Милан Меденица :) Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат И хришћанима је тешко да постану прави хришћани а камоли неком другом. facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Pravo reče, junače! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Главни проблем јесте што је муслиманима није дозвољено да критички анализирају Мухамеда, његове поступке и Куран. То онемогућава било какво поређење са Христом и Јеванђељем. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Главни проблем јесте што је муслиманима није дозвољено да критички анализирају Мухамеда, његове поступке и Куран. То онемогућава било какво поређење са Христом и Јеванђељем. Allah o njemu kaže:Uistinu si ti najljepše čudii...On je z anas nedodirljiv...To je tebi teško shvatljivo ali zbog toga si što jesi a ja ovo što jesam...Svako dobro! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Није баш тако. Ја сам ово што јесам зато што сам добро и критички размислио, а то чиним и даље. Теби је забрањено да критички размишљаш о Мухамеду, па то што јеси није плод разумног опредељења и немаш шансу да се исправиш ако ниси у праву. Под тим условима и овај наш дијалог нема неку перспективу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Allah o njemu kaže:Uistinu si ti najljepše čudii...On je z anas nedodirljiv...To je tebi teško shvatljivo ali zbog toga si što jesi a ja ovo što jesam...Svako dobro! То он сам о себи каже, јер је једини извор Аллахових речи сам Мухамед. Ти као верник мораш да смогнеш снаге да упоредиш Мухамеда са Исусом (и другима), без обзира колико ти то тешко било. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин? Један од главних разлога навео је Звонко. Други разлог је у томе што је сваки муслиман свестан да верска организација којој припада, муслиманска заједница - сматра да полаже право на његов живот. Муслиман који би хтео да пређе у хришћанство потписује себи смртну пресуду. "Аллахови робови" имају право, наводно од Бога, да га убију или унаказе, чак и да му побију породицу, ако је и она прешла. Такву организацију данас имају и - Сатанове слуге - сатанисти, где је следбеницима припрећено погубљењем ако напусте "заједницу" или се преобрате у неку другу веру. Тако каже "Господар". Зато бившег муслимана који пређе у хришћанство бележи у свеца, јер јавно прелази у Христову веру - свесно, жељено и слободно прилаже пред ноге Христове све што има, а пре свега - свој живот! "Убијаће вас (каже за Апостоле и све друге пробраћенике) мислећи да Богу службу чине" :Реч је Господња. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Није баш тако. Ја сам ово што јесам зато што сам добро и критички размислио, а то чиним и даље. Теби је забрањено да критички размишљаш о Мухамеду, па то што јеси није плод разумног опредељења и немаш шансу да се исправиш ако ниси у праву. Под тим условима и овај наш дијалог нема неку перспективу. Razmišljam ja o svemu Zvonko, ovaj moj razgovor sa tobom do sada mi je koristio da neke stvari iz islama još bolje razumijem a to je između ostalog i značenje ajeta:Ti ne upučuješ onoga koga ti hoćeš, Allah upučuje onoga koga On hoće... Vidiš ja se slomih da ti objasnim šta je istina ali Zvonko ostaje Zvono i daljeeee! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин? Један од главних разлога навео је Звонко. Други разлог је у томе што је сваки муслиман свестан да верска организација којој припада, муслиманска заједница - сматра да полаже право на његов живот. Муслиман који би хтео да пређе у хришћанство потписује себи смртну пресуду. "Аллахови робови" имају право, наводно од Бога, да га убију или унаказе, чак и да му побију породицу, ако је и она прешла. Такву организацију данас имају и - Сатанове слуге - сатанисти, где је следбеницима припрећено погубљењем ако напусте "заједницу" или се преобрате у неку другу веру. Тако каже "Господар". Зато бившег муслимана који пређе у хришћанство бележи у свеца, јер јавно прелази у Христову веру - свесно, жељено и слободно прилаже пред ноге Христове све што има, а пре свега - свој живот! "Убијаће вас (каже за Апостоле и све друге пробраћенике) мислећи да Богу службу чине" :Реч је Господња. Veljoo... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Veljoo... Eniz, nемој да се љутиш, знајући мој став о Мухамеду и сл. о томе, али оно што сматрам да није од посланика имам право да кажем. Жив био! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Цитат Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин? Један од главних разлога навео је Звонко. Други разлог је у томе што је сваки муслиман свестан да верска организација којој припада, муслиманска заједница - сматра да полаже право на његов живот. Муслиман који би хтео да пређе у хришћанство потписује себи смртну пресуду. "Аллахови робови" имају право, наводно од Бога, да га убију или унаказе, чак и да му побију породицу, ако је и она прешла. Такву организацију данас имају и - Сатанове слуге - сатанисти, где је следбеницима припрећено погубљењем ако напусте "заједницу" или се преобрате у неку другу веру. Тако каже "Господар". Зато бившег муслимана који пређе у хришћанство бележи у свеца, јер јавно прелази у Христову веру - свесно, жељено и слободно прилаже пред ноге Христове све што има, а пре свега - свој живот! "Убијаће вас (каже за Апостоле и све друге пробраћенике) мислећи да Богу службу чине" :Реч је Господња. Veljoo... Veljoo... Teško je muslimanu ostaviti islam i konvertirati u hriščanstvo zato što pametan pravi put ne mijenja stranputicom.Poređenje islama sa nekakvim satanskim organizacijama zbog toga što po vašem shvatanju se ubija onaj ko ostavi islam može se pripisati i vašoj vjeri koja je ubijala u prošlosti pripadnike hriščanstva ako bi nešto zanegiraj o dogmatskih uvjerenja, a pogotovo one koji su odbijali jedan od izbora postavljenih da bi živjeli a to je da postanu hriščani.Poenta je u tome ako pripisuješ nešto protivniku a to je i pri tebi preće je da to sebi pripišeš. Ovaj dijalog treba da bude uz respekt i uvažavanje i u tom duhu mi kao vjerski ljudi bi se i trebali kretati... Međutim vi hriščani teško vam je da postanete hriščani jer vaši sljedbenici u biti ne poznaju dogme vaše vjere.Najlakše mi je misionariti hriščaninu ako ga upoznajem sa njegovom vjerom.Vjeruj mi kako se sumnja može ubaciti.Preksinoć kod nas u sbile na iftaru(jelu kojim se post završava) dvije konvertitkinje u islam, inače intelektualke... Dok je porodica moje supruge porodica koji su porijeklom iz srbije i koji su konvertirali u islam.Tako da treba pričati o tome zašto ljudi mijenjaju vjeru?Ko je kakvog obrazovnog profila i znanje o svojoj prethodnoj vjeri koji je prešao u neku drugu vjeru! Malo je neozbiljno satanizovati ovoga ili onoga... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Цитат Цитат Veljoo... Eniz, nемој да се љутиш, знајући мој став о Мухамеду и сл. о томе, али оно што сматрам да није од посланика имам право да кажем. Жив био! Moja je želja ovaj razgovor dići na nivo, uz obostran respekt!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Цитат Цитат Није баш тако. Ја сам ово што јесам зато што сам добро и критички размислио, а то чиним и даље. Теби је забрањено да критички размишљаш о Мухамеду, па то што јеси није плод разумног опредељења и немаш шансу да се исправиш ако ниси у праву. Под тим условима и овај наш дијалог нема неку перспективу. Razmišljam ja o svemu Zvonko, ovaj moj razgovor sa tobom do sada mi je koristio da neke stvari iz islama još bolje razumijem a to je između ostalog i značenje ajeta:Ti ne upučuješ onoga koga ti hoćeš, Allah upučuje onoga koga On hoće... Vidiš ja se slomih da ti objasnim šta je istina ali Zvonko ostaje Zvono i daljeeee! Нисмо ми ни почели да се објашњавамо све док ти не смеш да разговараш о Мухамедовим поступцима и карактеру. Док је то тако, нажалост, ти си затворен у соби без прозора. Питање је само да ли верујеш више у Бога или у грешног човека Мухамеда. Треба се клањати Богу, а не људима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Цитат Цитат Цитат Није баш тако. Ја сам ово што јесам зато што сам добро и критички размислио, а то чиним и даље. Теби је забрањено да критички размишљаш о Мухамеду, па то што јеси није плод разумног опредељења и немаш шансу да се исправиш ако ниси у праву. Под тим условима и овај наш дијалог нема неку перспективу. Razmišljam ja o svemu Zvonko, ovaj moj razgovor sa tobom do sada mi je koristio da neke stvari iz islama još bolje razumijem a to je između ostalog i značenje ajeta:Ti ne upučuješ onoga koga ti hoćeš, Allah upučuje onoga koga On hoće... Vidiš ja se slomih da ti objasnim šta je istina ali Zvonko ostaje Zvono i daljeeee! Нисмо ми ни почели да се објашњавамо све док ти не смеш да разговараш о Мухамедовим поступцима и карактеру. Док је то тако, нажалост, ти си затворен у соби без прозора. Питање је само да ли верујеш више у Бога или у грешног човека Мухамеда. Треба се клањати Богу, а не људима. to o Muhammedu što govoriš tebi na Sudnjem danu nza vrat.a koliko ja vidim vi se klanjate ljudima a ne i uzimate ih za svece i čovjeka Bogom učiniste i između Boga i ljudi uzimate posrednike, tako da bi sebi trebao reći treba se Bogu klanjati a ne ljudima moj Zvonko.Hoće jezik pravo nema šta! Rekoh ja tebi i poslije očiglednog dokaza Zvonko ostaje Zvonko!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Ако може без личних коментара, то ти се понавља већ пар пута. Хвала. Ми имамо светитеље, али нико од њих није изван анализе и критике. Многи од њих су грешили у животу па се после исправљали и ту нема ништа чудно. Проблем је што ви о Мухамедовим грешкама не смете уопште да размишљате него све што је он урадио морате да прихватите као добро и исправно. Док је то тако наш разговор је узалудан, јер је вама забрањено да користите разум. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука