta se to isprinta pa da imas dobar ili los karakter kod zivog bica, ja ti tvrdim da to tako ne ide , takvi bioloski mehanizmi ne postoje, to je prazna prica da su geni odgovorni za to

Добро нису искључиво гени (по некима нису никако, али нисам улазио искрено дубље у то), али је биолошки узроковано и настало еволуцијом. А и великим делом су јединке преносиле своје понашање потомцима и тако с колена на колено па се формирала култура, која постоји и код животиња као одређен образац понашања ког група, популација преноси на јединке. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ali pricas o adaptaciji koja je dio evolucije i ti sve njom pokusavas objasniti, onda si spreman da prihvatis i evoluciono objasnjenje religioznosti. Stavio si adaptaciju u centar evolucije. Pa upravo kroz adaptaciju neke osobine postaju urodjene jer im obezbjedjuju opstanak.

prvo to nije dio evolucije nego genetike kao discipline, evolucija to koristi kako joj odgovara, za mene to nije nauka neg politika i prazna filozofija.

Подели на овим сајтовима

prvo to nije dio evolucije nego genetike kao discipline, evolucija to koristi kako joj odgovara, za mene to nije nauka neg politika i prazna filozofija.

Pa evoluciona genetika, jesi cuo za taj predmet? :)

Подели на овим сајтовима

imo sam tu ludoriju za strucni predmet u skoli

Na bioloskom fakultetu se uci taj predmet, ima i evoluciona genetika covjeka, ako je tebi to ludorija, onda nemamo sta pricati.

Подели на овим сајтовима

Добро нису искључиво гени (по некима нису никако, али нисам улазио искрено дубље у то), али је биолошки узроковано и настало еволуцијом. А и великим делом су јединке преносиле своје понашање потомцима и тако с колена на колено па се формирала култура, која постоји и код животиња као одређен образац понашања ког група, популација преноси на јединке. 

Ali jeste kombinacija gena i kulture, nije samo jedno ili drugo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

nisam, genetika je naucna disciplina, t. evolucije skup hipoteza, kako je moguce da teorija prisvaja jednu naucnu disciplinu i naziva je svojom, to kao kad bi rekao gravitaciona fizika, a ne fizika gravitacije

A sta je teorija, a sta naucna disciplina, cini mi se da ti ni epistemologiju bas ne volis? Pa i fizika koristi matematiku, je li ona zbog toga manje naucna? Ekonomija koristi i matematiku i bilogiju i psihologiju, trebamo li je odbaciti zbog toga?

Подели на овим сајтовима

Na bioloskom fakultetu se uci taj predmet, ima i evoluciona genetika covjeka, ako je tebi to ludorija, onda nemamo sta pricati.

necemo pricati, al de pojasni kako se genima prenosi visa psihicka djelatnost, nauci me, u suprotnom ja cu biti u pravu kad kazem da ti i dejavu mlatite tudjim zakljucima a pojma nemate o cemu se radi, nego eto svidja vam se pa je to amin

Подели на овим сајтовима

necemo pricati, al de pojasni kako se genima prenosi visa psihicka djelatnost, nauci me, u suprotnom ja cu biti u pravu kad kazem da ti i dejavu mlatite tudjim zakljucima a pojma nemate o cemu se radi, nego eto svidja vam se pa je to amin

A sta je visa psihicka djelatnost? Objasni ti meni sta je teorija u nauci, to me zanima?

Подели на овим сајтовима

A sta je teorija, a sta naucna disciplina, cini mi se da ti ni epistemologiju bas ne volis? Pa i fizika koristi matematiku, je li ona zbog toga manje naucna? Ekonomija koristi i matematiku i bilogiju i psihologiju, trebamo li je odbaciti zbog toga?

naucna disciplina je oblast neke nauke, nauke su podjeljene na oblasti, genetika je oblast biologije, bez obzira sto se njome sluze i druge naucne discipline i ona drugima, recimo za genetiku je bitna i kvantna fizika, nije u tom stvar vec u polju istrazivanja. teorija je pokusaj odgovora na neku nepoznanicu u nauci, sve to skupa nema veze sa tom tvojom epistomatologijom koja se bavi naucnom metodologijom, da nisi ti reinkarnacija onog aquiliusa

Подели на овим сајтовима

naucna disciplina je oblast neke nauke, nauke su podjeljene na oblasti, genetika je oblast biologije, bez obzira sto se njome sluze i druge naucne discipline i ona drugima, recimo za genetiku je bitna i kvantna fizika, nije u tom stvar vec u polju istrazivanja. teorija je pokusaj odgovora na neku nepoznanicu u nauci, sve to skupa nema veze sa tom tvojom epistomatologijom koja se bavi naucnom metodologijom, da nisi ti reinkarnacija onog aquiliusa

Dosta si rekao, nemoj vise iskreno. Ja cu prvi odustati ne sjekiraj se.

Подели на овим сајтовима

teorija je pokusaj odgovora na neku nepoznanicu u nauci, sve to skupa nema veze sa tom tvojom epistomatologijom koja se bavi naucnom metodologijom, da nisi ti reinkarnacija onog aquiliusa

А како дати одговор на неку непознаницу у науци без научне методологије? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...