Solomon Kane Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Може постојати једино сажаљење.Немој тако...човек је и даље епископ Српске Цркве,епископ који није рашчињен и који је и даље у јединству са својом Мајком Црквом (и не пада му на памет да не буде!),а то што има различите ставове по неким црквено-литургичким као и неким питањима везаним за политички живот у који је,заједно са својом паством,свештенством и монасима,од стране других насилно гурнут,не значи да треба да га "жалиш"...нити ико за сада зна у потпуности све разлоге које су довеле до овога до чега је дошло и да ли је искључиво оно што нам се "званично сервира".Иако имам замерке на неке ствари везане за оно што се дешавало доле од стране непримерених појединаца као и на то што није увидео и реаговао на њих,то не значи да требамо "дрвљем и камењем" на преосвећеног Артемија који је дуго,дуго година био добри пастир свих у Рашко-призренској епархији,па макар и не био по твом "свеврлинском укусу". Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Нема ту чији је укус ,,свеврлински''. Зна се шта је улога Епископа. У сажаљењу не мора да има негативности. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 ЧУВАР ВЕРЕ ЈЕ НАРОД На многаја љета Преосвећени Владико! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Овај текст нисам детаљно прочитао, али видим да се, ''позивајући се на пример'' св.Марка Ефеског, позива на некакав бојкот и подвајање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Нема ту чији је укус ,,сверлински''. Зна се шта је улога Епископа. У сажаљењу не мора да има негативности. Твој је "свеврлински". 0104_cheesy...не мора,наравно. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Овај текст нисам детаљно прочитао, али видим да се, ''позивајући се на пример'' св.Марка Ефеског, позива на некакав бојкот и подвајање.онда баш треба да га прочиташ лепо, да би могао и да искоментаришеш текст, а не своје мишљење о две реченице. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Наравно да пазим да не коментаришем нешто ван контекста. Него, текст је подељен на мноштво тема и питања, па сам читао само поједина итд. Хвала на бризи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Подржавам све што је умировљени владика +Артемије рекао у овом разговору са новинарем "Печата". Нажалост, све што је владика рекао је за наш народ и Цркву, по мени, тужна и горка истина. Владика је човек који никада није лагао и није био лицемер јер то не приличи ни обичном мирјанину а камоли епископу Цркве Божије. Већина би се само могла угледати на њега. Владика +Григорије одмах после завршетка Сабора (на коме је владика +Артемије неправедно умировљен) седа у Масерати (спортски ауто за неупућене) београдких регистарских ознака вредан 150.000-200.000 еура и правац на фудбал са друштвом. Није ми намера да клевећем заиста али да ли је то примерено за једног епископа. За све се има времена сем за размотрити и мишљење народа рецимо. Па и народ је Црква и он се пита браћо православни Срби. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 ,,Целивам ти логику''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Владика +Артемије је духовни горостас (иако се то у твоју зизјулогику не уклапа баш) овога модерног, гордељивог, лицемерног и богоборног времена, баш онакав каква треба да буде пастир који чува своје стадо од свега злога. На многаја љета владико. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Владика +Григорије одмах после завршетка Сабора (на коме је владика +Артемије неправедно умировљен) седа у Масерати (спортски ауто за неупућене) београдких регистарских ознака вредан 150.000-200.000 еура и правац на фудбал са друштвом. Није ми намера да клевећем заиста али да ли је то примерено за једног епископа. А јеси ли обавештен у какву је лимузину седао +Артемије док је био на челу ЕРП? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 зизјулогику 0409_feel Од презимена једног митрополита настале су многе нове речи у срп(б)ском речнику... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Владика +Григорије одмах после завршетка Сабора (на коме је владика +Артемије неправедно умировљен) седа у Масерати (спортски ауто за неупућене) београдких регистарских ознака вредан 150.000-200.000 еура и правац на фудбал са друштвом. Није ми намера да клевећем заиста али да ли је то примерено за једног епископа. А јеси ли обавештен у какву је лимузину седао +Артемије док је био на челу ЕРП? Ти вероватно знаш. Ако имаш и понеку фотографију било би добро да документујеш брате Александре. После Сабора - правац фудбалски терен. Треба се опустити после неколико досадних и "напорних" дана. Istina vladike Artemija.mpg По мени ово није у реду. То је моје мишљење које је наравно небитно, као што је небитно и мишљење већине верног народа. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 0104_cheesy "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Кажу: audi allroad. Ситница...Пар десетина хиљада евра...Мада, мене то не саблажњава. Некада су се владике возиле у најлепшим кочијама, са најлепшим књима. Данас се возе у најлепшим аутомобилима. И не иде да се возе у Југо Флориди. Кад могу нели председници општина (да не говорим о већим буџама), што не би могле и владике. Та, неће у гроб понети. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука