Jump to content

А бе, ће поорáтимо ли мáлко на нашки?

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Фала ви госн на тај предлог, ал ако си разбрáо ја сам си већ увéо ново слово а то је "ъ" (јерѝ).....само сам питáја куј овдéк мож да буде пóиноватан па да ни предложи неко слово за неше се "ч"....Значим, ако имаш каонкретан предлог дај га па ће видимо.... 4chsmu1

Та ето, ако сам већ и приупитан, па и да предложим. Ево две варијанте:

1. Ҷ ҷ

2. Ҹ ҹ

Па ви бирајте која Вам је срцу дража. Е, а да Вам ја мало приповедам како сам још за време штудија за цимера имао једног из Вашег краја. Каже он мени, а само што је име изустио, "ја си приҹам само по нашки". "Нема проблема", кажем ја њему, "па све је то Српски." Поред јужњачког говора канда је и замуцкивао, али то одвећ није било битно јер био добар као душа. Ееее... то су били дани....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Фала ви госн на тај предлог, ал ако си разбрáо ја сам си већ увéо ново слово а то је "ъ" (јерѝ).....само сам питáја куј овдéк мож да буде пóиноватан па да ни предложи неко слово за неше се "ч"....Значим, ако имаш каонкретан предлог дај га па ће видимо.... bendoff

Та ето, ако сам већ и приупитан, па и да предложим. Ево две варијанте:

1. Ҷ ҷ

2. Ҹ ҹ

Па ви бирајте која Вам је срцу дража. Е, а да Вам ја мало приповедам како сам још за време штудија за цимера имао једног из Вашег краја. Каже он мени, а само што је име изустио, "ја си приҹам само по нашки". "Нема проблема", кажем ја њему, "па све је то Српски." Поред јужњачког говора канда је и замуцкивао, али то одвећ није било битно јер био добар као душа. Ееее... то су били дани....

á,é,ѝ,ó,ý,ъ

Страубални предлози брате! Св(р)ака ти час !

Куде ги само ѝзҹепркаља. Ја ћу , ко што већ виш, од съг да користим овај  предлог под редни број 2.

Само кад би још могја да ни нађеш и ово "ѝ" със акцент, да не е ко овó наше дебéло.... ;)

Подели на овим сајтовима

Страубални предлози брате! Св(р)ака ти час !

Куде ги само ѝзҹепркаља. Ја ћу , ко што већ виш, од съг да користим овај  предлог под редни број 2.

Само кад би још могја да ни нађеш и ово "ѝ" със акцент, да не е ко овó наше дебéло.... ;)

Ево нпр.:

Ӥ ӥ или Ӣ ӣ или Ҋ ҋ

Мада би ја изапрао овај први предлог. Подсећа на оне заке немецког и вранцуског језика. Мали и Ви на ноблс да вучете. А ево још кука и квака, и то све по ћирилици, па ако вам треба који карактер, а Ви узмите. Неки су вам и познати а неки не.

Ӗӗ Әә Ӛӛ Ӝӝ Ӟӟ Ӡӡ Ӧӧ Өө Ӫӫ Ӭӭ Ӯӯ Ӱӱ Ӳӳ Ӵӵ Ӷӷ Ӹӹ Ѡѡ Ѣѣ Ѥѥ Ѧѧ Ѩѩ Ѫѫ Ѭѭ ѯѮ Ѱѱ Ѳѳ Ѵѵ Ѷѷ Ѹѹ Ѻ Ѽѽ Ѿѿ Ҁҁ Ҍҍ Ҏҏ ҐҒғ Ҕҕ Җҗ Ҙҙ Ққ Ҝҝ Ҟҟ Ҡҡ Ңң Ҥҥ Ҧҧ Ҩҩ Ҫҫ Ҭҭ Үү Ұұ Ҳҳ Ҵҵ Ҷҷ Ҹҹ Һһ Ҽҽ Ҿҿ ӀӁӂ Ӄӄ Ӆӆ Ӈӈ Ӊӊ Ӌӌ

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ код ових букви,да нешто приупитам, јел , како ги правите ове букве, Ҷ ҷ,  Ҹ ҹ , вако да се могу писати по екрану?

Изволте: http://tlt.its.psu.edu/suggestions/international/bylanguage/cyrillicchart.html

http://www.tug.org/TUGboat/Articles/tb17-2/tb51pisk.pdf

Овде је боље објешњено. Бар за Word. Значи одкуцаш тачан број за тај карактер нпр. 04B8 за Ҹ или 04B9 за ҹ и кликнеш alt + x и Word  ће сам претворити карактер. Мада ја то радим тако што изаберем insert па symbol и сам га нађем... ко ће да попамти те силне шифре.

;)

Подели на овим сајтовима

ne se utepUjte ... ovoj preti da postane intelektualna orata... administratori će se štrecnu ko svekrva u rotkvice

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ne se utepUjte ... ovoj preti da postane intelektualna orata... administratori će se štrecnu ko svekrva u rotkvice

dada

Ле, ле ...кудЕ гу бе нађЕ овУј изреку....млого ми се допАђа.

Свака ти час!

Подели на овим сајтовима

verovao ili ne.... ja sam gu puštija u etar.... ili što kažu stari leskovčani,iz vrćupovu familiju- puštija sam vetar

a u vranje vikav.... ja prdnA

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

А знате ли онуј изреку из биоскоп Славуј из предратни Лесковац?

Онуј бе "Забрањено пљување, семенке грицкање и жене... е немог се сетим ко`е беше за жене 89898989898989

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

vatanje   whackado

nemoj se praviš blesav,ko što sam ja bio blesav.... uzmi miraz

Моцарте, кад би ја на тебе рекја "Немо се правиш блесав"?  dada

Исна ли је овој што збориш за мираз?

Подели на овим сајтовима

ма тој ти је цитат из љубав на селски начин..... од стрица Гвоздена... како тој да не знаш.....    0705_read

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ма тој ти је цитат из љубав на селски начин..... од стрица Гвоздена... како тој да не знаш.....    wc joj

Леле туго...  joooj испадо глуп у друшто... а и у природу

Гвозден, што се бања у буре сас плочице  0705_read 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...