Jump to content

А бе, ће поорáтимо ли мáлко на нашки?

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• 2 weeks later...

См да ви ја нешто кажем, постојив чак и књиге писане на по нашки... Сава Димитријевић, новинар из "Нашу реч" писувао је књиге од стари лесковцчани и тој од још пре први светцки рат, па ондак много добра књига "Камењ на памет" од савезничко бомбардовање 6. 9. 1944. на рођендан на Краља Петра. У теј књиге су постојали неки рецензенти ил` како ли ги имешем, што оћу да кажем да постоји лесковачка граматика.

bighugbighug

Иначе од Саву Димитријевића би издојио књигу "Кућа доктора Данила", није писана на лесковачки, али књига описује догађаје после "ослобођење" Лесковаца 1944. описује затворе ОЗНЕ и начине на који су неки познати лесковчани убијени.

Има га једн (ееее, да је само једн!), малко подоле, у Врање, што млого убави песни пише. Одушевѝла см се кд см ги чула на оној Вербатимче и прочитала у артије. Како му имеше...?Цера Мих(к)аиловић, мислим да је Мирослав.

Него,овдé се само Лескóвчани јављав. Примате ли ни нас из Врање?

Подели на овим сајтовима

См да ви ја нешто кажем, постојив чак и књиге писане на по нашки... Сава Димитријевић, новинар из "Нашу реч" писувао је књиге од стари лесковцчани и тој од још пре први светцки рат, па ондак много добра књига "Камењ на памет" од савезничко бомбардовање 6. 9. 1944. на рођендан на Краља Петра. У теј књиге су постојали неки рецензенти ил` како ли ги имешем, што оћу да кажем да постоји лесковачка граматика.

nasznak

Иначе од Саву Димитријевића би издојио књигу "Кућа доктора Данила", није писана на лесковачки, али књига описује догађаје после "ослобођење" Лесковаца 1944. описује затворе ОЗНЕ и начине на који су неки познати лесковчани убијени.

Има га једн (ееее, да је само једн!), малко подоле, у Врање, што млого убави песни пише. Одушевѝла см се кд см ги чула на оној Вербатимче и прочитала у артије. Како му имеше...?Цера Мих(к)аиловић, мислим да је Мирослав.

У бе течин куде те непримамо... него из кое Врање си ти горњо или доњо? ил си можда из Оџинку?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Наравски....

него, мож ли не разберЕш, тој је съг питање,  или ти треба Гугл преводилац ?  :)

Код вас, слиҹно ли се збори ?

Подели на овим сајтовима

Ја нисам завршио гледање филма Зона Замфирова јер су причали по лесковачи...који ништа нисам разумео. Просто сам на пола угасио филм. Кад набавим титлове, можда ћу га и одгледати целог.  :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

кудесте бе  :)

ЕвЕ не... ти коЕ рабОтиш ?

Чек , и ти ли си бе од нашинци ли се зафркАваш сас нас?

Од кудЕ си ?

ОД СВИЛАЈНАЦ БЕ  :)

Е па убаво....

И какО се сналжАзиш сас овИ наши Акценти ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...