Цвеле1993 Написано Јун 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 1.Bog ima i postoji 2.Bog je jedan 3.Bog je oduvijek,jer nije postao 4.Bog je zauvijek,jer Ga neče nestati 5.Bog ničemu nije sličan 6.Bog Sam o Sebi opstoji 7.Bog živi svojim Svojim Božanskim životom 8.Bog sve zna 9.Bog sve vidi 10.Bog sve čuje 11.Bog sve Svojom,voljom čini 12.Bog je Svemoćan 13.Bog govori Svojim božanskim govorom 14:Bog sve stvara,održava i rastvara. Ako je Isus Bog nek mi neko navede bar jednu od ovih osobina. Јел си ти римокатолик/иња? И шта сад ово треба да значи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 1.Bog ima i postoji 2.Bog je jedan 3.Bog je oduvijek,jer nije postao 4.Bog je zauvijek,jer Ga neče nestati 5.Bog ničemu nije sličan 6.Bog Sam o Sebi opstoji 7.Bog živi svojim Svojim Božanskim životom 8.Bog sve zna 9.Bog sve vidi 10.Bog sve čuje 11.Bog sve Svojom,voljom čini 12.Bog je Svemoćan 13.Bog govori Svojim božanskim govorom 14:Bog sve stvara,održava i rastvara. Ako je Isus Bog nek mi neko navede bar jednu od ovih osobina. Јел си ти римокатолик/иња? И шта сад ово треба да значи? Ja takodje hteo to da pitam. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Ја бих пре рекао да је у питању неки "сведок"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Po nama je uistinu vaša knjiga iskrivljena i u njoj se nalaze mnoger stvari koje su napisane po željama konstruktoraSvete knjige. Да, и то је крајње произвољна тврдња, ничим доказива. Ја сам навео чињеницу да би први хришћани сигурно напали на Јевреје да су ови кривотворили Библији. То би једва дочекали. Међутим, у списима раних отаца Цркве нема ни помена о томе. Не само код њих, чак ни сам Христос нигде не помиње да су Јевреји покварили Библију. Напротив, Христос чита и тумачи речи Библије. Можемо ли поставити контра тврдњу: ваша Књига је потпуно искривљена, тачније она је неуспели плагијат Библије. Написана је по жељи Мухамедовој? Одакле нам доказ да је Мухамед посланик Божији? Потпуно је нелогично. Brate Aleksandre kako bi prvi kršćani napali na jevreje kada su se borili za goli opstanak.Ta, zar jevreji ne stoje iz spletki protiv kršćana.To je historija bratac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Po nama je uistinu vaša knjiga iskrivljena i u njoj se nalaze mnoger stvari koje su napisane po željama konstruktoraSvete knjige. Да, и то је крајње произвољна тврдња, ничим доказива. Ја сам навео чињеницу да би први хришћани сигурно напали на Јевреје да су ови кривотворили Библији. То би једва дочекали. Међутим, у списима раних отаца Цркве нема ни помена о томе. Не само код њих, чак ни сам Христос нигде не помиње да су Јевреји покварили Библију. Напротив, Христос чита и тумачи речи Библије. Можемо ли поставити контра тврдњу: ваша Књига је потпуно искривљена, тачније она је неуспели плагијат Библије. Написана је по жељи Мухамедовој? Одакле нам доказ да је Мухамед посланик Божији? Потпуно је нелогично. Brate Aleksandre kako bi prvi kršćani napali na jevreje kada su se borili za goli opstanak.Ta, zar jevreji ne stoje iz spletki protiv kršćana.To je historija bratac.A što se tiče vaše tvrdnje o iskrivljenosti Kurana i poslanstvu Muhammedovom.Valjda milijarda i sest stotina miliona ljudi nisu lažovi ili nekakvi nedozreli ljudi pa vjeruju u nekakve gluposti.Stvar je spremnosti ili nespremnosti čovjeka brate moj da se povinuje istini nadahnutoj od Uzvišenog.Naravno za vas je protiv razumno vjerovati u Jednog Boga svemoćnog a razumski vam je vjerovati u Boga koji je eto jedan ali iz tri neovisne ponekad i odvojene božanske ličnosti.ako je to tako kao što vjerujete onda vam postavljam pitanje kako to da ste se u toliko skupina podjelili i to baš zbog vjerovanja u Boga? Valjda što ste i vi sami zbunjeni zbog toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Poštovani brate u jednoj prepiski si mi rekao da ja vama odgovaram da ne razumijete o islamu neznate itd.Logički je to zato što o islamu niste ništa pročitali, niste Kuran pročitali izreke poslanika čak se postavljate kao vrsni poznavaoci arapskog jezika, tumači Kurana itd.Jedan od vas reče da je množina od ilah ilahun aispravno je aliheh. Ja kada nešto nerazumijem pitam da mi se pojasni.Ruku na srce ima zaista ljudi na ovom forumu koji imaju kulturu dijaloga tj neznaju i pitaju a neki sebe stavljaju u vrhovne eksperte a samim time sebe u smijesnu situaciju sebe dovode. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Ако ћемо по броју судити о истини, онда је кинеска религија истинита, онда је и паганска религија истинита, јер су милијарде и милијарде људи кроз историју били пагани. Што се тиче подела међу хришћанима, било их је, има их и биће их - зато што смо живи људи који мисле али и греше. Међутим, не заваравај се ни да је ислам јединствен. И код вас постоји мноштво секти и разних верских школа. Изврћеш ствари, мој Енизе, верујем несвесно. Када ти се покаже нека чињеница, избегаваш одговор, скрећеш на сасвим другу тему. Ја сам ти предочио једну ствар: НИКО ОД ХРИШЋАНА, А НИ САМ ХРИСТОС, НИСУ ТВРДИЛИ ДА СУ ЈЕВРЕЈИ ПОКВАРИЛИ БИБЛИЈУ. Са друге стране, хришћани и сам Христос водили су жестоку полемику са њима. Размисли логички: зар у тој жестокој полемици (о којој су остали многи писани споменици) не би хришћани искористили тако крупан аргумент против Јевреја као што је кривотворење Библије? Зар Христос, кога и ви признајете за посланика Божијег, не би на то скренуо пажњу, зар не би укорио Јевреје? Наравно да би. Међутим, о томе НЕМА НИ ПОМЕНА све до Мухамеда. И шта је код њега мера да је Библија исправљена? Наравно, Куран. Сувише наивно и провидно да би било истинито. Бог ћути о "кривотворењу Библије" толике векове и онда се наједном појави "посланик" да то објасни. Нема доказа, нити да је Библија кривотворена нити да је Мухамед заиста посланик Божији. Он сам нема доказа за своја "откривења", а живот који је практиковао не доликује човеку који се издаје за Божијег посланика, па макар га и милијарде послушале. Знаш, трећина анћела, огромно мноштво њих је послушало Луцифера, поверовало у његове лажи. Њихова бројност, ипак, није могла да од лажи направи истину. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 A što se tiče vaše tvrdnje o iskrivljenosti Kurana i poslanstvu Muhammedovom.Valjda milijarda i sest stotina miliona ljudi nisu lažovi ili nekakvi nedozreli ljudi pa vjeruju u nekakve gluposti. Не заборави да ПЕТ МИЛИЈАРДИ људи не верује у истинитост Курана у Михамедово "посланство"....Ваљда ни они нису лажови.... 0110_hahaha Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 1.Bog ima i postoji 2.Bog je jedan 3.Bog je oduvijek,jer nije postao 4.Bog je zauvijek,jer Ga neče nestati 5.Bog ničemu nije sličan 6.Bog Sam o Sebi opstoji 7.Bog živi svojim Svojim Božanskim životom 8.Bog sve zna 9.Bog sve vidi 10.Bog sve čuje 11.Bog sve Svojom,voljom čini 12.Bog je Svemoćan 13.Bog govori Svojim božanskim govorom 14:Bog sve stvara,održava i rastvara. Ako je Isus Bog nek mi neko navede bar jednu od ovih osobina. Јел си ти римокатолик/иња? И шта сад ово треба да значи? Ja takodje hteo to da pitam. У питању је муслиман.Цвијет је муслиман. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Па да. Идентична Христологија као и код Јеховиних Сведока. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 1.Bog ima i postoji 2.Bog je jedan 3.Bog je oduvijek,jer nije postao 4.Bog je zauvijek,jer Ga neče nestati 5.Bog ničemu nije sličan 6.Bog Sam o Sebi opstoji 7.Bog živi svojim Svojim Božanskim životom 8.Bog sve zna 9.Bog sve vidi 10.Bog sve čuje 11.Bog sve Svojom,voljom čini 12.Bog je Svemoćan 13.Bog govori Svojim božanskim govorom 14:Bog sve stvara,održava i rastvara. Ako je Isus Bog nek mi neko navede bar jednu od ovih osobina. Све ове "особине" има Син Божији. Једна природа, једна воља и једна енергија са Оцем и Духом Светим. Зато: Отац и Син и Дух Свети - Један Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 Не заборави да ПЕТ МИЛИЈАРДИ људи не верује у истинитост Курана у Михамедово "посланство"....Ваљда ни они нису лажови.... :0104cheesy: greengrin greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 У питању је муслиман.Цвијет је муслиман. Збуњива нас то што изнад његовог имена пише римокатолик. Можел' неко то да промени? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 1, 2010 Пријави Подели Написано Јун 1, 2010 У питању је муслиман.Цвијет је муслиман. Збуњива нас то што изнад његовог имена пише римокатолик. Можел' неко то да промени? исправљено ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Јун 2, 2010 Пријави Подели Написано Јун 2, 2010 1.Bog ima i postoji 2.Bog je jedan 3.Bog je oduvijek,jer nije postao 4.Bog je zauvijek,jer Ga neče nestati 5.Bog ničemu nije sličan 6.Bog Sam o Sebi opstoji 7.Bog živi svojim Svojim Božanskim životom 8.Bog sve zna 9.Bog sve vidi 10.Bog sve čuje 11.Bog sve Svojom,voljom čini 12.Bog je Svemoćan 13.Bog govori Svojim božanskim govorom 14:Bog sve stvara,održava i rastvara. Ako je Isus Bog nek mi neko navede bar jednu od ovih osobina. Све ове "особине" има Син Божији. Једна природа, једна воља и једна енергија са Оцем и Духом Светим. Зато: Отац и Син и Дух Свети - Један Бог. Nama muslimanima nikad nece biti jasno i nikad nam niko nece moci objasniti da je 3=1 i to je neshvaljivo za ljudski razum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука