Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Оче Агапије, hvala. Предивно је ово поређење са водом и чашом. Нема се овоме ништа ни додати ни одузети. ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Оче Агапије, hvala. Предивно је ово поређење са водом и чашом. Нема се овоме ништа ни додати ни одузети. Да,да, баш то хтедох написати. Јако поучан пример са водом и чашом. Све је речено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Razmetljivko Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 4chsmu1 nema vise ni roba ni slobodnjaka... Савршена љубав не раздељује једну природу људи по различитим њиховим особинама, но увек гледајући на њу, све људе подједнако љуби: врлинске љуби као пријатеље, а порочне као непријатеље, чинећи им добро, и дуготрпећи, и подносећи њихове поступке, уопште не мислећи о злу, него чак и страда... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Ја бих волео превод. Ајде да је кинески или руски, али енглески не разумем све до речи. 4chsmu1 0104_cheesy Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Не знам колико је такође таква формулација исправна. Да ли то значи да је Црква у Хрватској - Хрватска; Црној Гори - Црногорска, Босни - Босанска... Мислим да је назив Цркве по Патријаршији најбоље решење: Александријска, Антиохијска, Московска 4chsmu1, Цариградска, Јерусалимска... као што је била и Римска. Тако би можда требало да се називају све остале Цркве на регионалном нивоу, називајући их по Патријаршији. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Не знам колико је такође таква формулација исправна. Да ли то значи да је Црква у Хрватској - Хрватска; Црној Гори - Црногорска, Босни - Босанска... Мислим да је назив Цркве по Патријаршији најбоље решење: Александријска, Антиохијска, Московска , Цариградска, Јерусалимска... као што је била и Римска. Тако би можда требало да се називају све остале Цркве на регионалном нивоу, називајући их по Патријаршији. Православна Црква у Хрватској је под канонском јурисдикцијом српске патријаршије или пећке патријаршије 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Не знам колико је такође таква формулација исправна. Да ли то значи да је Црква у Хрватској - Хрватска; Црној Гори - Црногорска, Босни - Босанска... Мислим да је назив Цркве по Патријаршији најбоље решење: Александријска, Антиохијска, Московска crosseo, Цариградска, Јерусалимска... као што је била и Римска. Тако би можда требало да се називају све остале Цркве на регионалном нивоу, називајући их по Патријаршији. Православна Црква у Хрватској је под канонском јурисдикцијом српске патријаршије или пећке патријаршије klapklap Ево како сам ја то разумела. Ако пијете воду из плаве чаше, споља ће деловати као да је вода плава иако је остала потпуно непромењена. Када је пијете то је иста вода као што би била иста и да је пијете из зелене, црвене или било какве чаше. Нације споља дају своју боју (стил градње цркава...), а изнутра је то и даље непромењена православна вера. slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Христос је Христос. Ми жеднимо и пијемо Христа - воду живу. Нације православне су ту да чувају и настављају веру коју су им предале претходне нације (народи) из претходног времена и да пренесу наредним нацијама и народима и временима. Историја нема еквилајзер па да се једноставно помери некакво дугме и врати на почетну тачку , мелодију , баланс, него ствари теку својим током. Бугарска ПЦ, Грчка ПЦ , Румунска ПЦ ,Српска итд су једна те иста Црква , како ће се звати некима је битно а некима небитно. Не разумем само зашто је данас постало толико битно како ће гласити тај префикс, па ваљда ми знамо ко смо. Верујте да ни један националиста неопаганин неће завирити у цркву само зато што се она зове српска или грчка, баш га брига како се зове јер то није његова вера. А хришћански националиста увек има Христа изнад свега тако да ни њему неће овај префикс значити да се укида Христос у име нације, нити то може да значи. Дакле коме је битно да се укине префикс национални , то ме занима, а и зашто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 16, 2010 Пријави Подели Написано Мај 16, 2010 Рецимо да живим у САД и у близини има црква Румунске Православне Цркве, мени не би пало на памет да не идем тамо на литургију јер припада Румунској Православној Цркви. Наравно да бих више волео да има нека СПЦ јер је то мој народ и са њима се боље разумем, али наравно да ћу ићи на службу која год да има православна црква. Сам префикс националне цркве заиста не видим коме и зашто може да смета?! Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 17, 2010 Пријави Подели Написано Мај 17, 2010 Христос је Христос. Ми жеднимо и пијемо Христа - воду живу. Нације православне су ту да чувају и настављају веру коју су им предале претходне нације (народи) из претходног времена и да пренесу наредним нацијама и народима и временима. Историја нема еквилајзер па да се једноставно помери некакво дугме и врати на почетну тачку , мелодију , баланс, него ствари теку својим током. Бугарска ПЦ, Грчка ПЦ , Румунска ПЦ ,Српска итд су једна те иста Црква , како ће се звати некима је битно а некима небитно. Не разумем само зашто је данас постало толико битно како ће гласити тај префикс, па ваљда ми знамо ко смо. Верујте да ни један националиста неопаганин неће завирити у цркву само зато што се она зове српска или грчка, баш га брига како се зове јер то није његова вера. А хришћански националиста увек има Христа изнад свега тако да ни њему неће овај префикс значити да се укида Христос у име нације, нити то може да значи. Дакле коме је битно да се укине префикс национални , то ме занима, а и зашто? klapklap klapklap klapklap Рецимо да живим у САД и у близини има црква Румунске Православне Цркве, мени не би пало на памет да не идем тамо на литургију јер припада Румунској Православној Цркви. Наравно да бих више волео да има нека СПЦ јер је то мој народ и са њима се боље разумем, али наравно да ћу ићи на службу која год да има православна црква. Сам префикс националне цркве заиста не видим коме и зашто може да смета?! Па наравно, воду ћемо пити и из зелене чаше, ако нема плаве, вода је вода. Много је примера међу нашим људима, који живе у иностранству, да се крштавају или венчавају у Руској или ма којој Православној Цркви јер ту где живе нема Српске ПЦ. То је потпуно исто. slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Не знам колико је такође таква формулација исправна. Да ли то значи да је Црква у Хрватској - Хрватска; Црној Гори - Црногорска, Босни - Босанска... Мислим да је назив Цркве по Патријаршији најбоље решење: Александријска, Антиохијска, Московска bighugbighug, Цариградска, Јерусалимска... као што је била и Римска. Тако би можда требало да се називају све остале Цркве на регионалном нивоу, називајући их по Патријаршији. Јесте.Ипак је најбоље тако и без државне и националне одреднице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Рецимо да живим у САД и у близини има црква Румунске Православне Цркве, мени не би пало на памет да не идем тамо на литургију јер припада Румунској Православној Цркви. Наравно да бих више волео да има нека СПЦ јер је то мој народ и са њима се боље разумем, али наравно да ћу ићи на службу која год да има православна црква. Сам префикс националне цркве заиста не видим коме и зашто може да смета?! Био сам ономад у једној антиохијској цркви која је углавном састављена од обраћеника из разних народа, брате мили... Да видите само какви су то верници. Баш су ме постидели. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Православна Црква у Србији,па јесте логичније ,лепо је рекао владика Не знам колико је такође таква формулација исправна. Да ли то значи да је Црква у Хрватској - Хрватска; Црној Гори - Црногорска, Босни - Босанска... Мислим да је назив Цркве по Патријаршији најбоље решење: Александријска, Антиохијска, Московска whackado, Цариградска, Јерусалимска... као што је била и Римска. Тако би можда требало да се називају све остале Цркве на регионалном нивоу, називајући их по Патријаршији. Јесте.Ипак је најбоље тако и без државне и националне одреднице. Ипак није.... Не може се тако то радити... Ми имамо свој обичајни израз православне вере, као и Руси свој... Различитост је оно што битно разликује Православље од свих осталих хришћана и то је оно што је најдивније у њему... то се не би требало и не би смело дирати.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука