Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 4 часа, Рапсоди рече Претпостављам да ти је онда подјенако страшна и " Снежана и седам патуљака " као и Пепељуга .Обе без мајки и на неки начин злостављане ! Ма @Снежана је страшна и без патуљака!!! Avocado and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 минута, Branka62 рече Ali pričali smo, prevashodno, o sasvim maloj deci, deci kojoj se čita pred spavanje. Ne verujem da Avokado, ili bilo ko, posedne svog jednogodišnjeg sinčića pred TV i pusti mu Od sumraka do svitanja. Potpuno se slažem ali ne mislim da im, zato što ih ne mogu ( i ne želim ) izolovati, pred spavanje treba čitati o akrepima i aždajama. Ma jok najbolje da uzmeš ove rvacke gej slikovnice,da deca uče o Roku....i još bolje pozoveš neku komšiku pa da deca uživo gledaju izlive ljubavi istopolne zajednice,al da ih pitaš prvo da im ne ugroziš ljudsko pravo Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 34 минута, obi-wan рече Ma ne moras, nista se ne mora, nego nije mi jasno sta je kod te pesmice u stvari traumaticno. Ništa nije traumatično... već objasnih... Цитат Obicna decija pesmica, koju, u neko moje vreme, niko od nas dece nije razumeo ni na koji drugi nacin osim kao jednu kratku i saljivu pricu. Danas imamo više od tri albuma pesama za decu (Laković, Kolibri i Kockica) pa ne moram baš svaku pesmu da mu pustim... mogu i da proberem... пре 32 минута, obi-wan рече To nije lose, to je jednostavno - odvratno... sterilisanje knjizevnosti?? Wtf??... Sve te bajke od svog nastanka su kontinuirano "sterilisane" kako se društvo menjalo... Цитат I ne, ljudi uopste nisu danas ni najmanje smanjili sklonost nasilju, nego su prosto postali neuporedivo licemerniji i podmukliji nego ikad pre. Svakako su višestruko smanjili ispoljavanje nasilja... a verovatno i sklonost ka istom... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 часа, ana čarnojević рече deca iz sume su snalazljiva i hrabra i ne ocajavaju. saradjuju dok ne okrenu situaciju u svoju korist i ne rese svoj problem Јел може неко да однесе ове бајке у наш државни врх? ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 20 минута, Ведран* рече Наравно. Ово је одавно познато у психологији. Родитељска пажња је ја мислим најважнији фактор за правилан разој детета. И то не само код деце. Постоје експерименти и са мајмунима. Невероватне ствари. Да не препричавам детаље, пишем на телефону, али ствари типа преференција за "мајку" која не храни уколико даје могућност да се мајмунче мази, у односу на "мајку" која само даје храну. The wire mother experiment. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Управо сада, Ведран* рече Јел може неко да однесе ове бајке у наш државни врх? Bolje državni vrh da ostavimo u šumi... al bez mrvica? Paradoksologija and Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 15 минута, Avocado рече Svakako su višestruko smanjili ispoljavanje nasilja... a verovatno i sklonost ka istom... Ispoljavanje jesu, sklonost - ni najmanje. пре 15 минута, Avocado рече Sve te bajke od svog nastanka su kontinuirano "sterilisane" kako se društvo menjalo... Uopste se ne slazem. Da je nesto stvarno sterilisano, izgubila bi se sama sustina tih bajki. A nije se izgubila. E sad, za ubuduce vec ne znam, najzlokobnije vreme tek je pocelo... пре 15 минута, Avocado рече Danas imamo više od tri albuma pesama za decu (Laković, Kolibri i Kockica) pa ne moram baš svaku pesmu da mu pustim... mogu i da proberem... I ja sam pustao i pustam sve to - i ovu trojicu, i neke druge. Ali to je vec i stvar ukusa i neukusa, o tome se ne raspravlja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 35 минута, obi-wan рече To nije lose, to je jednostavno - odvratno... sterilisanje knjizevnosti?? Wtf??... I ne, ljudi uopste nisu danas ni najmanje smanjili sklonost nasilju, nego su prosto postali neuporedivo licemerniji i podmukliji nego ikad pre. Teško da ima bajke koju smo čuli i ispričali a da nije 'sterilizovana', odnosno ima manje kasapljenja i krvoprolića od prethodnih verzija. Ako pričamo Pepeljugu u kojoj polusestre ne odseku prste, odnosno pete sa svojih nogu pa ih oda krv koja lije iz cipele, je li to cenzura, podmuklost, sterilizacija književnosti? Ili prirodan dugogodišnji proces u kome se deca izlažu sve manjim količinama surovosti i nasilja, bar namerno i aktivno od strane roditelja? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 минута, Paradoksologija рече Teško da ima bajke koju smo čuli i ispričali a da nije 'sterilizovana', odnosno ima manje kasapljenja i krvoprolića od prethodnih verzija. Ako pričamo Pepeljugu u kojoj polusestre ne odseku prste, odnosno pete sa svojih nogu pa ih oda krv koja lije iz cipele, je li to cenzura, podmuklost, sterilizacija književnosti? Ili prirodan dugogodišnji proces u kome se deca izlažu sve manjim količinama surovosti i nasilja, bar namerno i aktivno od strane roditelja? Povezi mi ovo sa necim sto bi ti npr. danas odstranila odnekud, da vidimo ceo kontekst pitanja. Ovako postavljeno nema bas mnogo smisla. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 часа, Paradoksologija рече Mislim da je tu bitno koju verziju: sa seckanjem nogu ili bez? Bajke se sve više sanitizuju što su ljudi uopšteno manje skloni nasilju i ne mislim da je to nužno loša stvar. Знаш ово ме подесћа на ову варијанту "Јаоо ја сам дошао/ла до оног дела кад у роману На Дрини ћуприја набијају на колац и даље нисам могао/ла". Потпуни промашај суштине. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 7 минута, Paradoksologija рече Ili prirodan dugogodišnji proces u kome se deca izlažu sve manjim količinama surovosti i nasilja, bar namerno i aktivno od strane roditelja? Извини али бајка и фантазија из Пепељуге у односу на све ово што деца могу да виде и чују у реалном животу, на нету, школи, улици је неупоредива. Да забранимо стрипове дечацима у којим Загор томахавком дели правду? Ја од тих стрипова нисам постао насилник а читао сам их као блесав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Gde ste vi nasli sve te gadosti hehe. Ja Bogu fala ni ne znam sve te verzije. E da setila sam se, pustali smo mu otkrica bez granica to je bas voleo. Nindza kornjace da, al onu staru verziju meni i lepsu. Koju smo mi gledali kao klinci. Jednom smo uboli na tvu nove nindze joj majko mila, meni je ono toliko odvratno bilo da smo lepo doneli odluku da neces ga majci. Voli crtane tipa braca kret, porosica nektun, neptun kako vec, oni sto kao istrazuju morske dubine... Glede pesmica, joj meni je mnogo savremrnih pesmica debilno iskreno al od jaslica im to pustaju i sva deca znaju. Nazalost ni malo nismo manje nasilna drustva. Samo sto sad agresiju nije kulturno pokazivati, pa smo drustveno prihvatljivi ali perverzija ima sve vise. Pri tom mislim na perverzije ne u seksualnom smislu iskljucivo nego u sirem. Te igre moci, koje su strukturisane tako da perfidno spolja gledano budu drustveno prihvatljive, ali su u sustini klasicne igre dominacije meni su mnogo nasilnije i opasnije za decu. I mnogo cesce se takve igre favorizuju bas zbog ugladnjene spoljasnosti i kao satro takmicarskog duha. Da prostite j... vas takmicaraki duh kod dece u predskolskom uzrastu. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 8 минута, obi-wan рече Uopste se ne slazem. Da je nesto stvarno sterilisano, izgubila bi se sama sustina tih bajki. A nije se izgubila. E sad, za ubuduce vec ne znam, najzlokobnije vreme tek je pocelo... Prva 'Pepeljuga' (starogrcka) je bila prostitutka. U prvoj verziji Ivice i Marice koju su braca Grim zabelezili, roditelji ostavljaju decu u sumi jer su gladni. Nema zle macehe. To vazi i za ranije verzije te price. U prvoj Grim verziji Snezane je takodje ljubomorna majka a ne maceha. Sama braca Grim su 'umivala' te bajke izmedju prvog i poslednjeg izdanja. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Sama braca Grim su 'umivala' te bajke izmedju prvog i poslednjeg izdanja. To je sve ok, civilizacijski iskorak, itd, itd... samo jedna stvar... пре 13 минута, obi-wan рече Povezi mi ovo sa necim sto bi ti npr. danas odstranila odnekud, da vidimo ceo kontekst pitanja. Ovako postavljeno nema bas mnogo smisla. U toku prelistavanja teme ucini mi se da se jos stosta zamera tim bajkama, pa pitam - sta konkretno? A narocito me je prepala tvoja reakcija na Rsumovica... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Могли би и Антигону мало да прерадимо? Мислим није културно онако да се пише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука