cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 минута, Paradoksologija рече A konkretno i lično sam ti odgovorila: da sam znala kako će mi dete reagovati na ostavljanje od oca u Ivici i Marici, ispričala bih gore navedenu verziju; takođe, morali smo da pustimo vuka u Crvenkapici. To je moje jedno dete, koje nije gadljivo niti strašljivo, ali je zaista nežna i osetljiva. i u "mojim" bajka niko nikad ne umire. Svako bude kaznjen po zasluzi ali niko ne umire nikad. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 6 минута, cloudking рече Uprvo je poenta u tome da ti SAM ukapiras ovo sto si napisao. Odakle ti ideja da je taj proces zavrsen? Mozda je adapatacija bajki proces koji jos uvek traje, odakle ti ideja da je to to. Bajke koje su citali nama su "prave" bajke. Sve sto je bilo pre toga je ludilo, sve sto ide posle toga je nju ejdz proseravanje i "literarno skrnavljenje"? Gluposti... Zdrav razum? Sposobnost da se jasno razlikuje zlo i dobro, crno i belo? Ogromno, prakticno nesagledivo veliko, akumulirano iskustvo hiljada generacija ljudi u svemu tome? A to da mnogi savremeni levicari najcesce samo idu i popiskavaju na ovo nabrojano nije bas nikakva tajna. I jos se u tom ludilu mozga dice da su oni daleko najpametniji ljudi u istoriji. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Нисам запазио тај моменат, али очигледно је значајан, ради сигналинга да трговина угроженим врстама није прихватљива. Ја сам више био забринут за џендер баланс и икволити поред расног диверзитета којег си истакао. А има ту још елемената. Бојим се да ће вук морати напоље из бајке. Једино могуће решење које ја видим јесте да убаце вука вегетаријанца. Шта мислиш? Ја мислим да ће то бити значајан допринос заустављању климатских промена поред тога што се диверзитет још значајније промовише. Ispadas zesce glup sa ovim sarkazmima. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Istina je, niko ne tvrdi, ali kako je krenulo, cini mi se da ni to nije bas daleko... Ima ludaka koliko hoćeš... bio je relativno skoro neki slučaj preko gde je neka dokona keva tražila da se Uspavana lepotica izbaci iz predškolske biblioteke jer princ poljupcem bez pristanka seksualno harasuje lepoticu... ali hajde da se zajedno borimo protiv ekstremista, a ne da jedni druge smatramo ekstremistima čim se oko nečega ne slažemo... jer koliko god "anti-SJW" narativ trenutno bio popularan na netu, tih SJW ludaka na ovom forumu nema... a i u Srbiji se verovatno mogu izbrojati na prste... obi-wan and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, cloudking рече Ispadas zesce glup sa ovim sarkazmima. Одлично. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 10 минута, cloudking рече Totalno si neposten sad. Novi pristupi ti je skrnavljenje a ovo sto ti smatras bajkama ti je ok iako nema nikakve veze sa originalnim bajkama koje su TAKODJE morale da budu "oskrnavljene" da bi ti dobio ono sto ti se danas svidja. Samo nije lepo da ono sto se tebi svidja proglasavas za jedino dobro i... u jbt, koji dezavu sam imao sad Mislis, ono sto se svidja meni i ostatku od 9/10 sveta? Ko je neposten? Ali to je od tebe vec vidjeno xyz puta do sad, nista novo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Једино могуће решење које ја видим јесте да убаце вука вегетаријанца. Шта мислиш? Ја мислим да ће то бити значајан допринос заустављању климатских промена поред тога што се диверзитет још значајније промовише. Вегана брате. Вегетеријанци су "аут". Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Zdrav razum? Sposobnost da se jasno razlikuje zlo i dobro, crno i belo? Ogromno, prakticno nesagledivo veliko, akumulirano iskustvo hiljada generacija ljudi u svemu tome? A to da mnogi savremeni levicari najcesce samo idu i popiskavaju na ovo nabrojano nije bas nikakva tajna. I jos se u tom ludilu mozga dice da su oni daleko najpametniji ljudi u istoriji. I? Po kom kriterijumu si odlucio da je to to? Kad si rekao "e evo ga!? Sad smo dosli do savrsenstva! Nikad vise nikakve popravke nisu potrebne ni neophodne a oni koji tvrde suprotno su debili i smrdi im iz usta a moj cale je jaci od njihovog caleta." Samo malo lakse sa tim "popili smo svu pamet ovog sveta tako da nije ostalo ni za koga drugog, sorry" i sve samo dodje gde treba Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 21 минута, obi-wan рече sta biste od ovih bajki, koje su opstale i zasluzile svoju besmrtnost, odstranili i zasto? Evo, ja ću a i već sam na početku diskusije navela. Ivica i Marica - već objašnjeno, nekoliko puta, pa da ne ponavljam. Devojčica sa šibicama - toliko strašno i tužno ( mada nema ni čerečenja, ni krvi... ) da em nisam bila sigurna da se neću rasplakati tokom čitanja em ne vidim šta je poruka te bajke te bi je trebalo čitati maloj deci. Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 11 минута, Paradoksologija рече Poenta je da se bajke vremenom menjaju u odnosu na to šta kultura smatra prikladnim za decu i to nije zločin protiv umetnosti. Jeste zlocin ako su nosioci promena likovi kao purple teta sa pocetka teme. U tome je cela poenta. Kad promenu u necemu nose ljudi kao Tesla, mi im se divimo. Kad je nose fasisti - mi ih se gnusamo i odbacujemo ih. Edit: пре 10 минута, Paradoksologija рече Moja poenta je da svaki roditelj ima pravo da menja i prilagođava narodno usmeno stvaralaštvo, po definiciji. Biranje na licnom nivou niko nije ni sporio. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Mislis, ono sto se svidja meni i ostatku od 9/10 sveta? Ko je neposten? Ali to je od tebe vec vidjeno xyz puta do sad, nista novo. ha... slaga covek ne trepnu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, obi-wan рече Jeste zlocin ako su nosioci promena likovi kao purple teta sa pocetka teme. U tome je cela poenta. Vidis li ih ovde na forumu? Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, cloudking рече Ispadas zesce glup sa ovim sarkazmima. Де не дај се испровоцират. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 17 минута, cloudking рече i u "mojim" bajka niko nikad ne umire. Svako bude kaznjen po zasluzi ali niko ne umire nikad. Kako si ti mek kao pamuk. A `vamo se bavis skupljanjem... kakvih ono videa bese?... Ali to jesi ti, nisam iznenadjen, samo `ocu da ti odgovorim uvek. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, obi-wan рече Kako si ti mek kao pamuk. A `vamo se bavis skupljanjem... kakvih ono videa ono bese?... Ali to jesi ti, nisam iznenadjen, samo `ocu da ti odgovorim uvek. ne skupljanjem... proizvodnjom пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука